به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، به مناسبت هفته سلامت باید به زوایای مختلف سلامتی انسان پرداخت، بحث انتقال بیماریها از انسان به حیوان و بالعکس موضوع تازهای نیست و به تدریج که یافتهها و آگاهیهای بشر افزون شده این مقوله به موازات پدیدهها و رویدادهای زندگی انسان و دخالتهای بشر در طبیعت و وارد شدن در تغییر اساس محیط زیست نیز گسترش یافته است.
آن چه مسلم است، طی دو قرن گذشته تلاشهای بسیاری برای شناسایی علل و پدیدار شدن بیماریهایی مانند سیاه زخم، تب مالت، کزاز، مالاریا، سالک، مشمشه، تبهای خونریزی دهنده، صدها بیماری دیگر و رابطه آنها بین انسان و حیوان با همکاری تنگاتنگ دامپزشکان و پزشکان شناخته شد.
بهداشت عمومی جامعه یا به عبارت سادهتر سلامت انسانها، ارتباط نزدیک و تنگاتنگی با بهداشت و سلامت حیوانات دارد.
حیوانات مختلف میتوانند به طور مستقیم از طریق تماس با انسانها و یا به طور غیرمستقیم از طریق فرآوردههای دامی از جمله شیر، گوشت، تخممرغ و ... سلامت انسانها را مورد تهدید قرار دهند.
بر این اساس مصرف مواد غذایی سالم و اطمینان از سلامت آنها امر بسیار مهمی است که نظارت بر آن یکی از وظایف سازمان دامپزشکی کشور است.
دامپزشکی روند تولید فرآوردههای دامی از ابتدای پرورش دام و طیور تا استحصال فرآوردههای آن تحت کنترل دارد تا از این طریق امنیت بهداشتی مواد غذایی را برای مصرف کنندگان مهیا سازد.
شرط تداوم این امنیت نگهداری اصولی، حمل و نقل بهداشتی و توزیع و مصرف صحیح فرآوردههای خام دامی است.
اهمیت بهداشت فرآوردههای خام دامی و نقش آن در اشاعه بیماریهای مشترک بین انسان و دام به اندازهای مهم است که قانونگذار در موارد متعدد بدان توجه ویژه داشته است.
علاوه بر آن در قوانین دیگری از جمله ماده 688 قانون مجازات اسلامی هر اقدامی که تهدید علیه بهداشت عمومی شناخته شود را ممنوع کرده و برای مرتکبان آن مجازات در نظر گرفته است.
-------------------------------
یادداشت از مجید اسدی
-------------------------------
انتهای پیام/ی20/ژ1001