به گزارش خبرگزاری فارس از همدان شهرام پرورش پیش از ظهر امروز دوشنبه در جمع خبرنگاران، تولیدات زراعی را مهمترین بخش در کشاورزی عنوان و اظهار داشت: کشاورزی مقطعی نبوده و در دو فصل کشت بهاره و پاییزه انجام میشود.
وی افزود: بر اساس آخرین آمار سالانه، استان همدان با دارا بودن مساحت 19 هزار و 494 کیلومتر مربع، دارای 663 هزار هکتار انواع کشت محصولات زراعی است که از این مقدار 39 درصد کشتها آبی و 61 درصد آن به صورت دیم انجام میشود.
مدیر زراعت جهادکشاورزی استان همدان خاطرنشان کرد: زراعت آبی شامل گندم، جو، سیبزمینی، یونجه و دانههای روغنی است و کشت دیم را محصولاتی مانند گندم، جو و حبوبات به خود اختصاص میدهد.
وی بیان کرد: تولیدات زراعی 78 درصد تولیدات استان را به خود اختصاص داده و 52 درصد ارزش ریالی تولیدات گیاهی را شامل میشود و تولیدات زراعی بعد از تولیدات باغی از بیشترین ارزش افزوده در بخش کشاورزی برخوردار است.
پرورش تصریح کرد: سال گذشته توانستیم رتبه نخست تولید سیبزمینی را با کشت یک میلیون و 60 هزار تن در کشور کسب کرده و 9 درصد سطح زیرکشت اراضی و شش درصد تولیدات زراعی را در این بخش داشته باشیم.
وی ادامه داد: در تولید تابستانه مازاد سیبزمینی تولید شده به سایر استانها صادر میشود و در بخش چغندرقند نیز توانستیم 170 هزار تن محصول تولید شده را به کارخانجات طرف قرارداد با سازمان ارسال کنیم.
مدیر زراعت جهادکشاورزی استان همدان اذعان کرد: در بخش غلات غالب سطوح اراضی به صورت دیم است و تلاش کردیم با استفاده از کارشناسان دولتی و خصوصی در سال گذشته 718 هزار تن گندم و در کشت جو نیز به دلیل محدودیت واردات 105 هزار هکتار از اراضی را با تولید 280 هزار تن در برنامه خود داشته باشیم.
وی افزود: در بخش توسعه تولیدات کلزا نیز توانستیم رتبه پنجم را در سطح کشور به خود اختصاص داده و در 4 هزار و 800 هکتار اراضی، 16 هزار تن محصول کلزا را تولید و از این مقدار 10 هزار و 350 تن محصول را به کارخانههای روغنکشی ارسال کنیم.
پرورش در پایان سخنان خود گفت: یک واحد روغنکشی در نهاوند به منظور تولید دانههای روغنی کلزا فعال است و توانستیم 80 درصد تولیدات کلزای استان را برای روغنکشی به این کارخانه تحویل داده و ارزش افزوده مناسبی را ایجاد کنیم.
انتهای پیام/خ20/چ3000