اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیرکل میراث فرهنگی آذربایجان‌شرقی:

7 هزار آذربایجانی صنعتگر حکاکی نقره و جواهرآلات هستند

خبرگزاری فارس: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی از فعالیت 7 هزار نفر صنعتگر در حکاکی نقره و جواهرآلات سنتی خبر داد.

7 هزار آذربایجانی صنعتگر حکاکی نقره و جواهرآلات هستند

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، شاید نام تبریز و آذربایجان با آثاری چون فرش و ورنی، سفال، جواهرسازی و سنگ‌های قیمتی عجین شده باشد اما یکی از رشته‌های صنایع دستی که کمتر به آن پرداخته شده و البته غبار فراموشی به خود گرفته هنر و صنعت نقره‌کاری است.

"نقره" یکی از عناصر شیمیایی است. براق، سفید مایل به خاکستری. نقره به لحاظ فرهنگی یکی از فلزات نجیب و از نظر تجارتی عنصری گرانبها محسوب می‌شود. گرچه قدمت پیدایش نقره به 600 سال قبل از میلاد بر می‌گردد اما از آن تاریخ نیز به‌عنوان یکی از فلزات گرانبهای زینتی مورد توجه جوامع بشری قرار گرفته است.

تراب محمدی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی با اشاره به این که چهار سال پیش مجموع هنرمندان حکاکی روی نقره و جواهرآلات سنتی در سطح استان 30 نفر بود، اظهار داشت:‌ براساس همین نیازسنجی‌ها در حال حاضر 4 هزار نفر در تبریز و سایر شهرستان‌های استان به فعالیت در این رشته‌ها مشغولند.

وی تصریح کرد:‌ اشتغال ایجاد شده در این رشته‌ها، مقابله‌ای با بیکاری است با این که روند فعلی نشان از وجود بازار مساعد برای تولیدات این هنرمندان دارد.

محمدی افزود: رغبت جوانان آذربایجان‌شرقی به فعالیت در این دو رشته بسیار زیاد است و آن‌ها مایلند عمده وقت و سرمایه خود را صرف این رشته‌ها کنند.

وی تصریح کرد: در راستای تحقق شعار مطرح شده در سال 91 توسط مقام عظمای ولایت و تبیین منویات مقام معظم رهبری در این سال با توانمندسازی بخش‌های مختلف صنعت گردشگری و حوزه صنایع دستی، زمینه‌سازی تحقق شعار تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی فراهم شده است.

محمدی افزود: گردشگری و صنایع دستی عرصه‌های پرظرفیتی هستند که با تمرکز بیشتر بر روی توسعه و فراگیر کردن آنها می‌توان شاهد اشتغالزایی و تولیدات تقابل توجهی در این زمینه شد.

وی اشتغال را یکی از دغدغه‌های همیشگی رهبر انقلاب و مسئولان دولت عنوان کرد و گفت: با توجه به ظرفیت‌های گردشگری استان در سال 90 تسهیلات گردشگری آذربایجان‌شرقی افزایش قابل توجهی یافته بود.

محمدی با اشاره به گفته ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری‌ مبنی بر لزوم رشد 300 درصدی صادرات صنایع دستی کشور در سال 91، اظهار داشت: ورنی‌بافی که نوعی گلیم مختص این استان است، تزیینات روی نقره، قلم‌کاری و سفال لعاب‌کاری شده از هنرهای پررونق این استان محسوب می‌شوند که محصولات آن‌ها با بیشترین تقاضا مواجه است.

وی با بیان اینکه اغلب صنایع دستی آذربایجان‌شرقی ‌در استان اصفهان نیز ساخته می‌شوند اما به لحاظ سبک متفاوت‌اند، ادامه داد: به منظور رشد صادرات صنایع دستی استان تدابیری نیز درباره بسته‌بندی این محصولات اندیشیده شده است.

محمدی با اشاره به افزایش تعداد فروشگاه‌های فعال صنایع دستی، اظهار داشت: با توجه به شواهد موجود، تعداد فعالان رشته‌های نامبرده افزایش پیدا کرده و تعداد فروشگاه‌های عرضه این محصولات به 60 عدد رسیده است.

انتهای پیام/ح20/چ3000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول