اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

محقق دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران:

فناوری نانو آنتی‌بیوتیک‌ها را کم خطر کرده است

خبرگزاری فارس: محقق دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: فناوری نانو بسیاری از آنتی‌بیوتیک‌ها را به صورت ترکیبات نانویی کم خطر در آورد.

فناوری نانو آنتی‌بیوتیک‌ها را کم خطر کرده است

به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، سیده شقایق وجدانی صبح امروز در دومین روز کنگره ملی تجویز منطقی آنتی‌بیوتیک‌ها در مجتمع دانشگاهی پیامبر اعظم (ص) دانشگاه علوم پزشکی مازندران، در مقاله‌ای با عنوان آنتی‌بیوتیک‌ها و سرطان مازندران اظهار داشت: محققان تلاش‌های زیادی برای کشف آنتی‌بیوتیک‌های ضد سرطانی انجام دادند.

وی تصریح کرد: آنتی‌بیوتیک‌ها پس از ورود به بدن نه تنها باکتری را مورد هدف قرار می‌دهند بلکه کنش و واکنش‌های نیز با سیستم کنترلی سلول و اجزای آن دارند و این کنش و واکنش فرصت‌های جدیدی را برای مبارزه با سرطان فراهم می‌کند.

وجدانی ادامه داد: بسیاری از آنتی‌بیوتیک‌های جدید به دلیل داشتن سم زیاد بر سلول، اندام‌ها و به دلیل داشتن اثر سرطان‌زایی توسط سازمان‌های قانونی تایید نمی‌شوند.

وی بیان داشت: مصرف انواع تایید شده آنتی‌بیوتیک‌ها برای نجات جان بیمار و کیفیت زندگی بیماران سرطانی حیاتی و واجب می‌شود.

وجدانی ادامه داد: نارسایی در ساز و کارهای دفاعی بیماران سرطانی در مقابله با همه میکروارگانیسم‌ها از جمله باکتری‌ها یا از خود سرطان ناشی می‌شود و یا از جمله عواقب سمی داروهای ضد سرطانی تجویز شده است.

این محقق دانشکده داورسازی تهران یادآور شد: به‌کارگیری درمان‌های آنتی‌بیوتیکی برای مقابله با عفونت‌های فرصت‌طلب در بیماران سرطانی که ایمنی آن تضعیف شد، حیاتی است.

وی ابراز داشت: یافته‌های جدید در مورد سرطان‌زایی حاکی از آن است که ارتباط بالایی بین وجود التهاب مزمن که توسط باکتری ایجاد می‌شود و وقوع سرطان وجود دارد.

وجدانی ادامه داد: اطلاعات مربوط به آنتی‌بیوتیک‌های مرسوم و جدید کشف شده از متون مجلات علمی، بانک‌های اطلاعات اینترنتی جمع‌آوری شده و براساس نقش ارتباط آنها با درمان‌های ضد سرطان ارائه شد.

وی گفت: ساز و کارهای مولکولی درگیر در سرطان‌زایی ناشی از التهاب و القای آپ‌پتوز در سلول‌های بدخیم توسط آنتی‌بیوتیک‌ها مورد بحث قرار می‌گیرد.

محقق دانشکده داور سازی دانشگاه تهران در این مقاله با بیان دست‌آوردها گفت: برخی آنتی‌بیوتیک‌ها خواص بالای ضد سرطانی نشان می‌دهند، این آنتی بیوتیک‌ها به وسیله ایجاد اختلال در سیستم‌های کنترلی فعال سلول‌های سرطانی آنها را برای آپتوز و مرگ آماده می‌کنند و به این ترتیب اثر داروهای ضد سرطانی مرسوم را تقویت می‌کند.

وی عنوان کرد: داروهای آنتی‌بیوتیکی جدیدی توسط محققان کشف شده که به طور همزمان قادر هستند علیه باکتری‌ها، قارچ‌ها و ویروس‌ها فعالیت ‌کنند.

وجدانی در بیان نتایج یافته‌هایش متذکر شد:‌ شواهد اندکی در مورد سرطان‌زایی آنتی‌بیوتیک‌های معمولی وجود دارد.

وی اذعان داشت: بسیاری از آنتی‌بیوتیک‌ها برای درمان عفونت‌های مرتبط با سرطان و خود سرطان به کار برده می‌شود.

انتهای پیام/ن۲۰/چ3000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول