اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی(ره):

کار قضاوت و حکومت دور از شأن زنان است

خبرگزاری فارس: عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی آموزشی امام خمینی(ره ) با اشاره به مقام و مرتبه والای زن در اسلام گفت: کار قضاوت و حکومت دور از شأن زنان است.

کار قضاوت و حکومت دور از شأن زنان است

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، حجت‌الاسلام محسن غرویان ظهر امروز در همایش زنان، قضاوت و ولایت که در دفتر تبلیغات اسلامی خراسان‌رضوی برگزار شد، اظهار داشت: در بحث قضاوت و حکومت دو دیدگاه مطرح است گروهی بر این عقیده‌اند که این موضوعات بالاتر از شأن زنان است و گروهی دیگر معتقد بر این هستند که ورود زنان در امر قضاوت و حکومت دور از شأن آنان است.

وی با اظهار اینکه در طبیعت و فطرت زنان توجه به احساسات بیشتر از مردان وجود دارد، افزود: اجرای قانون و عدالت کاری خشک و سخت است و با توجه بر اینکه مردان به دلیل طبیعتشان کمتر تابع احساسات خود هستند برای قضا و حکومت در اولویت قرار دارند.

این استاد حوزه تقسیم‌بندی مشاغل و مسئولیت‌های اجتماعی در اسلام را دو بخش سخت و سبک عنوان و خاطرنشان کرد: مردان برای پیگیری کارهای سخت ساخته شده‌اند و زنان به دلیل داشتن صبر و حوصله برای تربیت و مربیگری قدرت بیشتری نسبت به مردان دارند.

وی با اشاره به اینکه شرایط زمان و مکان می‌تواند تفاسیر گوناگونی از یک آیه و روایت دینی نزد فقها را سبب شود، تصریح کرد: می‌بینیم که نگاه امام خمینی(ره) به زن، متفاوت از افرادی هم‌چون شیخ صدوق و شیخ مفید است.

وی افزود: امام(ره) تأکید می‌کردند که زنان در عرصه‌های اجتماعی و سیاسی به صحنه بیایند و این در حالی بود که در سه قرن گذشته فقیهی که نظراتی مانند امام را داشته باشد، وجود نداشت.

غرویان با شرح دو مفهوم واجب عینی و واجب کفایی در فقه اسلامی، تأکید کرد: ولایت و قضاوت هر دو واجب کفایی هستند و اگر در جامعه‌ای مرد لایقی برای قضاوت نبود ولی یک زن لایق که مجتهده و عالمه هست، وجود داشت در چنین شرایطی می‌توانیم از زنان به عنوان قاضی استفاده کنیم.

وی در ادامه تأکید کرد: قضاوت در جامعه اسلامی یک تکلیف است، جامعه‌ای بدون قضاوت و حکومت نمی‌توانیم داشته باشیم اما اولویت فقها در مسائل قضایی و حکومت‌داری مردان است.

عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی، پژوهشی امام خمینی(ره) به وجود زنان مجتهده و عالم به اصول فقه در ایران اشاره کرد و افزود: در نظام جمهوری اسلامی ایران شاهد حضور زنان در دادگاه‌های خانواده و کودکان و یا در منازعات خانوادگی به عنوان مشاور و کارشناس هستیم اما برخی از مجتهدان معتقد بر این هستند که این قضاوت نیست به دلیل آنکه حکم نهایی را یک قاضی مرد صادر می‌کند.

انتهای پیام/م20/ط4000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول