اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس شورای ثبت آثار تاریخی آذربایجان‌شرقی:

بازسازی مجموعه سید حمزه به اختصاص اعتبار بیشتری نیاز دارد

خبرگزاری فارس: رئیس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی آذربایجان‌شرقی در فهرست آثار ملی با بیان اینکه بازسازی مجموعه سید حمزه برای تکمیل مرمت به اختصاص اعتبار بیشتری نیاز دارد، گفت: ابن بنا مجموعه‌ای از سازه‌های تاریخی و مجموعه متنوعی از تزئینات دوره‌های مختلف تاریخی است.

بازسازی مجموعه سید حمزه به اختصاص اعتبار بیشتری نیاز دارد
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی،
تراب محمدی با بیان اینکه بازسازی مجموعه سید حمزه برای تکمیل مرمت به اختصاص اعتبار بیشتری نیاز دارد، اظهار داشت: ابن بنا مجموعه‌ای از سازه‌های تاریخی و مجموعه متنوعی از تزئینات دوره‌های مختلف تاریخی است. 
این مقام مسئول افزود: تنوع تزئینات در این مجموعه به دوره‌های ایلخانی، صفویه و قاجاریه مربوط می‌شود که در دوره‌های مختلف تاریخی تغییراتی در آن صورت گرفته است.
وی تشریح کرد: گورستان سرخاب که مقبره سید حمزه نیز بخشی از آن به شمار می‌رود، مجموعه‌ای از سرداب مقبره‌ها، گنبد مقبره‌ها، حظیره‌ها، مساجد، خانقاه‌ها و مدارس بوده که در دوره ایلخانی در شمال تبریز و خارج از دیوار شهر ساخته شده بود که این بخش‌ها به وسیله کوچه‌ها و سنگفرش‌های ارتباطی به یکدیگر متصل می‌شدند.
محمدی افزود: بر اساس برخی منابع سید حمزه موسوی از نوادگان سلسله حضرت امام موسی کاظم(ع) در خراسان بود که در دوره ایلخانی به دلیل شهرتش در تبحر به علوم کشور و دبیری، به تبریز به‌عنوان پایتخت کشور دعوت شده و مسئولیت وزارت دیوانی کشور را به عهده می‌گیرد که پس از مدتی با مشاهده اعمال خلاف شرع دولت از این سمت خارج شده و شبی توسط عمال حکومتی به شهادت رسیده و در این مقبره دفن می‌شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان‌شرقی یادآور شد: در دوره صفویه میرزا ابراهیم خان ظهیرالدوله این مجموعه را گسترش داده و بخش‌های مسجد و بقعه را که تخریب شده بودند، بازسازی می‌کند.
محمدی افزود: همچنین در این دوره یک مجموعه شامل مدرسه‌ای بزرگ، یک مسجد و عناصر دیگری مانند کتابخانه، مغازه‌های تجاری و حمام به آن اضافه می‌شود که در یک حیاط اندرونی ساخته می‌شوند.
وی خاطرنشان کرد: در زلزله سال 1193 هجری قمری این بنا تخریب شده و دوباره در دوره ناصرالدین شاه قاجار بازسازی می‌شود که اکنون یکی از بزرگ‌ترین مجموعه‌های تاریخی کشور به حساب می‌آید.
رئیس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی استان در فهرست آثار ملی با اشاره به تزئینات این مجموعه اظهار داشت: تزئینات دوره ایلخانی این بنا شامل کاشی‌کاری، تزئینات گچی، آجرکاری و سنگی بوده که در دوره صفویه و قاجاریه تزئینات آیینه‌کاری و نقاشی نیز به آن اضافه شده است.
محمدی با اشاره به اقدامات مرمتی سازمان میراث فرهنگی استان  گفت: بخشی از درآمد سرخاب به عنوان ورودی مجموعه احیا و و بقعه بازسازی شده دوره صفوی و قاجار نیز مرمت شده و گنبد روی بقعه که از حالت تعادل‌سازی خارج شده بود اکنون در دست مرمت است.
وی افزود: بخش‌های دوره ایلخانی که شامل سرداب مقبره، سنگفرش‌های کوچه، درآمد سرخاب و سکوهایی است که بناهای ایلخانی رویشان ساخته شده در دست مرمت بوده و سال گذشته نیز اقدامات مرمتی در بخش تزئینات مسجد، بازسازی میان سرا و اتمام بیش از 80 درصد مرمت مدرسه انجام گرفت.
محمدی تصریح کرد: با توجه به عظمت این مجموعه با گذشت چند سال از آغاز مرمت آن بیش از 50 درصد کار به اتمام رسیده که امیدواریم با اختصاص اعتبار بیشتر کار مرمت طی سال آینده روند سریع‌تری به خود بگیرد.
انتهای پیام/ح30
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول