اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

سرپرست تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی هرمزگان:

آفت مینوز مزارع گوجه‌فرنگی هرمزگان را تهدید می‌کند

خبرگزاری فارس: سرپرست معاونت تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: آفت شب‌پره مینوز مزارع گوجه‌فرنگی هرمزگان را تهدید می‌کند.

آفت مینوز مزارع گوجه‌فرنگی هرمزگان را تهدید می‌کند
به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، طهماسب غلام‌پور پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت:‌ پروانه مینوز در سال‌های اخیر از مناطق بومی خود یعنی آمریکا از طریق نقل و انتقال اندام‌های گیاهی میزبان به ویژه گوجه‌فرنگی، به کشورهای حوزه اروپا، آفریقا، آسیا و به ویژه کشورهای همسایه ایران منتقل شده است و گوجه‌فرنگی از مهم‌ترین میزبان‌های این آفت محسوب می‌شود.
وی افزود: برنامه ردیابی این آفت از سال 88 با فرمون‌های تهیه شده مورد توجه سازمان حفظ نباتات قرار گرفت و در نتیجه با توجه به ردیابی‌های انجام شده در مهرماه سال 89 از استان‌های کردستان و ایلام، در اردیبهشت امسال از استان‌های کرمانشاه و خوزستان، در تیرماه از استان‌های لرستان آذربایجان‌شرقی و اصفهان و در شهریورماه نیز از تهران، قزوین، مرکزی، چهارمحال و بختیاری و کهکیلویه و بویراحمد گزارش شد.
سرپرست معاونت تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان ادامه داد: در مهرماه سال ‌جاری نخستین گزارش وجود آفت از منطقه حاجی‌آباد ثبت شد و پس از آن در سایر مناطق استان نیز این آفت گزارش شد که با توجه به افرایش دما پیش‌بینی می‌شود از اواخر بهمن‌ماه با بالا رفتن درجه حرارت هوا، میزان خسارت بالا رود.
غلام‌پور اضافه کرد: از آنجا که استان هرمزگان یکی از مهم‌ترین قطب‌های تولید گوجه‌فرنگی خارج از فصل است و همه ساله درصدی از این محصول به خارج استان صادر می‌شود و امسال نیز با توجه به سطح زیر کشت 13 هزار و 500 هکتار از زمین‌های کشاورزی استان به کشت گوجه‌فرنگی و پیش‌بینی برداشت 450 هزار تن محصول، اقداماتی از جمله تامین تجهیزات شکار انبوه اعم از تله و فرمون برای جلوگیری از خسارت و انتشار بیشتر صورت گرفته است. 
وی تصریح کرد: با توجه به سطح بالای کشت گوجه‌فرنگی در استان، کنترل و مدیریت خسارت این آفت نیاز به مشارکت بهره‌برداران و رعایت دقیق دستورالعمل‌های صادره از سوی سازمان حفظ نباتات است. 
سرپرست معاونت تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان با اشاره به اینکه استفاده از تله‌های فرمونی و نوری از جمله روش‌های کنترل خسارت این آفت است، از بهره‌برداران و کشاورزان خواست که نسبت به نصب تله‌های نوری و فرمونی در مزارع گوجه‌فرنگی اقدام کنند و اطلاعات بیشتر در این زمینه را از کارشناسان حفظ نباتات و مدیریت‌های جهاد کشاورزی شهرستان‌ها دریافت کنند.
وی بیان داشت: حشرات کامل این آفت حدود 10 میلی‌متر طول دارند و دارای بدنی خاکستری تا روشن با لکه‌های نقره‌ای رنگ تا خاکستری، شاخک‌های نخی و به طور متناوب با رنگ تیره و روشن دیده می‌شوند که حشرات ماده بین 260 تا 300 عدد تخم روی برگ‌های گیاه میزبان می‌گذارند و بیشترین تخم‌گذاری آفت در دو روز اول خروج حشرات کامل انجام می‌شود.
یادآور می‌شود شب‌پره مینوز آفتی خطرناک است که به تمام مراحل رشدی گیاه میزبان حمله کرده و بین 50 تا 100 درصد خسارت وارد می‌کند که خسارت آن به صورت کاهش رشد گیاه میزبان، ایجاد مینوز در برگ، خسارت به میوه و کاهش بازارپسندی، قابل مشاهده است.
هم‌چنین با توجه به خسارت‌های وارده، در لیست آفات قرنطینه‌ای اکثر کشورها قرار گرفته بطوری‌که به دلیل انتشار و انتقال در بسیاری از نقاط جهان از جمله ایران و به تبع آن در استان هرمزگان نیز مشاهده شده است.
انتهای پیام/صا10/ط4000
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول