اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان کرمانشاه:

نبود پژوهش منجر به دفن صنایع دستی می‌شود

خبرگزاری فارس: معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: اگر با تحقیق و پژوهش نتوانیم صنایع دستی را حفظ کرده و توسعه بدهیم استادان منحصر به فرد مسن آن را با خود به گور خواهند برد.

نبود پژوهش منجر به دفن صنایع دستی می‌شود
به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، نصرت‌الله سپهر ظهر امروز در همایش نقش پژوهش در دوام صنایع دستی اظهار کرد: بی‌شک هر قدر اطلاعات هنرهای سنتی و صنایع دستی را در بین دانشجویان بالا ببریم و در زمینه صنایع دستی پژوهش کنیم به جهت عمق و ریشه تاریخی، مذهبی، عرفانی صنایع دستی در این منطقه علاوه بر اینکه لایه‌های پنهان ارزش‌های والای صنایع دستی بیشتر خودنمایی می‌کند نسل پویای ما نیز احساس بی‌هویتی نخواهد کرد.
وی اظهار کرد: در برهه‌ای از زمان خارجی‌ها در این زمینه کار کرده‌اند و به علت عدم شناخت عمیق آن‌ها از صنایع دستی به صورت جزیی به آن پرداخته‌اند و لایه‌های رنگین برگ‌های سنتی و بومی محلی که نتیجه کار، تلاش، ذوق و سلیقه هنرمندان خوش ذوق این دیار است هنوز برای خیلی‌ها نمایان نیست.
سپهر اضافه کرد: اگر با تحقیق و پژوهش نتوانیم آن را حفظ کرده و توسعه بدهیم استادان منحصر به فرد مسن آن را با خود به گور خواهند برد و این امر یعنی اینکه بسیاری از آداب، رسوم، سنن، تجربه و ... را دفن کنیم.
معاون صنایع دستی استان کرمانشاه تصریح کرد: پیشکسوتان این عرصه در گذشته به صورت استاد شاگردی بخش عمده‌ای‌ از تجربیات قبل را به نسل جدید منتقل کردند اما امروز بسیاری از استادان شاگرد ندارند یا نمی‌گیرند.
وی تصریح کرد: اگر در این زمینه پژوهش انجام ندهیم و تجربیات آن‌ها را ثبت نکنیم و به کار نگیریم؛ ممکن است هنر اصیل ایرانی به جهت تبلیغات گسترده و کاذب بیگانگان به انحراف برود و در مدت زمانی اندک هویت اصیل خود را از دست بدهد.
سپهر خاطرنشان کرد: لذا وظیفه دلسوزان و آگاهان صنایع دستی بیشتر می‌شود؛ دانشجویان‌ صنایع دستی نیز نباید از پژوهش در این زمینه غافل شوند زیرا هر چه بیشتر از تجربیات گذشته آگاهی یابیم صنایع دستی برای گردشگران و توریست‌ها جذاب‌تر خواهد بود.
معاون صنایع دستی استان کرمانشاه اضافه کرد: بنابراین با وجود زمینه‌های بکر و ارزشمند در این استان تحقیق و پژوهش در این رابطه برای دانشجویان امری ضروری به نظر می‌رسد و اگر دانشجوی رشته صنایع دستی و هنر اطلاعات خود را توسعه ندهد مثل حباب روی آب است.
وی افزود: یکی از رموز مانایی اطلاعات برای دانشجو تحقیق و پژوهش است.
انتهای پیام/خ۲۰
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول