اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

در چهارمحال و بختیاری

اجرای سامانه آبیاری قطره‌ای 237 میلیارد ریال اعتبار می‌خواهد

خبرگزاری فارس: کارشناس مسئول آبیاری تحت فشار اداره‌کل جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: تکمیل سامانه آبیاری تحت فشار این استان نیازمند 237 میلیارد ریال اعتبار است.

اجرای سامانه آبیاری قطره‌ای 237 میلیارد ریال اعتبار می‌خواهد
هوشنگ یادگاری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد، اظهار داشت: در حال حاضر 3 هزار و 340 هکتار از زمین‌های کشاورزی چهارمحال و بختیاری به سامانه آبیاری تحت فشار مجهز شده است.
وی افزود: از ابتدای امسال تاکنون برای تجهیز  9 هزار و 513 هکتار از اراضی کشاورزی این استان به آبیاری تحت فشار عقد قرار داد شده است که 3 هزار و 340 هکتار آن به این سامانه مجهز و مابقی آن با پیشرفت 50 تا 70 درصد در حال اجراست.
یادگاری با اشاره به اینکه تاکنون برای اجرای این طرح 63 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است، افزود: برای تکمیل سامانه آبیاری تحت فشار 237 میلیارد ریال اعتبار دیگر نیاز است.
کارشناس مسئول آبیاری تحت فشار اداره‌کل جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: اجرای سامانه آبیاری تحت فشار سبب صرفه جویی 4 هزار و 750 لیتر در ثانیه آب و افزایش بازده می‌شود.
وی پیک مصرف گیاه در سامانه آبیاری تحت فشار را از ساعت 11 تا 15 عصر عنوان کرد و گفت: در این ساعات بدلیل وزش باد و وضعیت تبخیر اجرای آبیاری قطره‌ای توصیه نمی‌شود.
یادگاری هدف از اجرای طرح آبیاری تحت فشار را صرفه‌جویی در مصرف آب و مزیت‌های فراوان آن نسبت به آبیاری غرقابی عنوان و ادامه داد: با توجه به کاهش سطح بارش و سفره‌های زیرزمینی آب، استفاده از روش‌های مدرن آبیاری اجتناب ناپذیر است چراکه استفاده از روش‌های سنتی آبیاری توسعه کشاورزی را با مشکل مواجه می‌کند.
وی با اشاره به مزایای اجرای این طرح، گفت: استفاده از روش‌های آبیاری تحت فشار می‌تواند مشکل کم‌آبی کشاورزان را تا حد قابل توجهی کاهش دهد.
یادگاری افزود: جلوگیری از رشد بی‎رویه علف‌های هرز، کاهش آفات و امراض، امکان‌پذیر شدن آبیاری در اراضی شیب‌دار، جلوگیری از فرسایش بی‌رویه خاک، کنترل‌پذیر شدن میزان برداشت آب از منابع آبی و سهولت در اعمال مدیریت آبیاری در مزرعه از مزایای آبیاری به روش تحت فشار است.
این مسئول با تأکید بر اینکه باید از روش‌های سنتی آبیاری در کشاورزی خودداری شود، گفت: برهمین اساس به منظور استفاده بهینه از آب باید روش‌های نوین و کارشناسی شده را در صنعت کشاورزی به کار گیریم.
انتهای پیام/خ۲۰/چ3000 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول