اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

استاد حوزه و دانشگاه:

پژوهش باید در راستای منافع جامعه صورت گیرد

خبرگزاری فارس: استاد حوزه و دانشگاه تویسرکان گفت: پژوهشگر باید تحقیقات خود را در راستای منافع جامعه و در چارچوب آموزه‌های اخلاقی انسانی انجام دهد.

پژوهش باید در راستای منافع جامعه صورت گیرد
به گزارش خبرگزاری فارس از تویسرکان، صدرالله فتحی پیش از ظهر امروز در دومین نشست پژوهش با موضوع اخلاق و پژوهشگری در جمع طلاب مدرسه علمیه کوثر خواهران شهرستان تویسرکان اظهار داشت: اصول و قواعد بنیان اخلاق در بخش‌های مختلف پژوهش و بررسی حقیقت برای ارائه به جامعه هدف به مثابه یک اصل در ماندگاری اثر از تاثیری قابل توجه برخوردار است.
وی، مؤلفه‌های اصول اخلاق را در پژوهش شش عنصر راهبر ذکر کرد و اذعان داشت: صداقت، امانتداری، شهامت، حقیقت‌جویی، انتقادپذیری، نشاط و شادابی و عشق ورزیدن مهم‌ترین عناصر تاثیرگذار در مانایی و موفقیت یک پژوهش محسوب می‌شود.
این استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر اینکه راهکار بنیادی روند پیشرفت و ارتقای کارکرد پژوهش در حوزه مربوطه انگیزه درونی قوی است، خاطرنشان کرد: انگیزه و عشق به مثابه ابزار کلیدی یاریگر پژوهشگر در مسیر تحقیق و واکاوی موضوع مورد نظر با اثربخشی قابل توجه در بطن اجتماع، در همه برهه‌های زمانی است.
وی روحیه انتقادپذیری را عامل مهم دیگری در رشد و بالندگی پژوهشگر دانست و تأکید کرد: نقد اثر ارائه شده در میان جامعه هدف، هادی پژوهشگر در راستای دستیابی به اهداف موردنظر است چرا که نگاه نقادانه مخاطبان، نقاط ضعف و قوت تحقیق را برای پژوهشگر مشخص می‌کند.
فتحی تصریح کرد: محقق باید با در نظر گرفتن اصل بی طرفی از دخل و تصرف در نتایج پژوهش خودداری کند و هرگز دیدگاههای خود را بر تحقیق وارد نکند.
وی تأکید کرد: با توجه به اینکه امانتداری رکن حیات علمی و تحقیقی یک جامعه محسوب می‌شود پس هر پژوهشگر موظف است که منبع و مدرک مطلب ذکر شده را در تحقیق درج کند.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه پژوهش باید در راستای منافع جامعه صورت گیرد، تصریح کرد: پرهیز از فراگیری دانش غیر اخلاقی و بزرگ نمایی مشکلات موجود در پژوهش‌ها کمک شایانی در پیشرفت همه جانبه محقق و جامعه هدف می‌کند. 
این استاد حوزه و دانشگاه ابراز داشت: کاهش نرخ ناهنجاری‌ها و حل معضلات جاری در جامعه مستلزم نگاه کارشناسانه محققان در جهت شفاف‌سازی نیازها و مسائل جاری در زوایای پنهان سطوح مختلف است.
وی در بخش پایانی سخنان خود اظهار داشت: شناخت و توجه به رفتارهای ناشایست در تحقیق امری لازم و ضروری است چرا که اخلاق حرفه‌ای در چگونگی فرایند تحقیق یکی از دغدغه‌های اصلی و موضوعات مطالعاتی در همه عرصه‌ها به شمار می رود.   
انتهای پیام/ح20
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول