به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، به نقل از روابط عمومی ادارهکل دامپزشکی خراسان رضوی، جواد اعلمی اظهار داشت: نظارت بر سلامت فرآوردههای خام دامی در تمام مراحل تولید، توزیع و عرضه آنها در اماکنی نظیر؛ کشتارگاههای دام و طیور، رستورانها، هتلها، مراکز فروش مرغ و ماهی و گوشت قرمز از جمله وظایف سازمانی دامپزشکی در راستای گسترش امنیت غذایی و تامین غذای سالم و پیشگیری از بروز بیماری های قابل انتقال است.
وی بیان داشت: علاوه بر این موارد در زندگی صنعتی امروزه نیز، کنترل فراوردههای خام دامی حاصل از دستکاریهای ژنتیکی، مواد شیمیایی به کار رفته برای افزایش تولیدات دام وطیور، بقایای سموم و آلایندههای زیست محیطی در خوراک دام و طیور و محصولات حاصل از آنها، روز به روز بار مسئولیت سنگینتری بر دوش دامپزشکی میگذارد.
اعلمی با اشاره به خطر باقیماندههای آنتی بیوتیکی که عمدتا منجر به ایجاد مقاومتهای دارویی در جمعیت انسانی و دامی میگردد و بعضا میتوانند با حضور بیش از حد مجاز در انواع گوشت و دیگر فراوردههای دام و طیور، اثرات مخربی بر سلامت انسان بر جای گذارند، گفت: این موارد از دیگر نگرانیهای رو به گسترش جامعه جهانی است و تمام این عوامل موسبب شده که رویکرد تازهای به نقش دامپزشکی در زمینه سلامت اجتماعی و رشد و شکوفایی اقتصادی، بوجود آید.
وی از نظارتهای بهداشتی انجام شده توسط کارشناسان نظارت این ادارهکل به عنوان یکی از مهمترین ارکان فعالیتهای دامپزشکی یاد کرد و افزود: طی شش ماهه ابتدای سال جاری بیش از 74 هزار بازدید از اماکن یادشده در خبر انجام شده که نتیجه آن کشف 96 هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی غیر بهداشتی بوده است.
اعلمی از برخورد با موارد تخلف در این حوزه نیز یاد کرده و یادآور شد :طی مدت یادشده 1046 مورد نیز پرونده برای متخلفان تشکیل و تسلیم مراجع قضایی شده است.
انتهای پیام/ر30
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد
شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.