اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیرکل خدمات بازرگانی سازمان توسعه و تجارت ایران:

تجارت خارجی کشور سنتی است

خبرگزاری فارس: مدیرکل خدمات بازرگانی سازمان توسعه و تجارت ایران گفت: بخش قابل توجه تجارت خارجی کشور به صورت خرد و سنتی است.

تجارت خارجی کشور سنتی است
محمدمهدی نهاوندی در حاشیه سفر خود به گیلان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رشت به فلسفه ضرورت استفاده از خدمات بیمه‌ای در صادرات اشاره کرد و اظهار داشت: در اصل و فلسفه ضرورت استفاده از خدمات بیمه‌ای و ضمانت‌های صادراتی شک و شبهه‌ای وجود ندارد و این اتفاق در تمام دنیا می‌افتد.
وی بر ضرورت توجه و حمایت از صادرات تاکید کرد و افزود: سرمایه به عنوان یکی از اصلی‌ترین نهادهای تجارت و تولید به سختی در اختیار تولیدکنندگان و صادرکنندگان قرار می‌گیرد.
نهاوندی مشکلات ساختاری، وضعیت تثبیت نرخ ارز، تورم و شرایط هدفمندسازی در صادرات را تاثیرگذار خواند و تصریح کرد: این موارد ضرورت حمایت و پوشش‌های ریسک تجاری کشور را نسبت به بقیه دنیا بالا می‌برد.
مدیرکل خدمات بازرگانی سازمان توسعه و تجارت ایران با اشاره به هدف‌گذاری این سازمان در پوشش بیمه‌ای صادرات، گفت: افزایش 10 درصدی پوشش بیمه‌ای کالاهای صادرات غیرنفتی تا پایان پنجم توسعه، کشور را به شاخص بین‌المللی می‌رساند و امیدواریم این هدف کوتاه‌تر از زمان پیش‌بینی شده تحقق پیدا کند.
وی بازارهای هدف صادرکنندگان ایرانی را پر خطر توصیف کرد و بیان داشت: تقویت نقش صندوق ضمانت صادرات ایران با توجه به برخی از چالش‌هایی که در سازمان توسعه و تجارت با آن مواجه هستیم، ضروری است.
نهاوندی پتروشیمی را بخشی از تجارت کشور به آسیای جنوب شرقی عنوان کرد و ابراز داشت: موضوع ریسک اصلاً در این تجارت وجود ندارد.
مدیرکل خدمات بازرگانی سازمان توسعه و تجارت ایران صادرات به عراق و افغانستان و همچنین به کشورهای CIS را از جمله مشکلات صادرکنندگان برشمرد و خاطرنشان کرد: صادرات به عراق و افغانستان با بسیاری از کشورهای دیگر متفاوت است.
وی بازارهای دیگر کشورها را مانند عراق و افغانستان محدود، متمرکز در فضاهای پر خطر و پر چالش ندانست و متذکر شد: بخش قابل توجه تجارت خارجی کشور به صورت خرد و سنتی است.
نهاوندی تجارت‌های صادرکنندگان داخلی را بین 100 تا 200 هزار دلار ذکر کرد و یادآور شد: صادرات عموماً یک بار مصرف است.
مدیرکل خدمات بازرگانی سازمان توسعه و تجارت ایران عدم پوشش بیمه‌ای را در شکست‌های تجاری صادرکنندگان ایرانی بسیار پر رنگ معرفی کرد و افزود: توان مالی بنگاه‌های تجاری کشور به دلیل کوچک بودن بسیار پایین و محدود است.
وی فرهنگ بیمه در فعالیت‌های تجاری را کم رنگ دانست و عنوان کرد: صندوق ضمانت صادرات خدمات بسیاری را برای پوشش ریسک تجارت تعریف کرده است.
نهاوندی خواستار رعایت سقف اعتبار خریدار خارجی توسط صادرکنندگان ایرانی شد و ابراز داشت: با نهادینه شدن فرهنگ پوشش بیمه‌ای به اهداف صادراتی تعیین شده می‌رسیم.
مدیرکل خدمات بازرگانی سازمان توسعه و تجارت ایران با بیان اینکه نخستین اقدام صادرکنندگان ایرانی برای کاهش هزینه‌ها حذف پوشش ریسک و خدمات بیمه‌ای است، گفت: عدم مبادله اسناد رسمی تجارت در فعالیت‌های تجاری از جمله مشکلات است.
وی به عدم علاقه صادرکنندگان برای ارائه قراردادهای تجاری به منظور تنظیم ضمانت‌نامه‌های بیمه‌ای اشاره کرد و متذکر شد: صندوق ضمانت صادرات ایران باید برای جامعه تجار و صادرکنندگان معرفی شود و آنها شناخت کافی از این صندوق داشته باشند.
نهاوندی بسیاری از صادرکنندگان را نیازمند خدمات صندوق ضمانت صادرات ایران ذکر کرد و افزود: برنامه و بسته ویژه‌ای برای معرفی خدمات این صندوق باید به صادرکنندگان ارائه شود.
مدیرکل خدمات بازرگانی سازمان توسعه و تجارت ایران شناسایی موانع خدمات ارائه شده توسط صندوق ضمانت صادرات ایران را مهم خواند و یادآور شد: کاهش هزینه‌های خدمات این صندوق در کوتاه مدت ضروری است و باید برای آن راهکار داشته باشیم.
این مسئول طراحی و ارائه خدمات جدید توسط صندوق ضمانت صادرات مناسب با نیاز بازار را از جمله موارد برشمرد و خاطرنشان کرد: بیمه مرکزی و دیگر موسسه‌های بیمه‌ای تکلیف دارند تغییرات و نوسانات قیمت مواد اولیه واحدهای تولیدی و صادراتی در برنامه پنجم توسعه را زیر پوشش بیمه‌ای قرار دهند.
نهاوندی از بررسی نرخ ارز در صندوق ضمانت صادرات خبر داد و افزود: بررسی نرخ ارز در این صندوق در حال بررسی است و امیدواریم عملیاتی شود.
مدیرکل خدمات بازرگانی سازمان توسعه و تجارت ایران اطلاع‌رسانی را کم هزینه‌ترین، سهل‌الوصول‌ترین و سریع‌ترین راه برای معرفی خدمات صندوق ضمانت صادرات معرفی کرد و گفت: صندوق ضمانت صادرات ایران در مدت سه ماه نخست سال جاری مبلغ 19.4 میلیون دلار خسارت پرداخت کرده است.
وی آموزش و اطلاع‌رسانی با هدف فرهنگ‌سازی را در دستور کار سازمان توسعه و تجارت ایران عنوان کرد و گفت: این سازمان آمادگی انجام مطالعات نیازسنجی مشترک با صندوق ضمانت صادرات ایران و کارگزاران در استان‌ها و به صورت ملی را دارد.
نهاوندی کاهش و حذف پرداخت جوایز مستقیم به صادرکنندگان را از رویکردهای سازمان توسعه و تجارت ایران اعلام کرد و اذعان داشت: از صادرکنندگان در قالب پرداخت بخشی از هزینه ضمانتنامه‌ها و بیمه‌های تجاری به صورت غیرمستقیم حمایت می‌شود و بسته‌های حمایتی در این زمینه پیش‌بینی شده است.
انتهای پیام/ن10
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول