اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس بخش مطالعات آبخیزداری استان زنجان خبر داد:

احداث 10 بند رسوب‌گیر در بالای سد کینه‌ورس

خبرگزاری فارس: رئیس مطالعات آبخیزداری استان زنجان با اشاره به ضرورت ایجاد بندهای رسوب گیر در بالای سدها گفت: از ابتدای سال 89 عملیات احداث تعداد 10 بند رسوب گیر در بالای سد کینه ورس آغاز شده و تاکنون 65 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

احداث 10 بند رسوب‌گیر در بالای سد کینه‌ورس
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، جعفر بیات در بازدید اصحاب رسانه و کارشناسان منابع طبیعی استان زنجان از پروژه‌های آبخیزداری در شهرستان ابهر با اشاره به اینکه بخش آبخیزداری منابع طبیعی از ابتدای سال 89 با اعتبار 290 میلیون تومان برای ایجاد 10 بند رسوب گیر در بالادست سد کینه ورس اقدامات خود را آغاز کرده است، اظهار داشت: 9 بند رسوب گیر با ارتفاع حدود سه متر و یکی از بندها به دلیل نیاز روستاییان و موقعیت و شرایط جغرافیایی با ارتفاع پنج متری احداث شده است.
وی با بیان اینکه معاونت آبخیزداری تاکنون در پنج حوضه از استان زنجان اقدام به اجرای پروژه پخش سیلاب و آبخوان‌داری کرده است، افزود: هدف از اجرای طرح‌های آبخیزداری جمع‌آوری و هدایت هرز‌آب‌ها و سیلاب‌های بهاره حوضه ها در محل‌های نفوذ پذیر و تزریق آب به سفره‌های زیر زمینی بوده و نقش به سزایی در تقویت این سفره‌ها داشته است.
رئیس بخش مطالعات آبخیزداری استان زنجان پروژه‌های پخش سیلاب هیدج، رضا آباد، کاک آباد، خلیفه‌لو و پروژه پخش هارون آباد را از اهم فعالیت‌های این اداره دانست و یادآور شد: آبخیزداری استان زنجان علاوه بر پروژه‌های پخش سیلاب یاد شده در 123 هزار هکتار از مساحت استان نیز در قالب مطالعات حوضه آبی چای استان همدان مطالعات توجیهی انجام داده است.
وی با بیان اینکه در حدود 20 درصد از مساحت مطالعه شده استان عملیات آبخیزداری اجرایی شده است، خاطر نشان کرد: پروژه‌های آبخیزداری استان شامل انواع پروژه‌های مکانیکی، بیومکانیکی و بیولوژیکی است.
بیات با بیان اینکه احداث پارک‌های آبخیز و انجام عملیات آبخیزداری در حوضه‌های شهری از سال 73 در استان مطرح و مورد مطالعه و اجرا قرار گرفته است، یادآور شد: آبخیزهای شهری، عرصه‌های مجاور و یا در برگیرنده شهرها هستند که اجرای انواع اقدامات آبخیزداری در آن‌ها کنترل سیل و هرزآب در بالادست شهرها و استفاده بهینه از آن‌ها است.
رئیس بخش مطالعات آبخیزداری استان زنجان جلوگیری از تغییر کاربری اراضی و گسترش فضای سبز و تفرجگاه‌های طبیعی را از اثرات اقدامات آبخیزداری دانست و یادآور شد: معاونت آبخیزداری با اجرای طرح‌های مختلف در آبخیزهای شهری شمال زنجان ( گاوازنگ) و جنوب زنجان ( سلمانلو) توانسته علاوه بر کنترل سیل و فرسایش خاک در این مناطق تفرجگاه زیبایی را برای شهروندان زنجانی به وجود آورد.
وی با بیان اینکه آبخیزداری دانش حفاظت از منابع آب، خاک و پوشش گیاهی حوضه‌های آبخیز است، تصریح کرد: اعمال مدیریت جامع بر همه حوضه ها از قبیل منابع طبیعی، کشاورزی، اقتصادی و اجتماعی از ضروریات است.
انتهای پیام/ل20
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول