اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خراسان جنوبی

کنگره ملی ابن حسام خوسفی در رویداد «از توس تا خوسف»

29 آبان سال 1403 کنکره ملی ابن حسام خوسفی در قالب رویداد «از توس تا خوسف» برگزار می‌شود و 29 آذر ماه جاری نیز پوستر این کنگره ملی با حضور رئیس انجمن مفاخر کشور در تهران رونمایی شد.

کنگره ملی ابن حسام خوسفی در رویداد «از توس تا خوسف»

خبرگزاری فارس- خراسان جنوبی؛ چه خوش سرانجامی رقم خورد آن هم در هفته ای که حسن اختتام آن همراه بود با همایش منطقه ای ابن حسام خوسفی درست در همان روزی که چشم از جهان فروبست این شاعر آیینی خطه خراسان و به تعبیر دیگر فردوسی ثانی (29 آبان).

این حسن ختام با آغازی به وسعت ایران همراه خواهد بود آن هم یک سال دیگر درست در روز خوسف و یا همان روز وفات ابن حسام خوسفی.

 

این رویداد گسترده به وسعت ایران برگزار می شود طرح فرهنگی از توس تا خوسف با برگزاری رویداد ملی ابن حسام خوسفی ست که یک ماه بعد از برگزاری همایش منطقه ای این شاعر آیینی خراسان جنوبی ۲۹ آذر ماه در پایتخت و با حضور رئیس انجمن مفاخر کشور، استاندار و جمعی از شعرا و دیگر مسوولان خراسان جنوبی از پوستر کنگره ملی ابن حسام خوسفی رونمایی به عمل آمد.

پس از آن شامگاه دوم دی ماه با حضور استاندار خراسان جنوبی و دیگر دست اندرکاران، ستاد اجرایی کنگره ملی بزرگداشت ابن حسام خوسفی برگزار شد.

خروج مفاخر خراسان جنوبی از غربت

جواد قناعت، استاندار خراسان جنوبی در این جلسه اظهارداشت: ابن حسام خوسفی حماسه ‌سرای آئینی خراسان جنوبی است و در باب رشادت‌های امام علی (ع) و اهل بیت(ع) شعرسرایی کرده که این نشان‌دهنده ارادت ویژه این شاعر به اهل بیت(ع) است.

وی با بیان اینکه خاوران‌نامه از مهم‌ترین آثار ابن حسام  است که به سبک شاهنامه فردوسی سروده شده، تصریح کرد: ابن حسام خوسفی انسانی بسیار فرهیخته و محل رجوع مردم در آن زمان بوده است.

به گفته وی با برگزاری این کنگره، می توانیم بزرگان و مفاخر استان را از غربت خارج کرده و به نسل جوان معرفی کنیم.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه در کنگره ملی بزرگداشت ابن حسام خوسفی علاوه به پرداختن به ابعاد علمی و پژوهشی باید بیشتر به بُعد قدرت آیینی این شاعر و اعتقاد راسخش به ولایت اهل بیت(ع) و نبی مکرم اسلام(ص) بپردازیم، افزود: با برگزاری این کنگره ملی باید غربت را از بزرگان خراسان جنوبی بزداییم و با کار علمی و پژوهشی فاخر در محیط‌های علمی، آنها را به نسل جوانان معرفی کنیم.

قناعت با اشاره به اینکه برگزاری کنگره ملی بزرگداشت ابن حسام خوسفی فرصتی برای انجام کار تیمی و نیز معرفی استان است، گفت: برگزاری این کنگره استان،  منفعت دنیوی و اخروی به همراه دارد و تحول و نشاطی در محیط‌های علمی و دانشگاهی و قشر جوان ایجاد خواهد کرد.

وی با تأکید بر اینکه کار ما در این کنگره ملی باید پرمحتوا و غنی باشد، افزود: کمیته‌های ۹‌گانه ذیل کنگره ملی بزرگداشت ابن حسام خوسفی در استان از همین هفته جاری تشکیل و برگزار شود. 

به گفته وی با کار تیمی باید کنگره خوبی که در شأن این شاعر، فقیه، عارف و دانشمند برگزار کنیم و لازم است اجرای برخی برنامه‌ها هم در سطوح ملی پیگیری شود.

حس ختام هفته فرهنگی خوسف

سید علی حسینی، فرماندار خوسف هم در گفت وگو با خبرنگار فارس از بیرجند با اشاره به برگزاری هفته فرهنگی خوسف از ۲۳ تا ۲۹ آبان اظهارداشت: در این هفته مشاهیر و مفاخر این شهرستان برای همه معرفی شدندو در پایان این هفته نیز که منتهی به وفات ابن حسام خوسفی بود یعنی ۲۸ آبان که روز خوسف هم  است اولین همایش منطقه ای و مشارکتی این شاعر آیینی خراسان جنوبی با مشارکت جهاد دانشگاهی و نهاد کتابخانه های استان برگزار شد.

به گفته وی برگزاری این همایش منطقه بازخوردهای خیلی خوبی داشت به طوری که سه برنامه تلوزیونی و دو برنامه زنده رادیویی و همچنین همکاری خوب رسانه ها از بازخوردهای رسانه های این رویداد بود.

وی با بیان این که در هفته فرهنگی خوسف این شهرستان به خوبی دیده شد افزود: ابن حسام خوسفی با همه عظمتی که دارد در این سال ها آن چنان که باید و شاید دیده نشده به همین واسطه همایش منطقه ابن حسام خوسفی برگزار شد.

فرماندار خوسف با اشاره به ویژگی ها و شاخص هایی این شاعر وعارف قرن نهم هجری ادامه داد: ابن حسام خوسفی محل رجوع مردم بود و از جمله شاعرانی است که بیش از 23 هزار بیت شعر برای ائمه از جمله حضرت علی (ع) سروده است که نمونه ای همچون این شاعر آیینی در کشور نداریم.

رویداد ملی از توس تا خوسف

حسینی اضافه کرد: با پیگیری هایی که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی داشت رویداد از توس تا خوسف آن هم برای معرفی و نشان دادن جایگاه ابن حسام خوسفی برنامه ریزی شد تا این رویداد در قالب کنگره ملی ابن حسام خوسفی با هماهنگی انجمن مفاخر کشور و به ریاست استاندار خراسان جنوبی برگزار شود.

مقام عالی دولت در خوسف با اشاره به پیش بینی حدود ۹ کمیته برای اجرای این کنگره ملی گفت: باید علاقمندان آثار خویش را در محورهای ۹ گانه تا پایان خرداد سال آینده به دبیرخانه این کنگره ملی ارسال کنندو اختامییه و یا افتتاحیه این کنگره ملی نیز با نگاه شناساندن ابن حسام خوسفی به ایرانیان و جهانیان در پایتخت برگزار شود.

حسینی اضافه کرد: تا زمان برگزاری کنگره ملی ابن حسام خوسفی به طور حتم مرمت و بازسازی مقبره این شاعر گرانقدر نیز در دستور کار است.

به گفته وی با برگزاری این رویداد ملی به طور حتم و قطع خوسف و جایگاه ابن حسام خوسفی نه تنها به خراسان جنوبی ها و ایرانیان بلکه جهانیان نیز شناسانده خواهد شد.

 کنگره ملی ابن حسام خوسفی با شعار «خراسان جنوبی، دیار علم و ایمان» چهار بخش خواهد داشت که شامل بخش های علمی پژوهشی، فرهنگی، هنری و اختتامیه است که اختتامیه آن در بیست و نهم آذر ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.

ابنِ حسام خوسفی در سال ۷۸۲ یا ۷۸۳ هجری در خوسف و در خانواده ای اهل فضل و علم و ارشاد به دنیا آمد، خاوران‌نامه از آثار ادبی‌ اوست که به نظم فارسی در سال ۸۳۰ هجری قمری و به وزن شاهنامه فردوسی سروده شده‌ است.

آرامگاه این شاعر بلندآوازه اکنون در شهرستان خوسف خراسان جنوبی است.

پایان پیام/

 

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول