اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دانشگاه

میز دانشجو| شرایط مشروط شدن در دانشگاه های دولتی

مدیریت هر دانشگاهی بر اساس نوع دانشگاه و سیستم آموزشی خود موظف است نسبت به انتشار آیین نامه‌های آموزشی خود اقدام کند، این کار سبب می شود دانشجو بتواند از تبصره‌های موجود اطلاع یافته و شرایط مشروط شدن دانشگاه خود را در نظر بگیرد.

میز دانشجو| شرایط مشروط شدن در دانشگاه های دولتی

گروه دانشگاه خبرگزاری فارس ـ هر دانشجویی برای برنامه ریزی بهتر تحصیلی خود باید از شرایط مشروط شدن در دانشگاه اطلاع داشته باشند، دانستن جزئیات قوانین و شرایط مشروطی برای هموار ساختن راه تحصیلی برای هر دانشجویی واجب است. بنابراین برای شفاف سازی بیشتر در این مقاله علاوه بر توضیح شرایط مشروطی در دانشگاه های مختلف و عواقب مشروط شدن نیز اشاره شده است. 

مشروط شدن در دانشگاه به معنای عدم قبولی دانشجو در تمامی دروس یا بخشی از دروس در یک ترم مشخص است. به عبارتی دیگر عدم موفقیت دانشجو برای اخذ حداقل نمره قبولی مشخص شده از طرف دانشگاه در دروس اخذ شده و در نتیجه معدل کل مشروطی دانشجو را در نیمسال مذکور در پی دارد.

بدیهی است که دلایل مشروط شدن با هم تفاوت دارد. باز این دلایل می توان به عدم حضور دانشجو در کلاس‌ها، عدم پیگیری درسی، نادیده گرفتن وظایف و تکالیف، عدم آمادگی برای آزمون‌ ها و یا مشکلات شخصی فرد اشاره نمود که هر یک از این موارد به تنهایی سبب می شود، دانشجو نتواند نمره قابل قبول را در درس مربوطه کسب کند.

مدیریت هر دانشگاهی بر اساس نوع دانشگاه و سیستم آموزشی خود موظف است نسبت به انتشار آیین نامه های آموزشی خود اقدام کند. این کار باعث می شود،  دانشجو بتواند از تبصره های موجود اطلاع یافته و شرایط مشروط شدن دانشگاه خود را در نظر بگیرد.

* چه کسی مشروط تلقی می‌شود؟

در شرایطی که دانشجو معدل کل نیمسال تحصیلی خود را با معدل ۱۲ به اتمام برساند، دانشجو مشروط می‌شود و این اتفاق محدودیت هایی را برای او در ترم های آتی در پی دارد که از جمله در ترم یا نیمسال تحصیلی بعدی نمی تواند بیشتر از ۱۴ واحد درسی را اخذ کند. البته این معدل در هرکدام از مقاطع تحصیلی متغیر است که در بند های بعدی هرکدام به تفصیل آورده شده است.

مقطع کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته): اگر دانشجویان مقطع کارشناسی پیوسته بیشتر از سه بار نتوانند حداقل معدل قبولی را اخذ کنند و مشروط شوند با توجه به قوانین دانشگاه برای ادامه دوره تحصیلی خود یا باید تعهد بدهند یا به طور کلی از ادامه تحصیل محروم می شوند و امکان ثبت نام برای نیمسال های تحصیلی بعدی را ندارند. برای دانشجویان کارشناسی ناپیوسته این شرایط کمی متفاوت بوده به این صورت که این دانشجویان فقط مجاز به دو بار مشروط شدن در طول دوره تحصیلی خود هستند.

مقطع کارشناسی ارشد: دانشجویان در این مقطع موظف اند حداقل نمره قبولی یعنی نمره ۱۲ برای دروس اخذ شده و نمره ۱۴ برای معدل کل را اخذ کنند. چنانچه معدل کل آن ها در یک ترم پایین تر از ۱۴ شود، مشروط می‌شوند. شایان ذکر است که در این مقطع، دانشجو مجاز به دو نوبت مشروطی است و بعد از دو بار مشروطی از ادامه تحصیل باز خواهد ماند.

مقطع دکتری: دانشجو در این مقطع باید حداقل نمره ۱۴ را برای قبولی در یک درس و نمره ۱۶ را برای معدل کل در یک ترم کسب کند در غیر این صورت مشروط خواهد شد. دانشجوی دکتری اگر تا پایان نیمسال پنجم موفق به کسب نمره قبولی در آزمون جامع دکتری نشود از ادامه تحصیل محروم و در شرایط اخراج از دانشگاه قرار خواهند گرفت.

چنانچه اشاره شد دانشجویان دانشگاه‌های دولتی بر حسب بالا رفتن مقطع خود در تحصیلات عالی باید تلاش خود را به همان نسبت بیشتر کنند، چرا که شرایط مشروطی نیز به همان میزان سخت تر خواهد شد. به دانشجویان مقاطع مختلف توصیه می شود از تمام این قوانین وضع شده به دقت اطلاع پیدا کنند، تا در ادامه تحصیل خود با مشکل مواجه نشوند.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول