اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  گلستان

وضعیت نامناسب مکانیزاسیون صدای کشاورزان «لیرو» را در آورد

کشاورزان روستای «لیرو» در ۳۷۰ هکتار از اراضی این روستا مشغول به کشت و کار هستند و این در حالی است که وضعیت مکانیزاسیون و برخورداری مردم این روستا از ادوات کشاورزی وضعیت چندان مناسبی ندارد.

وضعیت نامناسب مکانیزاسیون صدای کشاورزان «لیرو» را در آورد

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، گلستان یکی از قطب­‌های کشاورزی محسوب می­‌شود و اشتغال بسیاری از مردم این استان به خصوص روستاییان را کشاورزی تشکیل می‌­دهد در شرایطی که کشاورزان زیادی از تولید کمی و کیفی محصولات و درآمد خود رضایت کاملی ندارند، توسعه مکانیزاسیون در بخش کشاورزی نه تنها به افزایش تولید کمی و کیفی محصول و درآمد کشاورز کمک قابل توجهی خواهد کرد بلکه شاهد صرفه‌جویی در منابع آب و استفاده از کود، سم و بذر خواهیم بود که این امر بر حفظ محیط زیست نیز تأثیر مثبتی بر جای خواهد گذاشت از سویی مکانیزاسیون تا حدود زیادی موجب کاهش هدر رفت و ضایعات محصول خواهد شد.

تولید انواع و ارقام مختلفی از محصولات زراعی طی یک سال در استان اهمیت مکانیزاسیون را بیش از گذشته نشان می­‌دهد، البته طی سال‌­های اخیر تلاش­‌های فراوانی برای مکانیزاسیون بخش کشاورزی در استان انجام شد و اتفاقات خوبی نیز در این رابطه رقم خورد با این وجود در بخش­‌هایی از استان هنوز وضعیت مکانیزاسیون چندان مناسب نیست.

«لیرو» یکی از روستاهای توابع شهرستان گالیکش است، در حالی که مردم این روستا در ۳۷۰ هکتار از اراضی مشغول به کشاورزی هستند اما از وضعیت مکانیزاسیون و برخورداری از ادواتی هم­چون تراکتور و کمباین به خصوص در فصل برداشت رضایتی ندارند.

*دهیار لیرو: نبود ادوات مناسب در فصل برداشت کشاورزان را متضرر خواهد کرد

در همین رابطه دهیار «لیرو» یکی از مشکلات اساسی مردم این روستا را نامناسب بودن وضعیت مکانیزاسیون در بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: شغل اکثر مردم این روستا کشاورزی است اما در روستای ما کمباین، ردیف کار و حتی تراکتوری که مناسب کار مردم‌باشد به اندازه کافی وجود ندارد.

سلیمان قربان‌پور با بیان اینکه کشاورزان این روستا در مشقت زندگی می‌­کنند، افزود: ادوات روستا بسیار کم می­‌باشد و اگر مشکلات این روستا رفع نشود شاهد از رونق افتادن کشاورزی خواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد: تعدادی از افراد روستا درخواست کمباین به جهاد کشاورزی را داده‌اند اما تاکنون درخواست آنها نتیجه‌­ای در برنداشته است.

دهیار «لیرو» گفت: حدود ۳۷۰ هکتار اراضی کشاورزی در این روستا وجود دارد اما ادوات کشاورزی ما مناسب نیست در این فصل از سال که برداشت بسیاری از محصولات پاییزه آغاز می‌­شود کشاورزان ما به دلیل نبود ادوات مناسب در زمان برداشت متضرر خواهند شد.

*شناسایی نقاط کور مکانیزاسیون اولویت اصلی سازمان جهاد کشاورزی/ ارائه تسهیلات بانکی ۴ درصد در طرح جهش تولید دیم‌­زارها

رئیس اداره مکانیزاسیون جهادکشاورزی گلستان با اشاره به چگونگی برخورداری متقاضیان از سهمیه ادوات همچون کمباین و تراکتور در گفتگو با خبرنگار فارس از گرگان اظهار کرد: سهمیه تراکتور از سوی شرکت تراکتورسازی کشور به استان­‌ها ابلاغ می‌­شود و شاید در این رابطه با محدودیت مواجه شویم اما در خصوص کمباین محدودیت سهمیه وجود ندارد و اگر کشاورزی شرایط لازم را داشته باشد می­‌تواند از تسهیلات لازم برای خرید کمباین استفاده کند.

مریم برزنونی تصریح کرد: اگر فرد متقاضی کمباین، کشاورز مالک زمین باشد و یا اگر فردی به عنوان راننده حرفه‌­ای که سوابق کمباین‌داری و گواهی ویژه کمباین داشته باشد می‌­توانند به جهاد کشاورزی شهرستان مراجعه و از اعتبارات تخصیص‌یافته در این بخش استفاده کند.

وی با بیان‌ اینکه شناسایی نقاط کور مکانیزاسیون جزو برنامه­‌های سازمان جهاد کشاورزی محسوب می‌­شود، افزود: برای تأمین تجهیزات در عرصه مکانیزاسیون از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد و اگر کشاورزی در مناطق کوهستانی دروگر لازم  و مشکل بانکی هم نداشته باشد بدون فوت وقت می‌‌تواند از اعتبارات استفاده کند.

رئیس اداره مکانیزاسیون جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به طرح جهش تولید دیم‌زارها گفت: در ۹ شهرستان استان که گالیکش نیز جزو آنهاست طرح جهش تولید دیم‌زارها اجرا می‌­شود، در روستاهای این ۹ شهرستان اگر کشاورزی متقاضی کارنده باشد تسهیلات چهار درصد برای انواع کارنده­‌ها به خصوص کارنده کشت مستقیم در اختیار آنها قرار می­‌گیرد.

برزنونی ضریب مکانیزاسیون روستای «لیرو» را ۳/۲ اسب بخار عنوان کرد و افزود: تسهیلات خط اعتباری مکانیزاسیون در یک سایت ملی انجام می­‌شود و متقاضیان می‌­توانند برای تجهیزات در بخش کشاورزی و ماشینی کردن واحدهای مرغداری، دامداری و زراعت به جهاد کشاورزی شهرستان مربوطه مراجعه و از این تسهیلات استفاده کنند.

وی ادامه داد: کشاورزانی که بدهی سر رسید شده دارند یا نمی­‌توانند ضامن پیدا کنند، از ارائه تسهیلات محروم خواهند شد، این پروسه در اختیار جهاد کشاورزی نیست شرایط اخذ وام بانکی جزو اختیارات بانک‌هاست و ما در حوزه جهاد کشاورزی اگر هر روزنه­‌ای برای برخورداری سهم بیشتر از اعتبارات مکانیزاسیون را پیدا کنیم از آن استفاده خواهیم کرد.

* لزوم تبدیل اراضی زراعی شیب‌دار «لیرو» به باغ/ ۱۳ تراکتور نیاز کشاورزان «لیرو» را تأمین می‌­کند­

مدیر جهاد کشاورزی گالیکش در خصوص وضعیت مکانیزاسیون روستاهای این شهرستان گفت: در سطح گالیکش روستای فاقد مکانیزاسیون وجود ندارد، در واقع سیاست ما بر تجهیز این روستاهاست.

برات آشورفارسیانی تصریح کرد: از آنجایی که شرایط اقلیم روستای «لیرو» با نقاط دیگر متفاوت است در این روستا اراضی شیب‌دار با شیب تند وجود دارد سیاست ما بر تبدیل اراضی زراعی به باغ­‌ها است.

وی ادامه داد: روستای «لیرو» با ۳۷۰ هکتار زمین دارای ۱۳ تراکتور با قدرت موتور متفاوت است در دو سال گذشته سه مرحله توزیع تراکتور با تسهیلات داشتیم برای دریافت تراکتور،کشاورز باید در پهنه کشاورزی به مدت سه سال فعالیت داشته باشد، با این وجود ۱۳ تراکتور نیاز روستای «لیرو» را تأمین می­‌کند اما هر فرد تراکتور را برای کار شخصی خود خریداری می­‌کند.

مدیر جهاد کشاورزی گالیکش با اشاره به تجهیزات کشاورزی این شهرستان گفت: در گالیکش ۵۵ هکتار از اراضی را با دستگاه ترویجی کشت کردیم و اثرات و نتایج آن مشاهده شد، چهار دستگاه از محل جهش تولید دیم­زارها با چهار درصد بهره خریداری و پنج دستگاه کمباین از سوی جهاد کشاورزی به بانک­‌ها معرفی شدند که در حال حاضر اقدامات لازم برای واگذاری تسهیلات به سه کمباین انجام می‌­شود.

آشورفارسیانی حداقل زمین برای واگذاری کمباین را ۲۰ هکتار عنوان کرد و افزود: اگر در روستا فردی گواهینامه حرفه‌­ای کمباین را داشته باشد با حداقل هشت تا ۱۰ هکتار زمین نیز به وی کمباین داده می‌­شود با این وجود قیمت ماشین‌آلات کشاورزی افزایش یافته و از آنجایی که کشاورزان «لیرو» خرده مالک هستند توان گرفتن چنین تسهیلاتی را ندارند.

وی افزود: امید است همانطور که در بحث خاک‌ورزی و کشت مستقیم تسهیلات کم‌بهره را داریم بخش مکانیزاسیون برداشت هم این خدمات را داشته باشند تا روستاهای کم‌برخوردار از آن استفاده کنند.

براساس این گزارش، با افزایش روزافزون جمعیت نیاز بشر برای غذا نیز بیشتر خواهد شد کشاورزی مهمترین بخش برای تأمین غذا محسوب می­‌شود از این رو برای افزایش تولید و کاهش هزینه در این بخش باید به مکانیزه کردن بخش کشاورزی توجه خاصی شود حال که بستر تولید در بخش کشاورزی در استان ما فراهم است باید با تمرکز و توسعه بر مکانیزاسیون سطح تولیدات را افزایش داد تا هم امنیت غذایی کشور رقم بخورد و هم شاهد افزایش درآمد استان و ایجاد ارزش افزوده باشیم.

انتهای پیام/83017

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول