اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری ایران

کشت و فرآوری اولیه گیاهان دارویی توسعه یافت

ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برنامه‌های جامعی را در حوزه کشت و فرآوری اولیه در مجموعه سیاست‌ها و راهبردهای سند ملی گیاهان دارویی قرار داد.

کشت و فرآوری اولیه گیاهان دارویی توسعه یافت

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از  مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پس از انقلاب اسلامی برنامه توسعه کشت و فرآوری اولیه گیاهان دارویی مورد توجه قرار گرفت. بنابراین ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای تحقق این هدف برنامه‌های جامعی را در حوزه کشت و فرآوری اولیه در مجموعه سیاست‌ها و راهبردهای سند ملی گیاهان دارویی قرار داد.

آیا می دانید بیشترین سطح کشت محصولات گیاهان دارویی مربوط به کدام گیاهان است؟ زیره سبز، گشنیز، حنا و وسمه به ترتیب بیشترین سطح کشت را به خود اختصاص داده اند. همچنین بر اساس گزارش مجری طرح ملی گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گیاهان دارویی زعفران، گل محمدی، زیره سبز، زیره سیاه، حنا، وسمه، گشنیز، شیرین بیان، چای ترش، رازیانه، گل گاو زبان ایرانی، آویشن شیرازی، بابونه، سیاه دانه و آنغوزه دارای اولویت کشت، تولید و فرآوری هستند.

ایران بزرگ ترین تولید کننده گل محمدی در دنیا

در حال حاضر ایران با 22 هزار هکتار سطح زیر کشت گل محمدی به عنوان بزرگ ترین تولید کننده این محصول در دنیا شناخته می شود. بعد از زعفران که حدود 54 درصد تولید گیاهان دارویی کشور را دارا است، گل محمدی با تولید 12 درصد از کل میزان تولید گیاهان دارویی به عنوان دومین محصول راهبردی این صنعت در زمان حاضر شناخته می شود. 

زعفران گیاه بومی ایران که در ادبیات تجاری از آن به عنوان طلای سرخ یاد می شود و در گذشته با نام «زرپران» شناخته می شد، این گیاه خواص زیادی دارد و از ظرفیت بسیار بالایی برای رشد، توسعه، تولید و تجارت برخودار است.

همچنین با استناد به داده های موجود، سطح زیر کشت و میزان تولید زعفران در ایران از یک روند کاملا صعودی برخوردار است. به طوری که در سال 1357 سطح زیر کشت این محصول تنها 3 هزار و 700 هکتار و میزان تولید آن 22.5 تن بود. حال آنکه در سال های اخیر سطح زیر کشت زعفران به بیش از 100 هزار هکتار و میزان تولید آن به 370 تن رسیده است. رشد سطح زیر کشت و میزان تولید طی دهه های 50 و 60 نسبتا آرام و کند بوده اما از دهه 70 به بعد این روند از رشد شتابانی برخوردار شده است.

پس از انقلاب برنامه توسعه کشت و فرآوری اولیه گیاهان دارویی مورد توجه قرار گرفت. در این راستا ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برنامه های جامعی را در حوزه کشت و فرآوری اولیه در مجموعه سیاست ها و راهبردهای سند ملی گیاهان دارویی قرار داده که با همکاری نهادها و دستگاه های ذیربط اقدامات منسجمی صورت گرفته است. در این زمینه می توان به اجرایی سازی اقداماتی همچون برنامه ریزی منطقه ای و تحقیقاتی بر اساس شرایط و توانمندی های اکولوژیک کشور، طرح شناخت مناطق اکولوژیک کشور و گسترش کشت دیم گیاهان دارویی اشاره کرد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول