اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری ایران

راهکار محققان برای افزایش دقت پایش و بازرسی کابل‌های مهار، تله‌کابین و آسانسورها

محققان یکی از شرکت‌های فناور مرکز رشد دانشگاه صنعتی امیرکبیر شرکت مپوا به عنوان تولید کننده تجهیزات بازرسی غیر مخرب، موفق به طراحی و ساخت دستگاه بازرسی کابل شده است.

راهکار محققان برای افزایش دقت پایش و بازرسی کابل‌های مهار، تله‌کابین و آسانسورها

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، در شرایط آب و هوایی خورنده و همچنین گذر زمان، کابلهای مورد استفاده در انتقال نیرو، نظیر تله کابین، آسانسور، جرثقیل و کابل‌های مهار در صنایع مختلف نظیر نفت و گاز به علت وجود عوامل مختلف آب و هوایی و شیمیایی، دچار گسیختگی یا خوردگی می‌شوند، لذا بازرسی سلامت کابلها نیز همچون دیگر سازه های مهندسی، اهمیت بالایی دارد.

این در حالی است که در بسیاری موارد بازرسی عیوب کابل‌ها به روش بازدید چشمی انجام می‌شود که هم دارای دقت پایین است و هم امکان تحلیل نوع عیب وجود ندارد.
در صورت عدم توجه به سالم بودن کابل‌های استفاده شده در تجهیزاتی چون تله‌کابین، آسانسور و جرثقیل امکان بروز خطرات جانی و مالی زیادی وجود دارد.
در این راستا محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به طراحی و ساخت دستگاه MFL شدند. دستگاه MFL کابل دستگاهی است که از روش نشت شار مغناطیسی برای ارزیابی کابل‌های مورد استفاده در صنعت از لحاظ خوردگی و گسیختگی استفاده می‌کند.
روش کار این دستگاه بر اساس ایجاد میدان مغناطیسی و انحراف مسیر اصلی نشت شار میغناطیسی در همگام عبور از عیب است، به این صورت که با قرار گرفتن کابل داخل میدان مغناطیسی متمرکز درون دستگاه، یک میدان مغناطیسی یکنواخت ایجاد می‌شود و با حرکت کابل درون دستگاه، با توجه به میزان فرسودگی و خوردگی کابل، میدان مغناطیسی تغییر خواهد کرد.
در این شرایط خروجی حسگرها تغییر می‌کند و در نهایت از طریق تحلیل و پردازش سیگنال‌ها نوع و محل عیوب به دست می‌آید.
از دستگاه MFL کابل در بازرسی تله‌کابین‌ها، آسانسورهای صنعتی، جرثقیل‌های مختلف و کابل‌های مهار فلر پالایشگاه‌ها می‌توان بهره برد.
برای بازرسی کابل‌های ثابت نظیر کابل‌های نگهدارنده‌ پل‌ها یا سازه‌هایی نظیر فلر پالایشگاه، لازم است ربات روی کابل حرکت کند؛ برای این منظور از سیستم پیشرانه عمودی ساخت این محققان می‌توان استفاده کرد.
قیمت پایین و امکان ارائه خدمات پشتیبانی متناسب نیاز مشتری از جمله مزایای تولید داخل محصول است. با توجه به بومی سازی کامل تکنولوژی، امکان باز طراحی دستگاه متناسب با نیاز مشتری نیز وجود دارد.
انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول