اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  سینما و تئاتر

بسته خبری تئاتر/ 10 مرداد 97

جشنواره‌های تئاتر استانی آغاز می‌شوند/ روایت عروسکی از زلزله سرپل ذهاب

جشنواره‌های تئاتر استانی در 34 منطقه استانی کشور از 15 مرداد تا پایان آبان ماه برگزار و برگزیدگانشان به تئاتر فجر معرفی می‌شوند.

جشنواره‌های تئاتر استانی آغاز می‌شوند/ روایت عروسکی از زلزله سرپل ذهاب

به گزارش خبرنگار تئاتر فارس، جشنواره‌های تئاتر استانی در ۳۴ منطقه استانی کشور از ۱۵ مرداد ماه جاری تا پایان آبان ماه برگزار می‌شوند تا برگزیدگان خود را به جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر معرفی کنند.

استان‌های اردبیل و خراسال شمالی اولین استان‌هایی هستند که آثار گروه‌های نمایشی خود را به نمایش و داوری می‌گذارند. استان اردبیل از ۱۵ مرداد تا ۸ شهریور ۱۳۹۷ جشنواره تئاتر خود را برگزار می‌کند. استان خراسان شمالی نیز از ۱۵ تا ۱۷ مرداد ماه شاهد اجرای آثار نمایشی راه یافته به جشنواره تئاتر استانی خواهد بود.

سومین جشنواره تئاتر استانی در استان کردستان برگزار می‌شود که از ۲۷ مرداد ماه آغاز و در ۲۹ مرداد ماه نیز برگزیدگانش را معرفی خواهد کرد. برای برگزاری جشنواره‌های تئاتر استانی تمرکز اصلی بر شهریور ماه است. مطابق اعلام هماهنگی امور استان‌ها ۲۳ استان کشور در این ماه اقدام به برگزاری جشنواره تئاتر استانی خواهند کرد.

استان آذربایجان شرقی از ۵ تا ۸ شهریور ماه، استان آذربایجان غربی از ۶ تا ۸ شهریور، استان البرز از ۱ تا ۵ شهریور و استان اصفهان از ۳ تا ۷ شهریور شاهد برپایی جشنواره تئاتر استانی هستند. استان های تهران از ۲ تا ۷ شهریور در شهر دماوند، چهارمحال و بختیاری از ۱۴ تا ۱۸ شهریور، خراسان رضوی از ۴ تا ۸ شهریور، خراسان جنوبی از ۱۶ تا ۱۸ شهریور و زنجان از ۶ تا ۷ شهریور آثار منتخب خود را به نمایش می‌گذارند.

سمنان از ۱۳ تا ۱۶ شهریور، سیستان و بلوچستان از ۲۵ تا ۲۷ شهریور، قزوین از ۱۵ تا ۱۸ شهریور، قم از ۱۲ تا ۱۵ شهریور، قشم از ۱۴ تا ۱۶ شهریور، منطقه جنوب کرمان از ۱۳ تا ۱۵ شهریور، کرمانشاه از ۱۵ تا ۱۸ شهریور، گیلان از ۷ تا ۱۲ شهریور، گلستان از ۱۲ تا ۱۶ شهریور، لرستان از ۸ تا ۱۰ شهریور، مازندران از ۱۰ تا ۱۳ شهریور، مرکزی از ۱۳ تا ۱۶ شهریور، همدان از ۱۰ تا ۱۳ شهریور، یزد از ۱۴ تا ۱۶ شهریور و منطقه آزاد اروند از ۱۴ تا ۱۶ شهریور ماه جشنواره های تئاتر استانی خود را برگزار خواهند کرد.

هفت استان دیگر کشور به علت شرایط اقلیمی برپایی جشنواره های استانی خود را در آبان ماه برنامه ریزی کرده اند. استان ایلام از ۲۷ تا ۳۰ آبان ماه، استان بوشهر از ۱۸ تا ۲۵ آبان، استان خوزستان از ۲۰ تا ۲۴ آبان، استان فارس از ۲۰ تا ۲۴ آبان، استان کرمان از ۲۳ تا ۲۵ آبان، استان کهکیلویه و بویر احمد از ۲۷ تا ۳۰ آبان و استان هرمزگان از ۲۶ تا ۲۸ آبان شاهد برگزاری جشنواره تئاتر استانی هستند.

نمایش برگزیده هر استان به مرحله انتخاب آثار جشنواره بین المللی تئاتر فجر معرفی خواهد شد.

*بانوایان به شهرزاد آمد

سالن شماره ۳ پردیس تئاتر شهرزاد از ۱۴ مرداد میزبان نمایش «بانوایان» به کارگردانی علی نیکزاد و تهیه کنندگی هاشم حکمه می شود که با نقش آفرینی (به ترتیب ورود به صحنه) حسین میرزاییان، سمیه برجی، محسن میرزاخانی، سارا والیانی، آناهیتا خسروی، رامتین مقدادی و میلاد شوریده اجرا می‌شود.

این نمایش ساعت ۲۱:۳۰ به صحنه می‌رود. در خلاصله داستان نمایش «بانوایان» چنین آمده است: «بازرس ژاور (یکی از شخصیت های رُمان بینوایان) دزد شده و برای دزدی وارد خانه ژان والژان می شود که حالا دیگر شهردار شده است! همسر ژاور که از محل دزدی او خبر داشته، شماره تلفن منزل شهردار را از طریق دوستش پیدا کرده و به خانه زنگ می زند تا حال همسرش را از او بپرسد! دقایقی بعد، شهردار به همراه دوست خود (کُزت!) وارد خانه می شود. در ادامه همسر ژان وال ژان و همسر ژاور نیز به این جمع اضافه می شوند و ... .»

*روایت عروسکی از زلزله سرپل ذهاب

نمایش «سپاس‌نامه هانیه و چند روایت متقاطع» کاری از مرتضی اسدی‌مرام با محوریت زلزله کرمانشاه آماده اجرا می‌شود. «سپاس‌نامه هانیه و چند روایت متقاطع» براساس شخصیت‌ها و رویدادهای واقعی نوشته و برای داشتن جذابیت‌های نمایشی با تخیل آمیخته شده است.

نمایش داستان دختر قهرمان کُرد به نام هانیه است. او در زلزله سرپل ذهاب با ایثار به داخل خانه در حال تخریب می‌رود و خواهر کوچکش را نجات می‌دهد. بر اثر ریزش آوار هانیه  فلج می‌شود. بعد از زلزله نیز دیگر خانه و کاشانه‌ای نداشته و خانواده‌اش هم در بیمارستان‌های شهرهای مختلف بستری بودند. به همین دلیل این دختر نوجوان از بیمارستان به آسایشگاه سالمندان منتقل می‌شود.

با رسانه‌ای شدن این موضوع و معرفی او به عنوان یک قهرمان توسط یک خیر مورد حمایت قرار می‌گیرد و می‌تواند راه برود. 6 روایت مختلف دیگر نیز وقایع زلزله و آدم‌هایی که در این حادثه حضور داشته‌اند و درباره آن‌ها گفته نشده یا کمتر گفته شده را بازگو می‌کند.

طرح اولیه نمایش توسط مرتضی اسدی‌مرام نوشته می‌شود اما در ادامه ناهید قادری و هاشم پورمحمدی به کامل شدن متن کمک می‌کنند.

بازیگران نمایش هاشم پورمحمدی، سامان صوفیان، عسل امیری‌آرام و سپیده سلطانی هستند.

*غول بابا در راه جشنواره نمایش عروسکی

نمایش«غول بابا» به کارگردانی مشترک مهدی سیم‌ریز و محبوبه پاداش که از شهر مشهد، در هفدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران مبارک حضور دارد، تلفیقی از داستان مشهور «جک و لوبیای سحرآمیز» با آیین خراسانی است.

این نمایش روایتگر قصه فیروز پسری‌ 7 ساله است که پدر خود را در نخستین سال‌های کودکی ازدست‌داده و همراه مادرش در روستایی دورافتاده زندگی می‌کند. شبی مادر، قصه«جک‌ولوبیای‌سحرآمیز» را برای فیروز تعریف می‌کند.او در خیال کودکانه خود درخت‌سحرآمیز را راهی برای خوشبخت‌شدن و نجات مادرش از کارگری و رختشویی می‌داند و می‌پندارد با فروش گاوش(تنومند) می‌تواند به لوبیای سحرآمیز دست یافته، درخت لوبیا را در حیاط خانه‌شان بکارد و از آن بالا برود.

سیدمهدی وحیدی، سیدوحید حمیدزاده، سحر دستمرد، سحر حسن‌زاده، فاطمه شیرزاده، فهیمه اسدیان، الهام ابطحی، فاطمه حسن‌زاده و لیلا بحری بازی‌دهندگان عروسک محسوب می‌شوند. مینا قهرمانی، فاطمه شیرزاده و زهرا ناوشکی بازیگران نمایش هستند.

هفدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران مبارک با دبیری مرضیه برومند یکم تا هفتم شهریور ماه برگزار خواهدشد.

انتهای پیام/

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول