اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دفاتر منطقه ای  /  آسیای مرکزی و روسیه

تمایل سازمان پیمان امنیت جمعی برای همکاری با ایران

رئیس سازمان پیمان امنیت جمعی از توسعه همکاری‌ها با ایران ابراز خرسندی و نسبت به گسترش آن، ابراز تمایل کرد.

تمایل سازمان پیمان امنیت جمعی برای همکاری با ایران

به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای فارس در بیشکک به نقل از خبرگزاری «کانیوز»، «نیکلای باردیوژا» رئیس سازمان پیمان امنیت جمعی در کنفرانس مطبوعاتی که شب گذشته در شهر «دوشنبه» پایتخت تاجیکستان برگزار شد، اظهار داشت: همکاری سازمان پیمان امنیت جمعی با ایران در زمینه مقابله با گسترش قاچاق مواد مخدر در حد مطلوبی پیش رفته است.

به گفته وی، نیروهای ویژه ایران نقش بسیار مؤثری در مبارزه با این پدیده داشته‌اند و همکاری آنها در جهت پیشرفت فعالیت کشورهای جامعه همسود در مبارزه با معضل قاچاق مواد مخدر بسیار راهگشا بوده است.

باردیوژا اضافه کرد: ایران دارای پتانسیل بالایی در جهت مبارزه با معضلات اجتماعی بوده و اکنون ما می‌توانیم در حوزه ثبات اوضاع در افغانستان با همکاری ایران گام‌های مؤثری برداریم.

وی تصریح کرد: مبادله اطلاعات با ایران در زمینه مبارزه با افراط‌گرایی نیز می‌تواند در جلوگیری از گسترش افراط در منطقه بسیار تأثیرگذار باشد چراکه ایران نیز از نظر ایجاد امنیت در منطقه از توان کافی برخوردار است.

سازمان پیمان امنیت دسته جمعی (CSTO) یکی از سازمان فعال در حوزه آسیای مرکزی و قفقاز است که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و کاهش توان سیاسی، اقتصادی و نظامی فدراسیون روسیه به منظور متحد نگهداشتن کشورهای عضو اتحاد و بالا بردن ظرفیت‌های نظامی و سیاسی آنها ایجاد شد.

ازطرف دیگر اهداف تشکیل این سازمان که به پیشنهاد روسیه تشکیل شد، محدود کردن زمینه گسترش ناتو و نفوذ آمریکا در حوزه کشورهای همسایه است. پس ازفروپاشی شوروی، دولت روسیه تلاش کرد تا در منطقه نقش خودرا نگهداشته با ایجاد ساختارهای جدید سیاسی اقتصادی و نظامی بازیگر اصلی در منطقه آسیای مرکزی و قفقاز باشد.

از جمله این نهادها، سازمان پیمان امنیت جمعی در سال 1992 و با مشارکت کشورهای ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان، ازبکستان، جمهوری آذربایجان و گرجستان تشکیل شد. این کشورها در سال 2002 تصمیم گرفتند، این سازمان را به یک ائتلاف نظامی تبدیل کنند. بعدها کشورهای گرجستان، آذربایجان و ازبکستان از آن جدا شدند. این سازمان در دوم دسامبر 2004 به عنوان عضو ناظر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد پذیرفته شد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول