اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

فارس گزارش می‌دهد

شاخص‌ترین جاذبه گردشگری مذهبی کردستان چشم به راه سرمایه‌گذار

امامزاده سید جلال‌الدین مشهور به باباگرگر، شاخص‌ترین جاذبه گردشگری مذهبی کردستان است که تلفیقی از جاذبه‌های مذهبی و طبیعی را در خود جای داده است که سرمایه‌گذاری در آن می‌تواند تحولی عظیم در بخش گردشگری کردستان ایجاد کند.

شاخص‌ترین جاذبه گردشگری مذهبی کردستان چشم به راه سرمایه‌گذار

به گزارش خبرگزاری فارس از قروه، در فرهنگ اسلامى، سیاحت به عنوان سیر آفاق در برابر سیر انفس مورد توجه قرار گرفته است. اسلام به انسان و نیازهای او نگاه ویژه‌ای دارد و آنچه را که به واقع زندگی را لذت‌بخش و آسان می‌کند و در جسم و روح و روان انسان موثر است، به رسمیت می‌شناسد.

در دنیای ماشینی امروز، انسان بیش از گذشته به استراحت و گردش نیازمند است تا آثار ناشی از فشارهای روحی و روانی را حتی‌المقدور خنثی کند؛ زیرا از این منظر، گردشگری و سیاحت یک تجربه درون‌گرایانه است. بشر می‌خواهد لحظاتی را بدست آورد که جان و روح خسته، مکدر، تاریک و متلاشی‌شده‌اش به آزادى، فراخى، لذت و زیبایی ماورایی برسد؛ می‌خواهد از این راه معنویت زندگی‌اش را تأمین و فروریختگی‌اش را جبران کند.

مسافرت از سنت‌های پسندیده در جوامع مختلف بوده است. انسان‌ها هنگام سفر از نقطه‌ای به نقطه دیگر و از زمانی به زمان دیگر در راستای رشد و کمال حرکت می‌کنند. قرآن کریم در آیات بسیاری بر سیر و سفر تاکید داشته و به انسان توصیه می‌کند که به مسافرت بپردازد. به ترتیبی که می‌فرماید: «قل سیروا فی الارض... فسیروا فی الارض...»

با اندک تأملی بر آیات راهگشای قرآن، به روشنی در می‌یابیم که با سفر کردن می‌توان به مطالعه آفاق و انفس و کسب علم و تجربه، خداشناسی از طریق مردم‌شناسی و شناخت عظمت خلقت، اعتقاد به معاد، مطالعه سنت‌های غلط و ضد ارزش‌های اسلامی و اخلاقی و همچنین عبرت‌آموزی از سرگذشت پیشینیان پرداخت.

گردشگری مذهبی یکی از رایج‌ترین اشکال گردشگری در سراسر جهان است که سابقه آن به قرون و اعصار گذشته مرتبط می‌شود و شامل سفرها و بازدیدهایی می‌شود که اصلی‌ترین هدف از آنها تجربه‌ای مذهبی است.

جاذبه‌های مذهبی، زیارتگاه‌ها و اماکن مقدس هر ساله تعداد زیادی از گردشگران را به سوی خود جذب می‌کنند، تأسیسات اقامتی و پذیرایی این نوع از گردشگری مانند مسافرخانه‌ها و زائرسراها با توجه به بافت اجتماعی، فرهنگی و عقیدتی گردشگران و جامعه میزبان دارای ویژگی‌های خاص خود است که در هر کشوری از تنوع بسیار بالایی برخوردار است و نکته قابل توجه در این زمینه این است که گردشگری مذهبی تنها شکل از اشکال گردشگری است که بر موانع آب و هوایی غلبه می‌کند.

زیارت بخش مهمی از فعالیت‌های مربوط به گردشگری مذهبی را در برمی‌گیرد. اگر نگاهی به آیه 156 سوره بقره بیندازیم، درمی‌یابیم که در فرهنگ اسلامى هدف اصلی از خلقت، رشد و ارتقای معنوی است؛ از این رو یکی از راه‌های تقویت معنویت و ایجاد ارتباط با معبود، زیارت است. انسان وقتی به معنای عمیق زیارت‌نامه‌ها توجه کند و با عشق و علاقه به زیارت بپردازد، احساس می‌کند از طریق مکانی که مشغول زیارت است، به معبود خود نزدیک‌تر شده است. بسیاری از اوقات، مسیر زیارت همراه با عشق و از خودگذشتگی است. زیارت پیوند قلبی است نه محاسبه عقلى، لذا عمق و تأثیرگذاری آن نسبت به امور مادی به مراتب بیشتر است.

آنچه زائر را به پیمودن راه‌ها و طی مسافت‌ها و تحمل رنج و سفر و استقبال از خوف و خطر وامی‌دارد، کشش درونی و علاقه قلبی اوست و هر جا که عشق بیاید، خستگی رخت بر می‌بندد.

باباگرگر پربازدیدترین جاذبه گردشگری مذهبی در کردستان

شهرستان قروه شهرستان قروه با 21 بقعه متبرکه، 23 امامزاده جلیل‌القدر را در خود جای داده است که این تعداد بیشترین بقاع متبرکه را در استان شامل می‌شود.

طرح گردشگری مذهبی در 4 بقعه متبرکه شهرستان، شامل امامزداه سیدجلال‌الدین (باباگرگر)، امامزاده هاجر و سارا (ع)، امامزاده جعفر(ع) و امامزاده پیربابا قابل اجراست که در این میان، امامزاده سید جلال‌الدین به دلیل برخورداری از جاذبه‌های طبیعی دیگر، می‌تواند در این عرصه بیش از سایر بقاع متبرکه گردشگرپذیر باشد.

روستای باباگرگر روستایی در 18 کیلومتری شمال شرقی قروه با قدمتی به درازای تاریخ و جاذبه‌هایی بکر و زیبا و امامزاده‌ای از نسل آفتاب...

در شرق روستای باباگرگر بنای امامزاده جلیل‌القدری به نام سید جلال‌الدین ابن سید معزالدین وجود دارد که در تمام منطقه کردستان مشهور است و مورد توجه تمامی اهالی از تشیع و تسنن بوده و حتی از سایر استان‌ها نیز برای زیارت آن به این استان سفر می‌کنند.

تاریخ دقیق از ساخت بقعه مشخص نیست، ولی به نظر می‌رسد که پیش از دوره حاکمیت دولت ترکی ـ آذربایجانی قاجار و توسط معماران محلی ساخته شده است.

بنای اولیه آن به دوره صفویه بر می‌گردد بر اساس اطلاعاتی که از کتا‌ب‌های قدیمی به دست آمده، نسبت شریف آن حضرت با چند واسطه به امام محمد باقر علیه‌السلام می‌رسد.

مقبره امامزاده از چند بخش تشکیل شده، اتاق اصلی و گنبدی شکل آن در بخش جنوبی و اتاق‌های دیگر در ضلع شرقی جای دارد.

چشمه آب معدنی جوشانی از آثار طبیعی در کنار این امامزاده است که توجه مردم را به خود جلب کرده است این چشمه آب معدنی که ترکیبی از گوگرد و آب است احتمالاً از دهانه یک آتشفشان خاموش بیرون می‌آید و برای درمان بسیاری از بیماری‌ها پوستی مفید است آب چشمه از دل زمین می‌جوشد و در استخر دایره‌‌ای شکل جمع می‌شود و منظره جالبی را به وجود آورده است و مشابه آن را می‌توان در پیر صالح بیجار و کامیاران دید.

در این محل چشمه‌هاى آهک‌ساز فراوان، برجستگى‌هایى به وجود آورده‌اند که مشهورترین آن‌ها اژدها نام دارد. این پدیده در حدود 300 متر طول، 5 متر ارتفاع و پهنایى بین 4 تا 7 متر دارد. هر اندازه ارتفاع آن افزایش یافته، پهناى شکاف آن نیز به علت رسوب‌گذارى جدید تنگ‌تر شده است.

در شرق و شمال‌شرقى اژدها چند برجستگى در جهات مختلف، اما کوچک‌تر از آن وجود دارد که محل شکاف خروج آب هنوز در وسط آن به چشم مى‌خورد. این برجستگى‌‌هاى کوچک را دست‌هاى اژدها مى‌نامند.

هر ساله جمع قابل توجهی از گردشگرانی که به کردستان و شهرستان قروه سفر می‌کنند چند ساعتی از سفر خود را برای زیارت این امامزاده و دیدن جاذبه‌های گردشگری این منطقه اختصاص می‌دهند.

بازدید 30 هزار گردشگر از بقعه متبرکه امامزاده سیدجلال‌الدین

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه قروه با اشاره به بازدید بیش از 30 هزار گردشگر و زائر از بقعه متبرکه امامزاده سید‌جلال‌الدین در نوروز امسال گفت: روزانه بیش از 2 هزار زائر به زیارت این بقعه متبرکه نائل شدند که این میزان در نوع خود کم سابقه بوده است.

حجت‌الاسلام عباس ایزدی با بیان اینکه بقعه متبرکه امامزداه سیدجلال‌الدین(ع) پربازدیدترین جاذبه گردشگری مذهبی در کردستان بوده است، تصریح کرد: همه هفته کاروان‌هایی از استان‌های اطراف برای زیارت امامزاده و نیز بازدید از جاذبه‌های اطراف آن به این منطقه سفر می‌کنند.

وی تعمیر و مرمت زائرسراها، احداث 10 باب زائرسرای جدید، گازرسانی به بقعه متبرکه و اجرای برنامه‌های فرهنگی در این بقعه را از اقداماتی اعلام کرد که به منظور رفاه حال زائران انجام گرفته است.

به گفته ایزدی بقاع متبرکه قروه امسال‌ پذیرای بیش از 40 هزار زائر بود که بیشترین میزان به بقعه متبرکه امامزاده سیدجلال‌الدین اختصاص داشت.

ایزدی با بیان اینکه بقاع متبرکه در کشور ما کانون‌های معنی جامعه و مراکزی برای تزکیه روح و تقرب به خداست، گفت: وجود مرقد مطهر این امامزادگان دریچه‌ای برای درک فیوضات الهی و تقویت مبانی توحیدی محسوب می‌شود.

وی با اشاره به نقش ارزنده امامزادگان در دوران حیات خود در نشر معارف اسلامی و مبارزه با ظلم، اظهار داشت: احترام به ساحت مقدس امامزادگان از دو منظر انتساب به نبی مکرم اسلام و دارا بودن سرمایه‌های عظیم فکری و تربیتی برای مردم ایران دارای اهمیت است.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه قروه اذعان داشت: این امامزادگان جلیل‌القدر در عصر حاضر هم همچون دوران حیات با برکت خود مشعل هدایت خلق هستند.

 

شاخص‌ترین جاذبه گردشگری مذهبی کردستان چشم به راه سرمایه‌گذار

هرچند مدیران وقت میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان کردستان بارها اعلام کردند که منطقه بابا‌گرگر به دلیل وجود امامزاده و همچنین وجود آب معدنی و فضای تفریحی قابلیت‌های زیادی برای تبدیل شدن به منطقه نمونه گردشگری دارد، به همین دلیل این مکان باید به سرمایه‌گذار توانمند واگذار شود، تا بتوان بسته‌های سرمایه‌گذاری را در این منطقه عملیاتی کرد و به وسیله آن پیوند فضای زیارتی و سیاحتی با یکدیگر، جذب سرمایه‌گذار، ایجاد اشتغال برای بومیان منطقه، حفاظت و صیانت از بقعه و زیارتگاه، احداث سایت توسعه گردشگری و حفاظت از آن و ایجاد فضایی مذهبی زیارتی برای زائران و گردشگران ایجاد کرد اما این رویا هنوز در تبدیل به واقعیت، چشم‌های خواب‌زده سرمایه‌گذران را برای بازدید از خود کم دارد.

جذب سرمایه‌گذار، مهم‌ترین مشکلی است که این جاذبه تفریحی و زیارتی با آن روبروست، سرمایه‌ای که می‌تواند مراکز اقامتی، کمپینگ، آلاچیق، فروشگاه صنایع‌دستی، مرکز موقت امداد و نجات، سرویس‌های بهداشتی، مراکز آب درمانی، محل ذبح حیوانات برای نذورات زائران و پارکینگ برای رفاه حال گردشگران را ایجاد کند.

آب شفابخش چشمه دنگز، چشمه‌ای که درمانی بودن آن برای امراض پوستی تایید شده است، در عبور از یک آبراه باریک، حسرت را بر دل تمامی گردشگرانی می‌گذارد که می‌خواهند، تنی به آب بزنند و از آب گرمی که معجزه را با خود همراه دارد، بهره‌مند شوند.

سرمایه‌گذاری در این منطقه کمی همت می‌خواهد، نه حرف‌های تکراری که بر لزوم جذب سرمایه‌گذار تاکید دارد....

کمی همت... تا این قطب گردشگری مذهبی کردستان به بزرگترین مرکز گردشگری غرب و حتی کشور بدل شود.

انتهای پیام/79009/س40/ف4004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول