اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

فارس از جاذبه‌های گردشگری هرمزگان گزارش می‌دهد

رودان؛ از بهشت جنوب تا محوطه‌های ایلامی

رودان از آن دست مناطقی است که در صورت معرفی بهتر می‌تواند به عنوان مقصد نخست گردشگران حاضر شده در هرمزگان باشد.

رودان؛ از بهشت جنوب تا محوطه‌های ایلامی

به گزارش خبرگزاری فارس از رودان، هرمزگان همه ساله در نیمه دوم سال پذیرای هزاران نفر از گردشگرانی است که از سراسر ایران به این استان زیبا و شهرستان‌هایش سفر می‌کنند.

رودان واقع در شمال شرق مرکز این استان نیز که به داشتن باغ‌های متعدد مرکبات شهره است و در کلام مردم این استان به عنوان بهشت جنوب ایران شناخته می‌شود، تصویری متفاوت از هرمزگان که همواره به زعم برخی‌ها که این استان را خشک و بایر می‌شناسند، قرار می‌دهد.

در این ایام (در رودان) نه از باران‌های زمستانی آخر سال خبریست و نه از سیل و بادی که چند ماه مهمان حیاط خانه‌ها و خیابان‌ها بود.

رودان مثل سایر شهرهای ایران، روزهای آخر زمستان بهاری را در پای «کوه گرم» سپری می‌کند.

کوهی که یکی از جاذبه‌های طبیعی این منطقه است و آبشارش بعد از چند سال خشکسالی و کم آبی، با بارندگی‌های اخیر جانی تازه به خود گرفته و آب در آن روان شده است.

تاریخ این شهر به زمان‌هایی دورتر باز می‌گردد، وجود سنگ نبشته‌های میخی و تصویری (هیرو گلیف) در روستای باد افشان رودان حاکی از تمدن دیرپای رودان است که طبق نظر کارشناسان سازمان میراث فرهنگی به عصر ایلامی و آشوری می‌رسد.

نام قدیمی رودان (رودکان) برگرفته از وجود رودخانه‌های فراوان در این خطه است که چهره‌بخش جلوه‌های خاص طبیعی و توانمندی‌های فراوان زیستی آن است که مردمان خطه رودان سرسبزی بهشت جنوب را با سیمایی و گوارایی آبش یدک می‌کشند.

وارد رودان شوید خواسته و ناخواسته از تعریف قلعه‌ای (کمیز) می‌شنویم که در 12 کیلومتری شرق مرکز شهرستان قرار گرفته که نشان هویت و پایمردی مردم این سامان است که حکایت از نبردهای متعدد قوم بارز با دشمنان خارجی دارد.

در نزدیکی قلعه «کمیز» تپه‌ای وجود دارد که به تم «مارو» معروف است که در قدیم محل دفن مردگان و اشیا گرانبها بوده است که قدمت آن با توجه به لایه‌نگاری‌ها به دوره ساسانی و اشکانی می‌رسد.

چند روستا آن طرف‌تر از این محوطه‌های تاریخی، روستایی به نام «آبنما» قرار دارد که پلی ساخته دست بشر امروزی و رودخانه زلالی از زیر آن جاری است که دیدن آن خالی از لطف نیست.

حرف از پل و رودخانه شد؛ اگر دوستدار سر زدن به چنین مناظری هستید می‌توانید بعد از پل آبنما به منطقه «کهنو بالا» بروید که کمی بالاتر از پل زیبای آبنما قرار دارد.

کهنو بالا با داشتن قنات‌های جاری از آب زلال و باغ‌های انبه و لیمو ترش مطمئنا منطقه‌ای کم نظیر برای گردشگران و طبیعت‌گردان به شمار می‌آید.

«فربوری» از دیگر نقاط دیدن رودان به شمار می‌رود که نرسیده به قلعه کمیز و در 18 کیلومتری آن قرار دارد.

زیارت امامزاده شاه قطب الدین حیدر (ع)، امامزاده سید محمود (ع)، امامزاده سیدسلطان محمد، گهواره برنطین، آبشار کرن و نازدشت از جمله دیدنی‌های دیگر این شهر است، که می‌تواند مکان‌های معنوی مناسبی برای دقایقی آرامش فارغ از روال معمول را برای هر گردشگر خسته‌ای رقم بزند.

صنایع حصیر بافی، خوس بافی و ترشی‌های خاص رودان و لیموترش که رودان زمانی نه چندان تامین کننده 80 درصد از لیموترش کشور بود، نیز از سوغات رودانی است که امروز به بهشت جنوب شهره است.

انتهای پیام/88001/ذ40/ظ1004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول