اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

فارس گزارش می‌دهد

فراز و فرودهای گردشگری در قزوین

گردشگری صنعتی است که کشور را از اقتصاد نفتی خارج می‌کند و در این میان استان قزوین با توجه به ظرفیت عظیمی که دارد، مغفول مانده است.

فراز و فرودهای گردشگری در قزوین

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، دفاع از میراث فرهنگی، حمایت از توسعه گردشگری و صادرات صنایع دستی در کنار ترویج فرهنگ سرمایه‌گذاری و سرمایه‌پذیری در بدنه مدیریت از اهداف سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است که امیدواریم این سازمان به اهداف بالایی دست یابد و آینده روشنی برای میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای رسیدن به نسل‌های دیگر در استان قزوین نیز ترسیم کنیم.

با توجه به جاذبه‌های مختلف طبیعی، تاریخی و فرهنگی در استان قزوین در سال‌های اخیر گام‌های مثبتی در راستای توسعه صنعت گردشگری و حفظ آثار تاریخی برداشته شده است.

وجود استعدادهای فراوان گردشگری و جاذبه‌های دیگر طبیعی در استان قزوین موجب شده که بسیاری از ظرفیت‌های گردشگری استان دست نخورده و بکر باقی بماند و زمینه توسعه قابل توجهی برای این بخش وجود داشته باشد.

بهره‌مندی مناسب از توانمندی‌های استان در زمینه گردشگری می‌تواند تأثیر مثبتی بر ارتقای وضعیت درآمد، اشتغال و رفاه اجتماعی داشته باشد و اقدامات موثر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در سال‌های اخیر موجب شده است که بیشتر جاذبه‌های تاریخی و میراث فرهنگی استان مورد حفظ و حمایت این سازمان قرار گیرد.

یکی از مهمترین عوامل در جذب گردشگر و مسافر به استان قزوین، امکانات بخش گردشگری است.

اقدامات انجام گرفته طی سال‌های اخیر موجب شده که تعداد دفاتر مسافرتی و سیاحتی از 23 دفتر در سال 1388 به 44 دفتر در سال 1391 افزایش یابد که در سال 92 نیز با افزایش روبرو خواهد بود.

از طرف دیگر تبلیغات موثر در زمینه جذب گردشگر، ضریب اشغال هتل‌ها توسط مسافران و گردشگران با افزایش قابل توجهی روبرو ساخته است به طوری که این شاخص از 70 درصد در سال 1388 به 86 درصد در سال 1391 افزایش یافته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در خصوص جذب گردشگر در استان قزوین به خبرنگار فارس می‌گوید: این نهاد با توجه به نیازهای مختلف در امر حفظ و نگهداری و در مراحل بعد جذب گردشگران داخلی و خارجی نیاز به سرمایه گذاری خیرین در این راستا دارد.

واحدهای پذیرایی بین راهی و مجتمع‌های خدماتی رفاهی و سرویس‌های بهداشتی نیز با توجه به افزایش زمینه برای ورود گردشگر در استان قزوین افزایش داشته است به طوری که در سال 1391 تعداد واحدهای پذیرایی به 96 مورد و مجتمع‌های خدماتی و رفاهی و سرویس بهداشتی به 52 مورد افزایش یافته است.

معاون امور عمرانی استاندار قزوین در این خصوص به خبرنگار فارس می‌گوید: با افزایش امکانات رفاهی بین راهی و درون مسیرهای مواصلاتی می‌توان شاهد افزایش تعداد گردشگران و مسافران بود.

منوچهر حبیبی ادامه می‌دهد: باید در نزدیکی اماکن تاریخی و گردشگری امکانات مناسبی برای مسافران و گردشگران فراهم شود.

مرمت و حفظ آثار تاریخی به عنوان یکی دیگر از رسالت های این سازمان بوده که در راستای نگهداری و ابقای آثار و تمدن تاریخی طی سال‌های 1388 تا 1391، 124 اثر مورد مرمت قرار گرفته است.

میزان سرمایه‌گذاری در خصوص صنعت گردشگری نیز روند افزایشی را نشان می‌دهد به طوری که از 39 هزار و 200 میلیون ریال در سال 1388 به 199 هزار و 810 میلیون ریال رسیده است و در مجموع در دولت دهم 335 هزار و 640 میلیون ریال در این بخش سرمایه‌گذاری شده است که کاهش یا افزایش درصد تغییرات طی سال‌های متمادی به تناسب کاهش و یا افزایش تقاضا در بخش صنعت گردشگری است.

شاخص‌های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان در سال‌های اخیر دارای رشد نیز بوده است که از جمله این شاخص‌ها تعداد بازدیدکنندگان از موزه‌ها و بناهای تاریخی است؛ در سال 88 این رقم یک میلیون 968 هزار و 300 نفر را شامل می‌شد، در سال 89 این رقم دو میلیون 90 هزار و 510 نفر بوده و در سال‌های بعد به ترتیب دو میلیون و 536 هزار و 982 نفر و در سال 91 دو میلیون و 844 هزار و 563 نفر بود که نرخ رشد این شاخص 44.51 درصد است.

همچنین در تعداد آثار و ابنیه‌های تاریخ در استان می‌توان به دو مورد در سال 88، 30 مورد در سال 89، 35 مورد در سال 90 و در سال 91 به 43 مورد ثبت اشاره کرد که نرخ رشد این شاخص نیز 2050 درصد در طی این چهار سال بوده است.

در بخش ضریب اشغال مسافران در هتل‌های استان قزوین می‌توان به 70 درصد در سال 88 اشاره کرد که این ضریب در سال 89، 73 درصد شد و در سال 90 و 91 به ترتیب 82 و 86 درصد بوده و در این بخش درصد تغییرات طی چهار سال 22.85 درصد است.

اما در گروه مجتمع‌های خدماتی رفاهی در سطح استان قزوین رشدی منفی به چشم می‌خورد به گونه‌ای که درصد تغییرات این رشد برابر با 81.5- است.

در این بخش در سال 88، 38 مجتمع رفاهی در استان فعال بوده است که در سال بعد به 43 مجتمع رفاهی می‌رسد و در سال 90 نیز این رشد ادامه داشته و به 45 مجتمع فعال افزایش پیدا می‌کند اما در سال 91 به یک باره این رشد متوقف شده و تعداد مجتمع‌های رفاهی در استان به هفت مجتمع فعال تنزل می‌کند.

اما در قسمت‌های دیگر نیز رشد وجود داشته که از جمله آن سرمایه گذاری در راستای گردشگری در استان بوده است، حمیدرضا قاسمی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین در این باره می‌گوید: این اداره به منظور حفظ و نگهداری از آثار و ابنیه تاریخی و همچنین در زمینه ایجاد مراکز خدماتی و رفاهی برای گردشگران از سرمایه گذارانی که مایل به سرمایه‌گذاری در این زمینه هستند استقبال می‌کند.

ولی در قسمت واحدهای پذیرایی بین راهی در سال‌های 88 تا 90 خوب عمل شده اما در سال 91 باز هم تنزل در این بخش دیده می‌شود.

باید توجه داشت که رونق گردشگری در استان قزوین نیازمند توسعه زیرساخت‌ها و همچنین نگاهی نو به این صنعت است.

انتهای پیام/77013/ر40/پو3002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول