اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس سازمان امور اراضی کشور:

30 میلیون هکتار از اراضی کشور قابل کشاورزی و سکونت است

رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: از 164 میلیون هکتار مساحت کشور 30 میلیون هکتار از آن قابل کشاورزی و سکونت است.

30 میلیون هکتار از اراضی کشور قابل کشاورزی و سکونت است

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، قباد افشار ظهر امروز در گردهمایی سراسری ویژه رؤسای ادارات حقوقی و دبیر هیئت‌های نظارت سازمان‌های جهاد کشاورزی سراسر کشور که در سالن باغستان شهر قزوین برگزار شد، با بیان اینکه ایران دارای 164 میلیون هکتار مساحت است، اظهار کرد: از این میزان حدود 30 میلیون هکتار قابل کشاورزی و سکونت است و به همین دلیل باید نهایت دقت و مراقبت را برای حفظ این اراضی به کار گرفت.

وی با بیان اینکه کمبود منابع آب ضرورت حفظ این زمین‌ها را دوچندان می‌کند، اذعان داشت: از کل اراضی قابل سکونت و کشاورزی 18.7 هکتار قابل کشاورزی است و مابقی را هم شهرها، روستاها و محدوده آنها تشکیل می‌دهد.

رئیس سازمان امور اراضی کشور با بیان اینکه در زمینه ساخت و ساز اراضی به شدت با مشکل روبه‌رو هستیم، ادامه داد: از سال گذشته تاکنون مقام معظم رهبری این موضوع را سه بار مطرح و در خصوص آن از مسئولان گلایه کرد؛ زیرا در حال حاضر در مراجع قضایی در خصوص این موضوع 80 هزار پرونده وجود دارد.

افشار عنوان کرد: به همین منظور در راستای جلوگیری از تداوم این شرایط، یگان ویژه حفظ کاربری اراضی تکمیل شد که هم‌اکنون در چند شهرستان از استان تهران و خراسان رضوی افتتاح شده و باید به تدریج بقیه مناطق کشور را هم پوشش دهد.

رئیس سازمان امور اراضی کشور تعیین تکلیف اراضی را یکی دیگر از مشکلات موجود در کشور خواند و اذعان کرد: باید فرآیندی طراحی شود که نظارت بر واگذاری هیئت‌ها در ستاد مرکزی صورت گیرد و نظام نظارتی تعیین تکلیف شود.

وی تصریح کرد: 1.5 میلیون هکتار از زمین‌های کشور استعدادیابی شده که بین 20 تا 30 درصد آن خارج از بخش کشاورزی خواهد بود.

رئیس سازمان امور اراضی کشور با بیان اینکه برخی از واگذاری‌های اراضی فقط کاغذ هستند و کار واگذاری تنها از طریق یک برگ یادداشت انجام شده است، اضافه کرد: باید نظام اطلاعات جغرافیایی GIS از تمام اراضی ملی و موارد مربوط به آن استخراج و بررسی شود تا کاغذها به پرونده تبدیل شود و پرونده‌ها به هئیت‌ها برود.

افشار با اشاره به اینکه تعداد زیادی از پرونده‌ها در حال حاضر فقط خاک می‌خورد و باید به هیئت‌های نظارت همه واگذاری‌ها را هدایت کنیم، خاطرنشان کرد: واگذاری‌هایی انجام شده است که پرونده‌ها به وزارت راه و شهرسازی و ادارات کل آن، از ارسال این پرونده‌ها به جهاد کشاورزی و نظارت بر آن خودداری می‌کنند.

رئیس سازمان امور اراضی کشور اذعان کرد: دولت قرار است نظام درستی را بر مردم حاکم کند و قرار بود از طریق واگذاری اراضی به توسعه کشور دست یابیم و تولید و توسعه و احداث واحدهای خدماتی و صنعتی را افزایش دهیم.

وی با بیان اینکه هیئت‌های نظارت و واگذاری نیاز به تجهیزات و امکانات دارد، یادآور شد: باید از تمام ظرفیت‌های وزارت جهاد کشاورزی و سازمان‌های فعال در استان‌ها استفاده کنیم. در حال حاضر مسئولیت واگذاری اراضی جهاد کشاورزی را رؤسای سازمان‌های جهاد کشاورزی در استان‌ها بر عهده دارند و به انجام می‌رسانند.

رئیس سازمان امور اراضی کشور اضافه کرد: تا پیش از این کارشناسان حقوقی سازمان امور اراضی از پایین‌ترین مبلغ ستی کار هم بهره‌مند نبودند اما مصوب و ابلاغ شد که از این پس مبلغی به همین منظور به آنها اختصاص یابد.

انتهای پیام/77011/ق40/پو3002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول