به گزارش خبرگزاری فارس از رفسنجان، هرمز نقوی پیش از ظهر امروز در نشست انتقال یافتههای کشاورزی به بخش اجرایی در رفسنجان اظهار داشت: استفاده از نهادههای کشاورزی برای افزایش تولیدات و محصولات زراعی و باغی همواره توصیه میشود.
وی با بیان اینکه مهمترین نهادههای کشاورزی، کودها هستند که حداقل دارای یکی از عناصر ضروری قابل جذب برای گیاهان هستند، تاکید کرد: عناصر ضروری در خاک باید فرم جذب و قابلیت تبدیل به فرم قابل جذب عنصر را به سادگی و در زمان کوتاه داشته باشند.
نقوی با بیان اینکه تقریبا همه ترکیبات کودی شناخته شدهای که تاکنون در دسترس کشاورزان قرار گرفته نوعی نمک هستند، افزود: باید نسبت به عاقبت کاربرد نمک در خاک توجه ویژهای شود.
این استاد پژوهشگر ابراز داشت: منابع ارائه نمک به خاک فراوان هستند و برخی از خاکها نیز خود دارای نمک زیادی هستند، اما یکی از منابع معمول اضافه کردن نمک به خاک، آب آبیاری است.
وی گفت: آبهای آبیاری دارای مقدار زیادی نمک هستند که اگر این املاح با تدابیر مهندسی مدیریت نشوند، میتوانند در مدت زمان نهچندان طولانی اراضی کشاورزی را نابود کنند و هرچه میزان شوری آب آبیاری بیشتر باشد، میزان املاحی که با هر آبیاری به اراضی اضافه میشود، بیشتر است.
نقوی خاطر نشان کرد: در مناطقی که با میزان کم آب، آبیاری و آبهای با کیفیت نامطلوب و یا آبهای لبشور و شور مواجه هستند باید در کاربرد انواع کودها برای تامین عناصر غذایی گیاه دقت شود.
وی با اشاره به شاخصه نمک کودها بیان داشت: برخی از کودها که دارای شاخصه نمک کمی هستند از قیمت بالایی برخوردار هستند، اما کشاورزان توجه داشته باشند که استفاده از کودهای با نمک زیاد در خاکهایی که شور هستند و کیفیت آب هم مناسب نیست، بسیار خطرناک است.
وی با تاکید بر عدم استفاده از کودها با شاخصه نمک زیاد خاطر نشان کرد: در صورت کاربرد کودها با شاخصه نمک زیاد در مناطقی که کمآبی و مسئله شوری منابع آب و خاک وجود دارد، محصولات کشاورزی هم به لحاظ کیفیت و هم از نظر میزان عملکرد دچار آسیب میشوند.
انتهای پیام/80016/ق30/د1000