اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دفاتر منطقه ای

همگام با انتخابات ریاست جمهوری افغانستان/44

رقابت‌های انتخاباتی و ائتلاف های سیاسی/احتمال کناره‌گیری قیوم کرزی به نفع زلمی رسول

همزمان با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان، کاندیداها و سیاستمداران این کشور، گام‌های عملی‌ و سرنوشت‌سازتری برمی‌دارند تا با ائتلاف‎های جدید، شانس برنده شدن کاندیدای مورد نظرشان را افزایش دهند.

رقابت‌های انتخاباتی و ائتلاف های سیاسی/احتمال کناره‌گیری قیوم کرزی به نفع زلمی رسول

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در کابل، قرار است «قیوم کرزی» برادر «حامد کرزی»، رئیس جمهور کنونی افغانستان اولین گام را در فشرده کردن کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری این کشور بردارد.

یک منبع موثق از ستاد انتخابات قیوم کرزی در گفت‎وگو با خبرنگار فارس در کابل، اظهار داشت که قیوم کرزی نامزد ریاست جمهوری به نفع زلمی رسول کنار می‎رود و ممکن است این تصمیم بزودی اعلام شود.

گفته می‎شود که تصمیم قیوم کرزی در نشست بزرگ سران قومی ولایت «قندهار» که در هتل «انترکانتیننتال» کابل از 3 روز بدین طرف ادامه دارد، گرفته شده است.

برخی از رسانه‎های افغانستان گزارش داده‎اند که حامد کرزی در سفر اخیر به قندهار با سران قومی این ولایت دیدار کرده و گفته که سرنوشت سیاسی او و برادرش (قیوم کرزی) در دست آن‎هاست.

خبرگزاری «بخدی نیوز» نیز به نقل از یک منبع که خواسته نامش فاش نشود، گزارش داده که «داوود سلطان زوی»٬ «گل آغا شیرزی» و «رحیم وردک» 3 نامزدی هستند که ممکن است در آینده نزدیک به نفع رسول از رقابت‌های انتخاباتی کناره‌گیری کنند.

با آن که برخی از کاندیداها مانند «گل آغا شیرزی» اینگونه اظهارات را تکذیب کرده‌اند اما به نظر می‎رسد که کاندیداها نیز به این نتیجه رسیده‌اند که ادامه رقابت با وضعیت کنونی (11نامزد) به نفع هیچ کسی نیست و امکان پیروزی در انتخابات را برای آن‌ها به حداقل می‌رساند.

اگر چنین اتفاقی در عمل رخ دهد، زنگ خطری خواهد بود برای «عبدالله عبدالله» و «اشرف غنی احمدزی» که تاکنون از کاندیداهای پیشتاز در انتخابات افغانستان به شمار می‎رفتند.

تعدد کاندیداهای انتخاباتی با آن که نشاندهنده آزادی و دموکراسی در افغانستان است اما برای این کشور که سال‎ها را در جنگ و ناامنی سپری کرده و انتقال قدرت را بر اساس زور و یا روش غیر دموکراتیک تجربه کرده است، می‎تواند مردم را در انتخاب کاندید مورد نظر دچار تردید کند.   

یکی از نگرانی‎های که تاکنون مطرح بوده است، کشیده شدن انتخابات به دور دوم است که با در نظر داشت تعدد کاندیداها، احتمال بدست آوردن اکثریت آراء غیر محتمل به نظر می‎رسد، اما در صورتی که کاندیداها ائتلاف کنند و 2 یا 3 کاندید در میدان رقابت باقی بمانند، احتمال رفتن انتخابات به دور دوم بصورت قابل توجهی کاهش خواهد یافت.

با در نظر داشت شرایط امنیتی و اقتصادی افغانستان، رفتن انتخابات به دور دوم هزینه زیادی را در بر دارد که برای دولت افغانستان مشکل تمام خواهد شد.

سرانجام آنچه که در هاله‌ای از ابهام و نگرانی باقی می‎ماند، نقش دولت در اینگونه ائتلاف‎هاست و این که چه کسانی طرح گردهمایی و نشست سران اقوام قندهاری در کابل را ارائه کرده است.

اکنون با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات و تلاش‎ها برای ائتلاف کاندیداها، رقابت‌های انتخاباتی نیز جدی‌تر خواهد شد.  

انتخابات ریاست جمهوری افغانستان، قرار است در 16 حمل 1393 برگزار شود که تاکنون برای رسیدن به این مقام 11 نفر رقابت می‎کنند.

انتهای پیام/.

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول