اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

معاون دانشگاه صنعتی شریف تاکید کرد

لزوم مشارکت مردم در احیای دریاچه ارومیه

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه صنعتی شریف بر لزوم مشارکت مردم در احیای دریاچه ارومیه تاکید کرد.

لزوم مشارکت مردم در احیای دریاچه ارومیه

به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، مسعود تجریشی امشب در جلسه جمع‌بندی راهکارهای ارائه شده در کنگره بین‌المللی نجات دریاچه ارومیه که با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی در سالن حوزه استاندار آذربایجان غربی برگزار شد، اظهار داشت: کارهای ارزنده‌ای در رابطه با دریاچه ارومیه انجام شده و دانش کلی تولید شده و کاری که کارگروه دریاچه ارومیه انجام خواهد داد جمع‌بندی داده‌ها و اطلاعات و تبدیل آن به یک خرد جمعی است تا به یک اجماع برسیم.

وی تصریح کرد: عمده کار در زمینه زمین‌شناسی، مشارکت مردم و چگونگی مصرف در منطقه انجام می‌‌شود و باید خرد جمعی در داخل و تجربیات و دانش که در غرب بوده جمع شود در یک زمان مشخص حدود اردیبهشت ماه بتوانیم سند راهبردی را روی میز دولت بگذاریم.

تجریشی ادامه داد: نقش مردم در موضوع دریاچه ارومیه اهمیت دارد و بسیاری از طرح‌ها اگر از نظر فنی اجرایی باشد ولی مردم مشارکت نداشته باشند امکان‌پذیر نخواهد بود و باید کار با مشارکت مردم پیش رود.

ناصر آق دبیر علمی کنفرانس دریاچه ارومیه، در ادامه به گزارشی از نتایج کنفرانس پرداخت و اظهار داشت: در این کنفرانس 175 ایده و طرح ارائه شد که 25 طرح به صورت حضوری و مابقی به صورت پوستر بود.

وی ادامه داد: تعدادی از متخصصان برجسته از کشورهای مختلف شامل سه نفر از آمریکا، سه نفر از روسیه، سه نفر از آلمان و دو نفر از بلژیک در این کنفرانس شرکت داشتند و تجربیات خود را در زمینه مدیریت دریاچه‌ها و روش‌های احیای دریاچه‌های در حال خشک شدن در اختیار کنفرانس قرار دادند.

آق با بیان اینکه موارد متعددی در این کنفرانس بحث شد، اعلام کرد: موردی که اخیرا تاکید می‌شود در زمینه انتقال آب حوزه به حوزه بوده که با بحث‌هایی که در این زمینه انجام شد، اکثر متخصصان خارجی و داخلی انتقال آب از مسافت‌های دور مثل دریای خزر را در حال حاضر مناسب نمی‌دیدند و حتی نمونه‌هایی که در کشورهای مختلف اجرا شده اکثرا با شکست مواجه شده بود.

وی تصریح کرد: بر احیای مرحله به مرحله دریاچه ارومیه تاکید شد به خاطر اینکه می‌توان از آب‌های موجود استفاده بهینه کرد و سطح تبخیر را با این روش کاهش داد.

آق ابراز داشت: مدیریت مصرف آب در کشاورزی به صورت دقیق مورد بررسی قرار گرفت و همه متخصصان روی ارتقای راندمان کشاورزی و اصلاح الگوی کشت تاکید داشتند و انقلاب در آبیاری و انقلاب سبز در خصوص تغییر در الگوی کشت پیشنهاد شد و با این روش‌ها می‌توان مصرف آب را پایین آورد و حق آبه دریاچه ارومیه را تامین کرد.

وی ادامه داد: توقف بخش مهمی از کشاورزی با مصرف بالای آب به مدت یکسال نیز پیشنهاد شد به طوری که در این مدت دولت یارانه‌ای را به این گروه خاص از کشاورزان اختصاص دهد تا مقدار کافی ورودی آب به دریاچه ارومیه داشته باشیم به خاطر اینکه وضعیت دریاچه ارومیه آنقدر بحرانی است که اگر در یک زمان کوتاه مقدار کافی آب وارد دریاچه ارومیه نکنیم سال آینده احتمالا بخش وسیعی از دریاچه ارومیه خشک خواهد شد.

آق یادآور شد: همه متخصصان تاکید داشتند با توجه به اینکه حوزه آبریز دریاچه ارومیه در داخل کشور بوده و مسئله منطقه‌ای مطرح می‌شود اصولا مدیریت منابع آب در منطقه باید ساده‌تر باشد.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه تبعات خشک شدن دریاچه ارومیه از طریق توفان‌های نمک بر اراضی کشاورزی، روستاهای منطقه و سلامت انسان خواهد بود پیشنهاد شد برای انتقال بخشی آب ورودی به مناطق خشک شده با بستر ضخیم نمک اقدام فوری انجام شود.

دبیر علمی کنفرانس دریاچه ارومیه تاکید کرد: بر مشارکت مردمی و NGOها نیز در این کنفرانس تاکید شد چرا که مشارکت مردم در تسریع احیای دریاچه ارومیه بسیار موثر است.

انتهای پیام/61005/غ40/ث3001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول