اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

به دلیل عدم همزمانی جشنواره فجر در پایتخت و شهرستا‎ن‎ها

سینما سپاهان در آخرین روزهای اکران چشم ‌به‌راه مخاطبان ماند

پس از برگزاری اختتامیه جشنواره در تهران و اعلام نتایج با وجود اینکه هنوز سه روز از اکران فیلم در سینما سپاهان باقی است، موجب شد سینما مخاطبان خود را از دست بدهد.

سینما سپاهان در آخرین روزهای اکران چشم ‌به‌راه مخاطبان ماند

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، سی و دومین جشنواره فیلم فجر به کار خود پایان داد و نتایج نهایی آن نیز اعلام شد، که در ادامه به نقاط ضعف و قوت آن می‎پردازیم.

حضور کارگردانان بزرگ و نامی و فیلم‎هایی که به روایت برخی جلوتر از سینمای ایران حرکت می‎کنند  یکی از نقاط بارز و مثبت این جشنواره  بود، اگر چه در مراسم اختتامیه حق آنها به خوبی ادا نشد.

فیلم «چ» به کارگردانی ابراهیم حاتمی‎کیا  مصداق یک فیلم فاخر است و به گفته منتقدان و سینماگران سرآغاز سینمای حرفه‎ای در ایران است، اما هیئت داوران جشنواره آن را شایسته سیمرغ بلورین بهترین فیلم و کارگردانی ندانستند.

*ژانر اجتماعی محور اصلی اکثر فیلم‎های جشنواره امسال

ژانر اجتماعی محور اصلی اکثر فیلم‎های جشنواره فجر امسال بود، این فیلم‎ها در جدول اکران فیلم‎های جشنواره فجر در پایتخت در کنار فیلم‎های فاخر جشنواره به خوی چیدمان شده بود، اما حضور فیلم‎های سطحی که اغلب بیان ناامیدی‎ها و آسیب‎های اجتماعی است یکی از مصداق‎های بی‎مهری مسئولان این جشنواره به سایر شهرستان‎ها است.

جدول فیلم‎های اکران شده در شهرستان‎ها به خصوص در اصفهان چیدمان جالبی نداشت به طوری که در یک روز دو فیلم با ژانر آسیب اجتماعی پخش می‎شد و کام مخاطبان را تلخ می‎کرد.

با مقایسه اجمالی میان شرایط جشنواره فجر امسال و سال‎های گذشته می‎توان به شرایط نامساعد که اغلب به دلیل بی‎مهری مسئولان جشنواره به شهرستان‎های اکران‌کننده شده است، پی برد.

انتظار می‎رفت مسئولان این جشنواره به اصفهان که خود برگزارکننده جشنواره‎های بین‎المللی همچون جشنواره فیلم کودک و نوجوان است، بیشتر توجه می‎کردند و فیلم‎های بیشتر و بهتری را راهی اصفهان می‎نمودند، چرا که فیلم‎های راه یافته به جشنواره امسال و حضور کارگردانان بزرگ و نامی علاوه بر جذب مخاطبان بیشتر به سینماها، موجب گسترده شدن بالاهای سیمرغ بر تمامی پهنه‎ ایران اسلامی می‎شد و تمام مردم ایران اسلامی با شرایط مساوی همچون مردم پایتخت در این جشنواره سهیم می‎شدند، اما این بی‎مهری مسئولان جشنواره فجر به سایر شهرستان‎ها نشان داد که عدالت و اعتدال به معنای واقعی کلمه رعایت نشده است و هنوز کفه ترازوی پایتخت سنگین‎تر از سایر استان‎ها است و سهم آن نیز به مراتب بیشتر و بهتر است.

*حضور فیلم‎های توقیفی با اثرات مخرب بر روان مخاطب در جشنواره امسال

حضور فیلم‎هایی که در سال‎های اخیر به دلایل مختلف توقیف شده بودند نیز از حواشی این جشنواره بود، به عنوان مثال فیلم خانه پدری به کارگردانی  کیانوش عیاری که پس از اکران در پایتخت و شهرستان‎های برگزارکننده نقدهای طویلی در رثای آن نگاشته شد و پس از اکران به دلیل سکانس‎های ابتدایی فیلم که سراسر خشونت و جنون بود،حواشی زیادی داشت.

پدری که به همراه پسر بچه خود دختر جوانش را در زیرزمین خانه به قتل می‎رساند و مخفیانه بدون به جا آوردن آداب و رسوم کفن و دفن میت آن را به خاک می‎سپارد، فیلمی که ایرانیان زمان قاجار را مردمانی بی‎منطق و خشن نشان می‎دهد که رگه‎های این خشونت تا هم اکنون نیز عیان است.

برخی معتقدند این فیلم مسلمانان را مردمانی وحشی و خشن نشان می‎دهد اما با نگاهی دقیق به فیلم می‎توان دریافت که کیانوش عیاری بیشتر بر تعصب بی‎منطق و آزار و اذیت زنان در جامعه قدیم ایرانی تأکید دارد، که البته در بیان اهداف خود بسیار زیاده‌روی کرده است.

به هر حال حضور این‌چنین فیلم‎‎ها در جشنواره‎ای که سراسر امید است، همچون مهمان ناخوانده‎ای بود که روح و روان مخاطب را به طور حتم تا چند ماه پس از جشنواره پریشان و خدشه‌دار کرده است.

*همزمان نبودن جشنواره فیلم فجر در شهرستان‎ها، سینماها را راکد کرد

مشاهده شد که مردم در اصفهان در روزهای ابتدایی جشنواره فیلم فجر استقبال فراوانی از فیلم‎ها به عمل آوردند، به خصوص در روز 22 بهمن‎ماه که مخاطبان فیلم «چ» صفوف طویلی را در جلو سینما ایجاد کردند و اغلب در خرید بلیت ناکام شدند، این حضور گرم چراغ امید را در جشنواره روشن کرد اما پس از برگزاری اختتامیه جشنواره در تهران و اعلام نتایج با وجود اینکه هنوز سه روز از اکران فیلم در سینما سپاهان باقی است، سینما به حالت پیش از جشنواره بازگشت و مخاطبان خود را از دست داد. زیرا فیلم‎های روزهای آتی در این جشنواره حائز کسب جایزه و سیمرغ نشدند به همین دلیل مخاطبان دیگر مشتاق به دیدن این فیلم‎ها نیستند.

بهتر است مسئولان برگزاری جشنواره فجر در شهرستان‎ها برای این امر چاره‎ای بیندیشند و جشنواره فیلم فجر را در سال‎های آتی همزمان با جشنواره در پایتخت برگزار کنند.

*اصفهان ظرفیت برگزاری تمام فیلم‌های جشنواره فیلم فجر را داشت

به گزارش فارس، اصفهان سال گذشته با 27 فیلم و چهار سینما میزبان فیلم فجر بود اما امسال با رکود چشمگیری با 20 فیلم و یک سینما که البته اغلب فیلم‎ها نیز سطحی است به برگزاری جشنواره فجر می‎پردازد.

اگر اصفهان توان و ظرفیت اکران فیلم‎های بیشتری را نداشت این بی‎مهری مسئولان جشنواره فجر به اصفهان قابل توجیه بود، اما وقتی تمامی سینماهای اصفهان به پخش دیجیتال مجهز شده‎اند و آمادگی اکران فیلم‎های جشنواره را داشتند، بی‎مهری بی‎دلیل تنها توجیهی است که می‎توان برای بی‎نصیبی اصفهان از بهترین‎های فیلم فجر اصفهان مطرح کرد.

 

----------------------------

یادداشت از:مریم سرلک

----------------------------

انتهای پیام/63019/ل40/پ3003

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول