اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

استاد حوزه و دانشگاه‌:

سبک زندگی غربی رهاوردی جز پوچ‌گرایی ندارد

استاد حوزه و دانشگاه‌های کشور گفت:‌ به کارگیری الگوها و سبک زندگی غربی جز پوچ‌گرایی و بی‌ثمرگی چیزی را به دنبال نداشته و سبب می‌شود تا بشر امروز گرفتار بسیاری از روزمرگی‌ها شود.

سبک زندگی غربی رهاوردی جز پوچ‌گرایی ندارد

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، حجت‌الاسلام صابر اکبری‌جدی عصر امروز در کارگاه آموزشی سبک زندگی در دانشگاه محقق اردبیلی اظهار داشت: غرب تلاش می‌کند تا با تعریف متفاوت از زندگی اجتماعی و برجستگی‌های آن به گونه‌ای بشر امروز را سرگرم ظواهر و مادیات کند در حالی که سبک و سیاق اسلام در این زمینه توجه به اعتلای ارزش‌های فردی و اجتماعی در مراحل مختلف زندگی و رشد و بالندگی جامعه است که می‌تواند دستاورد مطلوبی را به همراه داشته باشد.

وی با اذعان به دشواری تعریف واژه‌ها در جمع‌بندی دیدگاه‌ها در این زمینه تصریح کرد: سبک زندگی یعنی روش مستمر تعامل با خود و دیگران اعم از رفتارهای فردی و اجتماعی که براساس هدف‌گذاری صحیح و درست اتفاق می‌افتد.

اکبری‌جدی با بیان اینکه اصطلاح سبک زندگی از اوایل دهه 70 وارد ادبیات ما شده در حالی که سبک زندگی در غرب بیشتر ناظر به لایه‌های رویین زندگی و ظاهری نظیر بهداشت شخصی،‌ دکوراسیون محل زندگی،‌ کار و دیگر مسائل فردی و مدیریت لایه‌های اجتماعی توسط نهادها و نخبگان جامعه است که خود این می‌طلبد تا ما با آگاهی و بینش واقعی در این زمینه ورود پیدا کنیم.

این مسئول مهندسی رفتارهای اجتماعی توسط دولت‌ها و حکومت‌ها در غرب را به مراتب بیشتر از ایران ذکر کرد و ادامه داد: همین مهندسی رفتارها، باورها و نگرش‌ها سبب شده تا ما در چنبره برخی قدرت‌نمایی‌ها گرفتار آییم و نتوانیم آن‌گونه که شایسته است در روند زندگی به موفقیتی دست پیدا کنیم.

وی خاطر نشان کرد: تأثیرگذاری این حرکت‌ها در قالب اعمال قوانین و مقررات، تبلیغات، رسانه‌ها و با ذائقه‌سازی‌ها و فرهنگ‌سازی‌ها مطابقت دارد به طوریکه دخالت دولت‌ها گاه به چشم نمی‌آید و این حرکت‌ها از طریق مجاری رسانه‌ای القا می‌شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، این استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: ما باید بتوانیم نقش خودمان را در این زمینه تعریف کنیم و با توجه به گروه مرجع بودن اساتید و محققان برای جوانان نقش تأثیرگذاری در این باب حفظ شده و احیا شود.

اکبری جدی ضرورت قطع دور باطل فرافکنی‌های مختلف در این زمینه را بیان کرد و یادآور شد: ما از خودمان و دانشگاه‌ها باید امر تحولی را شروع کنیم چرا که همه نیروهای انسانی مورد نیاز کشور در دانشگاه‌ها ساخته می‌شوند و گر نه دچار افسوس و حسرتی واقعی می‌شویم.

وی با معرفی کتب و مقالاتی که در ارتباط با سبک زندگی در کشور نوشته شده، سهم تولیدات علمی در این موضوع را بسیار ناچیز اعلام کرد و اهمیت بحث سبک زندگی در فرهنگ را استراتژیک بیان کرد.

اکبری‌جدی پاسخگویی به سئوالات، مواجهه با مشکلات بیشتر و رفع اشکالات موجود در جامعه را سبب سنگین‌تر شدن مسئولیت‌ها دانست و خواستار توجه جدی استادان به ایفای نقش تاریخی خود در مقطع کنونی شد.

وی فرمایش مقام معظم رهبری را در احیای سبک زندگی ایرانی، اسلامی بیان کرد و گفت:‌ ما در این زمینه باید واقعیت‌ها را به اقشار مختلف جامعه و بیشتر از طریق نخبگان و گروه‌های مرجع تبیین و تعریف کنیم تا نارسایی‌ها زمینه یک حرکت نامطلوب را فراهم نیاورند.

این مسئول یکی از نقاط آسیب‌پذیر در این زمینه را گرایش جوانان و نوجوانان به مدگرایی و استفاده از الگوهای جهانی در این زمینه بیان کرد و افزود: شخصیت‌هایی که بیشتر تمایل دارند به شکل نمایشی اقدام کرده و حرکت کنند بیشتر به سمت مد و مدگرایی سوق پیدا کرده و در این زمینه می‌خواهند از برخی مؤلفه‌ها و شیوه‌ها اگر چه به غلط اما با اشکال مختلف استفاده کنند.

انتهای پیام/62003/ک40/ظ1004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول