اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

3/ایران‌گشت/مازندران

بهشهر در آغوش 43 بقعه متبرکه

وجود 43 بقعه متبرکه در جای‌جای شهرستان بهشهر، معنویت خاصی به این دیار عالمان و فرهیختگان، بخشیده است.

بهشهر در آغوش 43 بقعه متبرکه

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان بهشهر، شهرستان بهشهر یکی از مناطق جلگه‌ای ایران است که در 12 کیلومتری شمال دریای خزر قرار دارد.

این شهرستان که مدنیت آن به بیش از 400 سال پیش بازمی‌گردد، در دل خود آثار تاریخی، مذهبی و طبیعی فراوانی دارد، از این‌رو قطب مهمی در گردشگری استان مازندران محسوب می‌شود.

از شرق تا غرب بهشهر و از شمال تا جنوب آن علاوه بر آثار تاریخی ـ طبیعی، خالی از بقعه متبرکه و امامزاده نیست، وجود امامزاده زین‌العابدین و بقعه سادات بابلکان در«قره‌طغان» با آن ساختمان‌های چشم‌نواز و نقشینه‌های تاریخی، امامزاده موسی(ع) با آن حیاط زیبا و خاطره‌انگیز، امامزاده فضل و فاضل و عباس در «امام‌ده» و امامزاده عبدالحق(ع) و شاهزاده علی اصغر(ع)در مرکز شهر، همچنین وجود امامزاده یوسف(ع) که در میان مزارع گندم و کلزا و در کنار درختانی که هر کدامشان رازهایی پنهان در دل خود دارند، امامزاده رضا(ع) در سبزی و طراوت خلیل‌شهر و بقعه متبرکه امامزادگان منصور، ابراهیم و رحمان از نوادگان امام موسی کاظم(ع) در روستای سفیدچاه که همچون نگینی در دل کوه‌های جهان‌مورا می‌درخشد، همه و همه همچون مادری مهربان، بهشهر را در آغوش امن خود جای داده‌اند.

بقاع متبرکه‌ای که از آنها یاد شد تقریباً متصل به جاده اصلی هستند و از این‌رو جایگاه خاصی برای مسافران و گردشگران دارند.

امامزاده عبدالله«سارو» و امامزاده«عبدالحق»، به‌صورت شبانه‌روزی پذیرای زائران هستند و بیش‌تر مورد استقبال قرار می‌گیرند.

به گفته رئیس اداره اوقاف بهشهر و گلوگاه، 43 بقعه متبرکه در بهشهر وجود دارد و هر کدام بسته به مکانی که دارند، پذیرای مشتاقان زیادی اعم از مسافران و گردشگران، و افراد بومی- محلی، هستند.

محمدباقر دینی درباره وضعیت فیزیکی بقاع متبرکه شهرستان بهشهر، گفت: بیش از 50 درصد آنها در دو سه سال اخیر بازسازی شدند و شاید به توان گفت؛ حدود 35 درصد از بقاع نیاز به بازسازی دارند.

وی تعداد موقوفات(مساجد، تکایا و آرامستان) در دو شهرستان بهشهر و گلوگاه را 571 مورد اعلام و تصریح کرد: از این تعداد، 520 مورد بازنویسی و با مشخص‌شدن نیات واقف، وارد سامانه وقف شدند.

دینی، بیان داشت: از این تعداد، تاکنون، 276 مورد به تایید سازمان اوقاف کشور رسید.

این مسئول با بیان اینکه در برخی موارد با مسائلی مانند اختلاف بین واقف و ورثه مواجه‌ می‌شویم، گفت: اکنون 37 پرونده دعاوی داریم که تا امروز، 16 حکم به نفع موقوفه و دو حکم علیه موقوفه صادر شد.

وی همچنین از صدور 16 گواهی مصرف از ابتدای سال 92 تاکنون و شش مورد دردست اقدام خبر داد و گفت: بعضاً با موقوفاتی مواجه می‌شویم که می‌گویند وقف است اما وقف‌نامه ندارند و یا مصرف آن‌ها مشخص نیست، برای اینکه حالت رسمی داشته و از وقف خارج نشوند؛ برای آن‌ها گواهی مصرف صادر می‌شود.

رئیس اداره اوقاف بهشهر و گلوگاه در پایان، درآمد بقاع متبرکه بهشهر و گلوگاه، از ابتدای سال‌جاری تا کنون را حدود 670 میلیون تومان و هزینه بقاع را حدود 610 میلیون تومان اعلام کرد و گفت: طبق ابلاغ سازمان اوقاف و امور خیریه، 40 درصد کمک‌های مردمی صرف عمران و 60 درصد دیگر در دو بخش مدیریتی و فرهنگی همان بقعه، هزینه می‌شود.

به گزارش فارس، شهرستان بهشهر با داشتن 43 بقعه متبرکه که تمام آن‌ها از ارزش تاریخی گرانبهایی برخوردار و در حفاظت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هستند، یکی از شهرستان‌های مهم در گردشگری تاریخی- مذهبی به شمار می‌رود که علاوه بر مسافران، توریست‌ها و افراد بومی، گردشگران ثابتی پا به این اماکن معنوی ‌می‌گذارند.

هفته آینده با گزارش گردشگری زیارتی در شهرستان نکا با ما همراه باشید.

انتهای پیام/86001/س40/ض1002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول