اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مشاور کمیته امداد خبر داد

خودکفایی 112 هزار نفر از مددجویان کمیته امداد

مشاور کمیته امداد امام خمینی گفت: 112 هزار نفر از مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) به خودکفایی رسیده‌اند.

خودکفایی 112 هزار نفر از مددجویان کمیته امداد

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، حاجی عبدالوهاب عصر امروز در کارگروه اشتغال استان کرمان اظهار داشت: در قانون برنامه پنج ساله اشتغال به استان‌ها توجه ویژه‌ای شده است.

وی با اشاره به مهاجرت روستاییان و ساکنان شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ ابراز داشت: آسیب‌شناسی جامعی در این زمینه انجام نشده و برای رفع آن هم حرکت مستمری شکل نگرفته است.

مشاور کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور با بیان اینکه عدم توفیق در جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهر دلایل مختلفی دارد، عنوان کرد: ساختار نظام اداری ما به نحوی است که در خدمت روستاها نیست و شهری است.

حاجی‌عبدالوهاب افزود: همه واحدهای ادارات در شهرها مستقر شده‌اند و شهرنشینان ارباب‌رجوع این دستگاه‌ها هستند و فرد روستایی برای دریافت خدمات باید هزینه بیشتری پرداخت کند.

وی اذعان داشت: بخشی‌نگری در نظام اداری و عدم توازن منطقه‌ای و بخشی به بحث مهاجرت از روستا به شهر دامن زده است.

این مسئول تصریح کرد: فضای رسانه عمومی و تبلیغات و فرهنگسازی ما شهرنگر است و الگویی که از زندگی نشان می‌دهد، عمدتا شهری و شهرنشینی است و نشانی از فرهنگ توسعه روستایی در صدا و سیما و سایر رسانه‌ها نیست که باعث می‌شود روستاییان به شهرنشینی تشویق می‌شوند.

حاجی‌عبدالوهاب بی‌توجهی به معیشت روستاییان را از دیگر دلایل مهاجرت از روستا به شهر برشمرد و اذعان داشت: سرشماری سال 90 نشان می‌دهد، 910 هزار بیکار مطلق در روستاها و روستاشهرها داشتیم.

وی با بیان اینکه 9 تا 10 درصد شاغلان ما در روستاها دارای مشاغل ناقص هستند و دنبال کار بهتری می‌گردند، افزود: یک میلیون و 900 هزار نفر متقاضی کار در روستاها داریم.

حاجی‌عبدالوهاب خاطر نشان کرد: در استان کرمان طی دو سال اخیر کارهای خوبی برای رفع بیکاری انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه 66 هزار نفر از بیکاران روستایی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی هستند، بیان کرد: برای معیشت و اشتغال در روستاها طی دهه‌های اخیر غفلت شده است و شاهد مهاجرت‌ها هستیم.

مشاور کمیته امداد امام خمینی گفت: سرمایه‌گذاری در کشور ما از خودروسازی گرفته تا ماکارونی به صورت چشم و هم‌چشمی است.

حاجی‌عبدالوهاب ابراز داشت: 750 هزار نفر دوره مهارتی برای مددجویان کمیته امداد امام خمینی برگزار شده است و 112 هزار مورد به خودکفایی رسیده‌اند.

وی اذعان داشت: آموزش فنی و حرفه‌ای نباید مبتنی بر حدس و گمان باشد، بلکه باید بازار محور شود که به این سمت پیش می‌رود.

حاجی‌عبدالوهاب ابراز داشت: آمار و اطلاعات اقتصادی در ایران پنهان است و این امر مشکل اساسی کشور به شمار می‌رود که به علت دولتی بودن اقتصاد ما است.

وی با اشاره به اینکه سرشماری لحظه‌ای و ثبتی انجام نمی‌شود، تصریح کرد: ارائه آمار بیکاران محرمانه محسوب می‌شود و این اطلاعات را نمی‌توان در اختیار دستگاه‌ها قرار داد و ما هزینه می‌کنیم، اما بهره‌ای نمی‌بریم.

مشاور کمیته امداد امام خمینی کشور افزود: خوشه‌سازی و پیوند دادن بنگاه‌های پایین‌دستی به بنگاه‌های بالادستی راهکار میان‌بُر برای مشاغل خانگی است.

حاجی‌عبدالوهاب خاطر نشان کرد: ساماندهی بنگاه‌های خرد و کوچک سودآوری مشاغل کوچک و پایداری آن را به دنبال دارد و خوشه‌سازی با محوریت کارآفرینان برای تهیه مواد اولیه، آموزش و ... متمرکز می‌شود.

وی تصریح کرد: نظام نظارتی به صورت مستمر در دستگاه‌ها نیست در حالی که در کمیته امداد امام خمینی در تمام مراحل نظام نظارتی به صورت سیستماتیک عمل می‌کند.

حاجی‌عبدالوهاب عنوان کرد: کمیته امداد امام خمینی در دولت جدید برای کمک به مدیریت ساماندهی کسب و کار خرد در ایران اعلام آمادگی کرده است.

انتهای پیام/80019/غ40/د1000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول