اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

آیت‌الله سبحانی:

تقوا در جوانی زمینه‌ساز احتیاط کامل در بزرگسالی است

یکی از مراجع تقلید گفت: در جوانی خداوند تا حدودی با بندگانش مماشات می‌کند ولی باید در همین سنین تقوا پیشه کرد تا در بزرگسالی و پس از آن رعایت احتیاط کامل را داشت.

تقوا در جوانی زمینه‌ساز احتیاط کامل در بزرگسالی است

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، آیت‌الله جعفر سبحانی صبح امروز در انتهای درس خارج اصول خود در مسجد اعظم اظهار داشت: روایتی داریم با این مضمون که انسان باید در سن 40 سالگی عصا به دست بگیرد ولی این امر با ظاهر زندگی آدمی متفاوت است.

وی افزود: به طور طبیعی در این سن انسان در اوج قدرت جسمانی و عقلانی قرار دارد و در حقیقت کمال زندگی خود را می‌گذراند بنابراین عصا به دست گرفتن برای یک انسان سالم در 40 سالگی امری طبیعی نیست.

این مرجع تقلید با بیان اینکه مرحوم امام(ره) این حدیث را در یکی از درس‌های خود برای ما روشن ساخته است گفت: ایشان فرمودند منظور از عصا در اینجا همان عصای ظاهری نیست بلکه عمل به احتیاط کامل منظور است.

وی ادامه داد: بر اساس احادیث انسان در جوانی به نوعی جنون دچار است ولی وقتی وارد 40 سالگی شد آنگاه عقلش کامل و درکش روشن می‌شود و بر این اساس باید در گفتار و رفتارش کاملا احتیاط کند.

آیت‌الله سبحانی با بیان اینکه خداوند در جوانی تا حدودی با بندگانش مماشات می‌کند خاطرنشان کرد: البته این به معنای چراغ سبز برای انجام گناه نیست بلکه باید در جوانی هم تقوا پیشه کنیم تا بتوانیم در دوران بزرگسالی و پس احتیاط مد نظر را به خوبی انجام دهیم.

استاد برجسته حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود به تقسیم‌بندی روایات شیعه به سه گروه در کتب اربعه اشاره کرد و گفت: سه نوع حدیث مظنون‌الصدور، مشکوک‌الصدور و موهوم‌الصدور وجود دارند که به معنای ظن در صادر شدن آنها از ائمه اطهار(ع)، شک به صدور و در نهایت احتمال کم هستند.

وی بیان داشت: روایاتی که در کتب اربعه شیعه وجود دارد بیشتر از حضرات معصومین(ع) است و اگر در ابتدا عقل حکم می‌کند که به همه آنها عمل شود ولی در ادامه در می‌یابیم که این کار بسیار مشکل است.

آیت‌الله سبحانی با اشاره به حکم عقل در این زمینه تصریح کرد: بر این اساس عقل آدمی می‌گوید آن دسته از احادیث که مظنون‌الصدور هستند و به عبارتی دیگر ظن قوی‌تری نسبت به صدور آنها از ائمه اطهار(ع) وجود دارد حتما رعایت شوند تا مشکلی به وجود نیاید.

انتهای پیام/78004/س30

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول