اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

معاون دادگستری کل سیستان و بلوچستان:

نقش دستگاه قضا در پیشگیری از وقوع جرم باید تقویت شود

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان گفت: پیشگیری از وقوع جرم یک فرایند لازم و ضروری است و باید نقش دستگاه قضا در پیشگیری از وقوع جرم تقویت شود.

نقش دستگاه قضا در پیشگیری از وقوع جرم باید تقویت شود

محمدعلی حمیدیان امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در زاهدان اظهار داشت: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم از جمله معاونت‌هایی است که در دو سال اخیر به دستور رئیس قوه قضاییه شکل گرفته و به تبع آن معاونت‌هایی با همین عنوان در دادگستری‌های کل استان‌های کشور فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.

حمیدیان ادامه داد: این معاونت در اجرای بند 5 اصل یکصد و پنجاه و ششم قانون اساسی در قوه قضاییه راه‌اندازی شد و از مهمترین اهداف آن شناسایی علل و زمینه‌های وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی و ارائه راهکارهای مناسب و قانونی برای رفع عوامل جرم‌زا است.

وی تصریح کرد: زمینه‌های فعالیت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم منبعث از تعریف پیشگیری از جرم و اهداف این معاونت است که از جمله به شناسایی علل و زمینه‌های ارتکاب وقوع جرم، تهیه و تدوین برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت پیشگیری استان در چارچوب سیاست‌های ابلاغی مرکز و نیازمندی‌ها و مقتضیات استان، تعامل با سازمان‌های ذیربط برای پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی در حوزه‌های مختلف قضایی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، امنیتی و انتظامی می‌توان اشاره کرد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری سیستان و بلوچستان ادامه داد: شناسایی و بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و همکاری‌های دستگاه‌های دولتی، عمومی و مردمی، به فعل رساندن ظرفیت‌های پیشگیری از وقوع جرم، افزایش آگاهی‌های عمومی در پیشگیری از وقوع جرم از طرق مختلف، شناسایی، سازماندهی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی و نهاد‌های مدنی و به‌کارگیری آن در امر پیشگیری از وقوع جرم، جذب آموزش، سازماندهی و به‌کارگیری موثر هسته‌های مردمی در امر پیشگیری و نظارت مستمر بر عملکرد هسته‌های مردمی و نهادهای مدنی مرتبط، انجام امور محوله از محورهای معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم و بهره‌گیری از نظرات نخبگان جامعه از دیگر اهداف این معاونت است.

حمیدیان بیان کرد: با شروع به کار این معاونت، هسته‌های مردمی صلح و سازش در مناطق مختلف شهر زاهدان در بعضی از شهرستان‌های استان که اعضای آن متشکل از افراد موثر و ریش‌سفیدان طایفه و معتمدان هستند، شکل گرفته که این هسته‌ها با استفاده از ظرفیت‌های مردمی و با بهره‌گیری از بزرگان و معتمدان و ریش‌سفیدان طوایف با هدف پیشگیری از وقوع فعالیت می‌کند.

وی گفت: با توجه به اینکه پیشگیری از وقوع جرم یک فرایند لازم و ضروری است باید تمامی دستگاه‌های اجرایی، سازمان‌ها، ارگان‌ها و نهادها و ادارات در این امر نقش داشته باشند و از طرفی هماهنگی بین آنها به خصوص سازمان‌ها، نهادها و اداراتی که دارای موازی‌کاری در امر پیشگیری از وقوع جرم هستند مشکل و زمان‌بر است لذا برنامه‌هایی که تا‌کنون انجام شده چه برنامه‌های استانی و چه برنامه‌های محوله از سوی معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در حوزه‌های پیشگیری فرهنگی و اجتماعی، مشارکت‌های مدنی، پیشگیری‌های امنیتی و وضعی و پیشگیری‌های حقوقی قضایی متفاوت است.

حمیدیان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در ماه‌های پایانی سال 92 هستیم این معاونت خود را برای اجرای برنامه‌های سال 93 آماده می‌کند اما برنامه‌هایی مانند تهیه و آماده‌سازی برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی اجرای مرحله دوم طرح امید از طریق آموزش و پرورش، تدارک مرحله دیگری از طرح حضور قاضی در مدارس به منظور آموزش دانش‌آموزان با هدف پیشگیری از وقوع جرم، اجرای مرحله دوم کارگاه‌های علمی ـ کاربردی پیشگیری از وقوع جرم در بیشتر شهرستان‌های استان در دست اقدام است.

وی تاکید کرد: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم در سیستان و بلوچستان مدت 2 سال است که در حال فعالیت است و از همان ابتدا هماهنگی با مسئولان نهادها و سازمان‌ها، استفاده از ظرفیت‌های متقابل دستگاه‌های دولتی و غیردولتی، تعامل و هماهنگی با دستگاه‌های مختلف را در دستور کار قرار داد.

حمیدیان گفت: این معاونت با تشکیل شورای پیشگیری از وقوع جرم استان که 22 دستگاه و نهاد فرهنگی استان در آن عضو هستند مسائل و آسیب‌های اجتماعی استان را بررسی می‌کند و تاکنون اداراتی همچون آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، نیروی انتظامی، ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر، دانشگاه سیستان و بلوچستان و دانشگاه آزاد و واحد علوم و تحقیقات، فنی و حرفه‌ای، شهرداری، صدا و سیما، بهزیستی و شهرداری و سایر ادارات استانی با این معاونت همکاری داشته‌اند.

وی یادآور شد: دستگاه قضایی درخصوص پیشگیری از وقوع جرم نقش محوری و ذاتی‌تری برعهده دارد و باید به عنوان مرکز فرماندهی نهادهای متعدد، در زمینه پیشگیری عمل کند که در این راستا با چالش‌های فراوانی در زمینه پیشگیری از وقوع جرم روبه‌رو است و باید همکاری ادارات و نهادهای مختلف با این معاونت بیش از پیش تقویت شود.

انتهای پیام/75005/غ40/پو3002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول