اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

با حضور مسئولان حوزوی

برگزیدگان نخستین جشنواره بین‌المللی امام خمینی(ره) تجلیل شدند

برگزیدگان نخستین جشنواره بین‌المللی امام خمینی(ره) با حضور مسئولان حوزه علمیه مورد تقدیر قرار گرفتند.

برگزیدگان نخستین جشنواره بین‌المللی امام خمینی(ره) تجلیل شدند

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، نخستین جشنواره بین‌المللی امام خمینی(ره) پیش از ظهر امروز در سالن همایش‌های مدرسه دارالشفاء برگزار شد.

این همایش از دو سال پیش فعالیت خود را به همت انجمن مطالعات سیاسی حوزه‌های علمیه آغاز کرده و مراکزی همچون انجمن خدمات فرهنگی ایرانیان، شهرداری قم، مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه و معاونت پژوهش، معاونت بین‌الملل حوزه، سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه‌ها، دانشگاه مفید، جامعةالمصطفی، مجمع جهانی اهل بیت(ع)، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، دانشگاه ادیان و مذاهب، موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، دانشکده صدا و سیما مرکز قم و مرکز اسناد انقلاب اسلامی نیز همکاری لازم را در این زمینه داشته‌اند.

در ابتدای جشنواره حجت‌الاسلام محسن مهاجرنیا مسئول دبیرخانه انجمن‌های علمی حوزه سخنرانی کرد و گفت: تا 10 سال پیش هیچ کس تصور نمی‌کرد که نهادی مانند انجمن‌های علمی در حوزه شکل بگیرد.

وی افزود: در حال حاضر و طی 10 سال گذشته 20 انجمن مصوب شده‌اند که 16 مورد از آنها فعال هستند و 3 هزار نفر از نخبگان و اساتید حوزوی هم به صورت خودجوش در آنها عضویت دارند.

مهاجرنیا نظرات مراجع عظام تقلید در مورد انجمن‌های علمی را مورد توجه قرار داد و گفت: این بزرگان همواره حمایت خود را از انجمن‌ها و فعالیت‌های آنها اعلام کرده‌اند و حتی آیت‌الله صافی گلپایگانی طی یکی از دیدارها گفته بود این انجمن‌ها صد سال دیر در حوزه تشکیل شده‌اند؛  رهبر معظم انقلاب هم درباره انجمن‌های علمی عنایت ویژه‌ای دارند و فرموده‌اند من با انجمن‌ها به طور مستقیم در ارتباط خواهم بود و کارهای آنها را به طور مستقیم مورد بررسی قرار می‌دهم.

در ادامه حجت‌الاسلام محمد سیدباقری دبیر نخستین جشنواره بین‌المللی امام خمینی(ره) طی سخنانی اظهار داشت: شناسایی و تشویق محققان و اندیشه‌ورزان حوزه مطالعات سیاسی اسلام، زمینه‌سازی و ایجاد فرصت برای ارتقا، تقویت و توسعه اندیشه سیاسی اسلام، کمک به تبیین اهمیت، کارکرد و نقش علوم انسانی و بومی در فرآیند برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری‌ها، عمق‌بخشی به تأملات حوزه علمیه و پژوهشگاه‌های مختلف در حوزه تمدن‌سازی، معرفی توانمندی‌های علمی حوزه‌ها و دانشگاه‌ها در عرصه علوم انسانی اسلامی، کمک به بازخوانی میراث فکری و علمی دانش سیاسی اسلام، تقویت روحیه و انگیزه تحقیق و پژوهش در میان پژوهشگران دانش سیاسی اسلام، ترویج فرهنگ پژوهش در میان حوزویان و گسترش فرهنگ نگارش و تولید دانش در عرصه اندیشه سیاسی اسلام از جمله اهداف در نظر گرفته شده برای جشنواره بین‌المللی امام خمینی(ره) هستند.

پس از آن رابرت گلیو، استاد شیعه‌شناسی دانشگاه اگزتر انگلستان نیز سخنرانی کرد.

وی با بیان اینکه محققان غربی دریافته‌اند اندیشه‌های سیاسی شیعی دارای مبانی ارزشمند و مهمی است، عنوان داشت: انقلاب اسلامی ایران همه معادلات جهانی را تغییر داد و پژوهشگران غربی هم دریافتند فقه سیاسی شیعه می‌تواند برای آنها بسیار جالب توجه باشد.

سخنرانی آیت‌الله سبحانی، مرجع تقلید شیعیان جهان هم جزو برنامه‌های این جشنواره بود.

این استاد برجسته حوزه علمیه قم اظهار داشت: امام خمینی(ره) هنگام تدریس خارج فقه وقتی به مبحث اجتهاد و تقلید رسیدند فرمودند هیچ انسانی نمی‌تواند رأی خود را حجت بر دیگران بداند و بر این اساس هیچ انسانی بالذات نمی‌تواند بر دیگران حق حکومت داشته باشد.

وی با بیان اینکه در اوایل انقلاب شرایط خاصی بر کشور حاکم بود، عنوان داشت: امام راحل در یکی از سخنرانی‌های خود در مدرسه حکیم نظامی سابق فرمودند ما حکومت جمهوری اسلامی می‌خواهیم نه یک کلمه کمتر و نه یک کلمه بیشتر؛ نکته اینجاست که همه اولیای دین و فقیه جامع‌الشرایط از خداوند اذن می‌گیرند ولی ایشان واژه جمهوری را هم اضافه کردند زیرا حکومت مشروعیت با اذن الهی دارد اما مقبولیت هم برای یک حکومت لازم است.

آیت‌الله سیدهاشم حسینی بوشهری، مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور سخنران پایانی جشنواره بین‌المللی امام خمینی(ره) بود.

وی با اشاره به استناد اندیشه‌های سیاسی الهی به آیات و روایات تاکید کرد: اوج این اندیشه در حیات سیاسی و اجتماعی پیامبران تجلی یافته است.

آیت‌الله حسینی بوشهری با بیان اینکه پیش از انقلاب برخی روحانیون هم به این باور رسیده بودند که گویا حقیقتاً دین از سیاست جداست، خاطرنشان کرد: کسی که این تفکر را در هم شکست امام خمینی(ره) بود؛ امام راحل اعتقاد داشتند اگر رسالت دین را محدود کنیم به معنای قرآن‌ستیزی خواهد بود.

عضو مجلس خبرگان رهبری اندیشه مردم‌سالارانه امام خمینی(ره) را مورد توجه قرار داد و افزود: بنیان‌گذار کبیر انقلاب هیچ‌گاه به دنبال تحمیل یک خواسته به مردم نبود به همین دلیل بلافاصله پس از پیروزی انقلاب، نظام جمهوری اسلامی را به رأی مردم واگذار کرد در حالی که در دیگر کشورها معمولا زمان زیادی طول می‌کشد تا به آرای مردمی رجوع شود.

در خاتمه نیز با اهدای لوح و جوایزی از صاحبان آثار برتر و شایسته تقدیر تجلیل شد.

کتاب «اندیشه سیاسی امام راحل، سیاست به مثابه صراط» نوشته ابراهیم برزگر، «فلسفه سیاسی اسلام» نگارش حجت‌الاسلام محسن رضوانی و کتاب «جامعه‌شناسی سیاسی ایران مبتنی بر کنش ارتباطی» نوشته حجت‌الاسلام محمود شفیعی به عنوان آثار برتر شناخته شدند و حجت‌الاسلام غلامرضا بهروز لک با اثر «جهانی شدن و اسلام سیاسی در ایران»، علی شیرخانی با کتاب «آزادی از نگاه اسلام شیعی»، علیرضا صدرا نویسنده کتاب «علم مدنی فارابی»، حجت‌الاسلام منصور میراحمدی با اثر «نظریه مردم سالاری دینی»، حجت‌الاسلام سید جواد ورعی به دلیل نگارش کتاب «بررسی فقهی اصل در روابط خارجی دولت اسلامی» و احمدرضا یزدانی مقدم با کتاب «انسان شناسی و پیامدهای آن در اندیشه سیاسی هابز و علامه طباطبایی» هم به عنوان آثار شایسته تقدیر مورد تجلیل قرار گرفتند.

انتهای پیام/78004/غ40/آ3004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول