اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی بیرجند مطرح کرد

سرطان سینه شایع‌ترین سرطان در بین زنان

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه سرطان سینه شایع‌ترین و کشنده‌ترین سرطان در بین زنان است گفت: برای کاهش ابتلا به سرطان سینه باید مردم به فرهنگ اسلامی و سبک زندگی ایرانی برگردند.

سرطان سینه شایع‌ترین سرطان در بین زنان

به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، فاطمه حقیقی ظهر امروز در کارگروه بانوان و سلامت خراسان جنوبی اظهار داشت: سرطان دومین عامل منجر به مرگ در سراسر جهان است.

وی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود در چند سال آینده سرطان عامل نخست مرگ و میر در دنیا باشد.

پیشگیری از 40درصد سرطان‌ها با رژیم غذایی مناسب 

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان این‌که درحال حاضر یک‌ میلیون و 500 هزار نفر در دنیا به سرطان سینه مبتلا هستند، تصریح کرد: حدود هشت تا 10 هزار نفر از زنان ایرانی به سرطان مبتلا هستند.

حقیقی با اشاره به این‌که سرطان پستان شایع‌ترین و کشنده‌ترین سرطان در بین زنان است، اذعان داشت: سرطان گوارش و پوست نیز از سرطان‌های شایع در بین مردان بیرجندی هستند.

وی متذکر افزود: 30 تا 40 درصد سرطان‌ها با رژیم غذایی مناسب و سبک زندگی سالم قابل پیشگیری است.

پایپ اسمیر مرگ ناشی از سرطان سرویکس را 90 درصد کاهش می‌دهد

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان این‌که در 30 سال اخیر ابتلا به سرطان در ایران دوبرابر شده است، متذکر شد: هرچند بروز سرطان در ایران کمتر از سایر کشورها است اما مرگ و میر ناشی از آن بالاتر از سایر کشورها است.

حقیقی سرطان سرویکس را از جمله سرطان‌های دیگر شایع در زنان عنوان کرد و گفت: این بیماری با انجام تست پاپ اسمیر در زنان و تشخیص به موقع آن قابل پیشگیری است.

وی اضافه کرد: انجام تست پاپ اسمیر می‌تواند مرگ و میر ناشی از سرطان دهانه رحم را تا 90 درصد کاهش دهد.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به فعالیت‌های گذشته این مرکز، یادآور شد: در طرح‌های گذشته 86 جلسه آموزشی برای 10 هزار نفر از بانوان خراسان جنوبی برگزار شد که استقبال زیادی نیز از آن صورت گرفت.

عدم شیردهی فرزندان،از عوامل خطر سرطان سینه

حقیقی تغذیه مناسب، ازدواج و بارداری به موقع و شیر دهی کودکان را از جمله فرهنگ‌های سنتی ایرانی برشمرد و اظهار کرد: برای کاهش ابتلا به سرطان پستان باید مردم به فرهنگ اسلامی و سبک زندگی ایرانی برگردند.

وی یادآور شد: جنسیت، سن، عدم شیردهی فرزندان، چاقی، نداشتن فعالیت ورزشی و داشتن نخستین بارداری بعد از 30 سالگی از جمله عوامل خطر سرطان سینه است.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: اگر سرطان پستان در مراحل نخستین مشخص شود بقای پنج سال آن 90 تا 75 درصد است.

حقیقی خاطر نشان کرد: مطالعات نشان داده است که مداخلات آموزشی نقش مهمی در ارتقاء غربالگری ماموگرافی به منظور تشخیص زودرس بیماری دارند.

انتهای پیام/69022/س40/پو3002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول