اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس منطقه پنج دانشگاه آزاد اسلامی:

امروز مهمترین انتظار از دانشگاه‌ها تولید علم و تبدیل آن به رفاه اجتماعی است

رئیس منطقه پنج دانشگاه آزاد اسلامی گفت: امروز مهمترین انتظار از دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور تولید علم و تبدیل آن به فناوری و تبدیل فناوری به ثروت و رفاه اجتماعی است.

امروز مهمترین انتظار از دانشگاه‌ها تولید علم و تبدیل آن به رفاه اجتماعی است

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، ملک سلیمانی صبح امروز در نشست اعضای هیئت رئیسه با اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: تجارب جهانی نشان داده است، عملکرد دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی مهمترین عامل توسعه اقتصادی، اجتماعی و حتی فرهنگی کشورهاست و سرمایه‌گذاری برای توسعه و ارتقای کیفیت آموزش نیروی انسانی، اصلی‌ترین عامل توسعه سرمایه انسانی شناخته می‌شود که یکی از مهمترین مزیت‌های رقابتی منطقه‌ای و بین‏المللی ایران است.

وی افزود: آنچه باعث می‏شود که نقش سرمایه انسانی در پیشرفت‌های علمی و اقتصادی کشور شکوفا شود، افزایش سطح آموزش است، به طوری که توسعه اقتصادی و اجتماعی با شاخص افزایش تولید ناخالص ملی (GNP) همبستگی بالایی با پیشرفت‌های آموزشی و تحصیلی دارد.

رئیس منطقه پنج دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: در کشور ما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، مراکز آموزش عالی دارای گسترش کمی و کیفی چشمگیری شده است و وجود 2 هزار و 500 موسسه آموزش عالی در کشور نشان ‏دهنده این اقدامات اساسی در حوزه علم و آموزش عالی است، از این رو باید با برنامه‌ریزی‌های لازم بتوانیم از این ظرفیت کم نظیر در به فعل در آوردن استعدادهای فراوان و بالقوه در راستای تحقق اهداف علمی- فرهنگی و اقتصادی کشور بهره‌برداری کنیم.

سلیمانی خاطرنشان کرد: امروز مهمترین انتظار از دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور تولید علم و تبدیل آن به فناوری و تبدیل فناوری به ثروت و تبدیل آن به رفاه اجتماعی است و لازمه دستیابی به این هدف مهم آموزش عالی، متمرکز شدن بر آموزش و تربیت نیروی انسانی است.

وی در ادامه بیان کرد: این در حالی است که دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی با چالش‌ها و مشکلاتی از قبیل کمبود منابع مالی و هدفمند نبودن آموزش عالی با نیازمندی‌های جامعه روبرو است.

سلیمانی کمبود منابع مالی را مشکل تمام دانشگاه‌های جهان دانست و افزود: تنها آن دسته از دانشگاه‌ها که در فعالیت‌های اقتصادی دانش بنیان سرمایه‌گذاری کرده‌اند موفق به حل این مشکل شده‌اند.

رئیس منطقه پنج دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به هدفمند نبودن آموزش عالی با نیازمندی‏های جامعه اضافه کرد: امروز شاهد بیکاری بسیاری از دانش‌آموختگان دوره‌های تحصیلات تکمیلی هستیم و تا روزی که این فارغ‏التحصیلان دارای توانمندی در کارآفرینی و ایجاد اشتغال برای خود و دیگران نیستند می‏توان قضاوت کرد که آموزش عالی، مطابق نیازمندی‌های جامعه به دانشجویان آموزش‌های لازم را ارائه نمی‌کند.

سرپرست واحد اراک یکی از راه‌های برون رفت از این مشکلات را پیدا کردن راهبردهای آموزشی مطلوب و موثر برای بهبود عملکرد دانشگاه‌ها بیان کرد و ادامه داد: پیدا کردن راهبردهای آموزشی مطلوب و موثر برای بهبود عملکرد دانشگاه‌ها به منظور توانمند ساختن دانش آموختگان به ویژه برای افزایش توانایی آنان در کارآفرینی و اشتغال‌زایی، یکی از مسئولیت‌های مهم دست‌اندرکاران نظام آموزش عالی کشور است.

وی توجه جدی به بحث فعالیت‌های اقتصادی و سرمایه گذاری دانش بنیان را راه حل دیگری برای حل چالش‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی عنوان و تصریح کرد: توجه جدی به بحث فعالیت‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری دانش بنیان در آموزش عالی از الزامات تحقق اهداف علمی و فناوری نظام علمی کشور است، این اقدام به نوبه خود موجب ایجاد اشتغال، کارآفرینی و رونق اقتصادی نیز در کشور می‌شود.

رئیس منطقه پنج دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی اراک نیز با مسایلی در این زمینه مواجه است و برای پشت سر گذاشتن این مشکلات، باید همه دست در دست هم داده و با کمک یکدیگر و عقل جمعی، مدیریت دانشگاه و مجموعه را برای روبرو شدن با آینده دانشگاه آماده کنیم.

انتهای پیام/87003/ر40/ث3001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول