یزدانقلی خزایی امروز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در چالوس بیان داشت: سطح زیر کشت مرکبات در باغات شهرستان چالوس 2 هزار و 100 هکتار و میزان برداشت محصول در هر هکتار حدود 20 تن است.
وی تعامل باغداران با کارشناسان کشاورزی را از دلایل موفقیت باغداران عنوان کرد و گفت: در شهرستان چالوس 80 درصد از باغداران اصول کارشناسی، فنی و بهداشتی را رعایت میکنند.
مدیر جهاد کشاورزی چالوس بر رعایت مسائل زیستمحیطی توسط باغداران تاکید کرد و بیان داشت: کارشناسان کشاورزی به صورت ماهانه آموزشهای لازم را در زمینه هرس، برداشت اصولی محصول، رعایت بهداشت و سمپاشی به موقع به باغداران ارائه میکنند.
وی تصریح کرد: کارشناسان با برگزاری کلاسهای ترویجی در مساجد، کلاسهای انفرادی در باغات و برخی ادارات و آموزش اصول فنی نقش مهمی در افزایش تولید مرکبات در چالوس دارند.
خزایی استفاده صحیح از کودهای پایه در اسفند هر سال را امری موثر در کیفیت و کمیت مرکبات در سالهای آینده عنوان کرد و گفت: در سالهای گذشته کودهای شیمیایی را بدون چالکود استفاده میکردند که هم سبب صرف هزینه و هم ایجاد آلودگی محیط زیست میشد، اما امروزه باغداران با استفاده به موقع کودهای شیمیایی از آلودگی هوا، آفت درختان و اثرات ناشی از سموم در امان هستند.
وی خاطرنشان کرد: کم کردن هزینه تولید، کاهش آلودگی محیط زیست و رعایت اصول فنی و بهداشتی از دیگر فواید آموزش باغداران توسط کارشناسان کشاورزی بهشمار میرود.
مدیر جهاد کشاورزی چالوس از خرید محصولات توسط تعاونی باغداران چالوس خبر داد و بیان داشت: تعاونی باغداران شهرستان چالوس در دو سال اخیر اقدام به خرید بیش از 200 تن از مرکبات باغداران چالوسی کرده است و این محصولات را ذخیره میکند تا مرکبات مورد نیاز مردم در شب عید تامین شود.
انتهای پیام/2296/غ30/ض1002