به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، کارشناسان تغذیه معتقدند که رعایت رژیم غذایی صحیح میتواند به وضعیت سلامت افراد کمک کند و افرادی که اصول تغذیه را رعایت میکنند معمولا از عمر بیشتری برخوردارند.
برنامه غذایی در سبد خانوار باید از تنوع لازم برخوردار باشد
مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت گرگان نیز معتقد است که برنامه غذایی در سبد خانوار باید از تنوع لازم برخوردار باشد.
خدیجه چاهکبوتری در این زمینه اظهار داشت: باید توجه شود غذاهایی که در یک گروه قرار میگیرند دارای ارزش یکسانی هستند. به عنوان مثال نان، برنج، ماکارونی و سوپ جو به دلیل اینکه در یک گروه غذایی قرار دارند از لحاظ ارزش در یک جایگاه قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه غلات، سبزیجات و لبنیات سه گروه غذایی هستند که باید در وعدههای مختلف غذایی گنجانده شوند، افزود: پنیر، شیر، ماست و خامه در گروه لبنیات قرار میگیرند و استفاده یکی از آنها نیز مانند استفاده سایر لبنیات است لذا باید تنوع غذایی در وعدههای غذایی رعایت شود.
افراد سالمند باید به مقدار کم و به دفعات غذا بخورند
مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت گرگان ادامه داد: برخی فکر میکنند غذای سالم، یعنی غذای گران اما اصلا اینطور نیست این تفکر که افراد پولدار میتوانند از غذای سالم برخوردار باشند درست نیست بلکه آگاهی از تغذیه مناسب به افراد کمک میکند تا از سلامت کافی برخوردار باشند.
چاهکبوتری با بیان اینکه در استفاده از غذای سالم باید تعادل حفظ شود، بیان داشت: سنین افراد نیز در میزان تغذیه بسیار مهم است افرادی که در 30 سالگی قرار دارند سوخت و ساز بدنشان فعال است و با افزایش سن، متابولیسم و نیاز غذایی بدن آنها کاهش مییابد اما این قضیه در ایران برعکس است و فرهنگ کشور اینطور باب شده که به احترام بزرگترها باید بشقاب آنها را پرتر کرد که این مسئله از لحاظ تغذیه کاملا اشتباه است.
وی بیان داشت: تغذیه نامناسب افراد را به بیماریهایی نظیر فشار خون، کبد چرب، دیابت و ... مبتلا میکند لذا باید توجه شود که افراد سالمند مانند کودکان باید به مقدار کم و به دفعات غذا بخورند.
فعالیت مهمترین فاکتور در تامین سلامت است
مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت گرگان با بیان اینکه آقایان نسبت به بانوان سوخت و ساز بالاتری دارند، افزود: دلیل این موضوع به خاطر این است که بافت عضلانی آقایان بیشتر از بانوان است لذا هر چه عضله بیشتر باشد نیاز به انرژی بیشتری وجود دارد.
چاهکبوتری افزود: فعالیت مهمترین فاکتور در تامین سلامت است، به خاطر اینکه شیوه زندگی تغییر کرده و به سمت ماشینی شدن متمایل شده است باید متناسب با آن شیوه زندگی نیز تغییر کند، فرهنگ ورزش و پیادهروی به سلامت انسانها کمک میکند اما کسانی که وجهه اجتماعی دارند به تناسب شغلشان عدم استفاده از ماشین را نوعی بیکلاسی قلمداد میکنند درحالیکه به سلامت جسم خود آسیب میزنند.
وی بسیاری از دغدغههای جامعه امروز را در بیتحرکی دانست و بیان داشت: سلامت افراد با تغذیه مناسب و تحرک لازم تضمین میشود.
میوهها و سبزیجات رنگی از بروز سرطان جلوگیری میکنند
مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت گرگان با بیان اینکه میوه و سبزیجات دارای آنتیاکسیدان است، گفت: استفاده از میوهها و سبزیجات رنگی از بروز سرطان جلوگیری میکنند، قسمت گوشتی میوه و سبزیجات دارای فیبر است که خودش هضم نمیشود اما به هضم غذا کمک میکند و مانع جذب چربی و مواد زائد به بدن میشود.
چاهکبوتری بیان داشت: استفاده از فیبرها سرعت دستگاه گوارش را زیاد میکند و مانع یبوست میشود لذا اگر مصرف فیبر از سبد غذایی حذف شود میزان ابتلاء افراد را به سرطان افزایش میدهد.
================
گزارش: زهره رجبی
================
انتهای پیام/83001/غ40/چ3000