اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

یک کارشناس ارشد تغذیه در کهگیلویه و بویراحمد مطرح کرد

تیغه دو لبه سبزی‌جات در تهدید یا حفظ سلامت افراد/ شستشوی اصولی سبزی را جدی بگیرید

یک کارشناس ارشد تغذیه در استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به جایگاه ویژه سبزی‌جات در سبد غذایی افراد، گفت: سبزی مانند یک تیغه دو لبه است که اگر اصولی از آن استفاده نشود، برخلاف آثار مثبت آن، سلامت افراد را به شدت تهدید می‌کند.

تیغه دو لبه سبزی‌جات در تهدید یا حفظ سلامت افراد/ شستشوی اصولی سبزی را جدی بگیرید

به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، نرگس جریده بعد از ظهر امروز در حاشیه کارگاه آشنایی با نحوه پخت و پز سبزی‌جات در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به شیوع برخی بیماری‌های ویروسی، نقش سبزی‌جات در کاهش یا بروز این نوع بیماری‌ها بسیار مهم است که این موضوع باید جدی گرفته شود.

وی ادامه داد: سبزی‌ها در سبد غذایی خانواده‌ها همانند یک تیغه دو لبه عمل می‌کنند که از یک سو مصرف آن بسیار مفید بوده و از سوی دیگر عدم آشنایی با نحوه پخت واصول شستشوی آن عواقب جبران‌ناپذیری خواهد داشت.

این کارشناس ارشد تغذیه در استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: مقاومت ویتامین‌ها و املاح مختلف موجود در سبزی‌ها در برابر عوامل مخرب مانند حرارت، نور و اکسیداسیون با یکدیگر متفاوت است.

جریده ادامه داد: خرد کردن زیاد سبزی‌جات و در معرض هوا قرار دادن آن‌ها موجب از بین رفتن ویتامین‌های موجود در سبزی‌جات می‌شود.

* شیوه صحیح پخت سبزی‌جات

وی با اشاره به اهمیت مصرف سبزی‌جات در رژیم غذایی افراد، بیان کرد: توصیه می‌شود برای پخت سبزی‌جات ابتدا آب را تا حدود 60 درجه سانتیگراد گرم کرده و سپس سبزی‌جات داخل آن ریخته شود، چراکه حرارت آب موجب از بین رفتن آنزیم‌هایی می‌شود که می‌توانند ویتامین‌ها را از بین ببرند.

این کارشناس ارشد تغذیه در استان کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: سبزی‌ها به دلیل احتمال از بین رفتن مواد مغذی و همچنین ایجاد مواد سرطان‌زا نباید به مدت طولانی سرخ شوند و اضافه روغن مصرفی نیز نباید به داخل ظروف اصلی برگردانده شود.

* اصول صحیح شستشوی سبزی‌جات

جریده یادآور شد: بهتر است تخته آماده‌سازی گوشت از سبزی‌ها جدا باشد و به جای تخته‌های چوبی از پلاستیک‌های فشرده استفاده شود و در صورت استفاده از تخته‌های چوبی، بعد از کار باید آن‌ها را به دقت شسته و سطح آن را با لایه‌ای نازک از نمک بپوشانند.

وی خاطرنشان کرد: سبزی‌ها از جمله گروه‌های غذایی هستند که مصرف روزانه دو تا چهار واحدشان توصیه می‌شود، اما شستشوی آن‌ها از موارد مهمی است که عدم دقت در آن می‌تواند سبزی‌ها را به یک تهدید جدی برای سلامت بدن تبدیل کند.

این کارشناس تغذیه، مرحله پاکسازی، انگل زدایی، میکروب‌زدایی و آبکشی را چهار مرحله اصولی شستشوی سبزیجات اعلام کرد.

انتهای پیام/82005/ذ30/ض1002

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول