اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات فارس:

هنر فارس در حرم‌های ائمه اطهار (ع) می‌درخشد

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات فارس گفت: با همدلی مسئولان و کمک‌های مردمی امروز هنر این استان در تمام حرم‌های اهل بیت عصمت و طهارت می‌درخشد.

هنر فارس در حرم‌های ائمه اطهار (ع) می‌درخشد

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، جابر مهدی یار در سخنان پیش از خطبه‌های نماز جمعه امروز شیراز با اشاره به نود و دومین سالگرد تخریب بقیع شریف به دست وهابیت، اظهار داشت: این نگاه همچنان توسط وهابیت تبلیغ می‌شود و ستاد بازسازی عتبات عالیات مجموعه‌ای برای ساماندهی اراده مردم در خنثی‌سازی این توطئه‌ها است.

وی افزود: زمانی که وهابیت به کمک آمریکا و انگلیس در مدت سه ساعت 18 نقطه سامرا را بمب‌گذاری و در یک لحظه حرمین امامین عسکریین را منفجر کرد دل تمام شیعیان به درد آمد و رهبر معظم انقلاب فرمودند سامرا را بهتر از قبل می‌سازیم.

مهدی یار ادامه داد: با همین نگاه ستادهای بازسازی در سراسر کشور و از جمله استان فارس شکل گرفت و مردم مانند دفاع مقدس با حضور فیزیکی و کمک‌های مالی و معنوی در این جبهه حضور پیدا کردند.

وی اضافه کرد: فارس استانی هنرخیز است و به همین دلیل سفارشاتی که برای حرم‌ها انجام می‌دهد بیشتر مربوط به فعالیت‌های هنری است.

مهدی یار تصریح کرد: هنر خاتم، درودگری، گچ‌بری، آئینه‌کاری، خطاطی و قلم‌زنی فارس در تمام حرم‌ها می‌درخشد.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات این استان خاطرنشان کرد: زمانی فرزندان شهید این سرزمین آرزو داشتند به حرم‌های شریف قدم گذارند و امروز به مدد جانفشانی آنها نه تنها شیعیان ایرانی وارد حرم‌ها شده‌اند که در داخل ضریح اذن ورود و بازسازی پیدا کرده‌اند.

وی بیان کرد: فارس به عنوان استان معین سامرا هر 25 روز اعزام‌هایی را به این شهر دارد و کارها در زمینه بازسازی با قوت و در امنیت کامل ادامه می‌یابد.

مهدی یار ابراز داشت: بخشی از گنبد طلای امامین عسکریین در سامرا به وسیله تبدیل نذورات مردم فارس به طلا، طلاکاری شد.

وی تصریح کرد: فارس در حال حاضر برای استان‌های دیگری مانند چهارمحال و بختیاری، ایلام، خراسان و بوشهر سفارشات هنری بازسازی عتبات را انجام می‌دهد.

ساخت ضریح حضرت فاطمه (س) در جوار حرم مولا علی(ع)

این مسئول در ادامه گفت: مردم فارس برای نوسازی صحن حرم مطهر حضرت فاطمه زهرا (س) در جوار حرم حضرت علی (ع) زمینی با وسعت هفت هکتار تهیه و ساخت‌و‌سازی معادل 218 هزار متر مربع در چند طبقه را متعهد شده‌اند.

وی افزود: از چهار درب طلا برای حرم علی‌ابن ابیطالب (ع) یک مورد توسط مردم گراش، یک درب توسط کارکنان دانشگاه علوم پزشکی، یک درب مردم استهبان و بوانات و یک درب نیز توسط مردم زرقان و چهار محال بختیاری تامین مالی شد.

مهدی یار ادامه داد: بر روی تمام این درب‌ها در زیر گلبوته‌ها نام استان فارس و شهرستان اهدا کننده حک و درب‌های قدیمی در موزه نگهداری می‌شود.

به گفته وی، در زمینه ساخت ضریح حضرت مسلم‌ابن عقیل درودگری کار بر عهده مردم فارس بود که به اتمام رسید و به تهران ارسال می‌شود.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات فارس ادامه داد: مفروش شدن حرم حضرت علی (ع) به طور کامل در مساحت 3 هزار و 700 متر مربع توسط مردم فارس انجام شد و اکنون در هر جای این حرم نام این استان به چشم می‌خورد.

تعبیه سیستم صوتی حرم حضرت علی (ع)، گل‌آرایی و گل‌باران حرم‌ها به طور سالانه با مشارکت گل‌فروشان شیراز و تهران، ارسال 200 تن سیمان برای کارهای عمرانی و اهدای بیش از یک‌هزار متر فرش مرغوب توسط یک خانواده این استان دیگر مواردی بود که مهدی یار به آن اشاره کرد.

وی اضافه کرد: برای حرم حضرت ابا عبدالله‌الحسین (ع) مردم کازرون، کوار و جهرم سه درب نقره را آماده کردند که منتقل و نصب شد.همچنین در استان فارس یک درب درودگری توسط یک خیر تامین هزینه و آماده شد.

این مقام مسئول بیان کرد: دو درب طلا برای حرم حضرت اباالفضل‌العباس (ع) که یک رو طلا و یک رو خاتم هستند ساخته و گلخانه‌ای به مساحت یک‌هزار مترمربع برای حرم امام حسین (ع) توسط یک خیر فارسی تامین مالی شد.

به گفته وی، خیمه‌گاه حضرت ابوالفضل در شیراز در حال ساخت بوده و ساخت دو درب نقره برای گلدسته‌های حرم امام حسین (ع) توسط مردم کازرون و جهرم تعهد شده است.

وی ابراز داشت: شش درب دیگر که توسط مردم مرودشت، اقلید، کارمندان آموزش و پرورش تامین مالی شده به اتمام رسیده و یک درب طلا نیز توسط یک خانواده خیّر برای حرم امام جواد (ع) تامین مالی شد.

تهیه چهار صندوق مضجع خاتم برای انتقال و مونتاژ در سامرا، تهیه درب باب القبله توسط مردم داراب و آباده، یک‌هزار و 390 متر مربع فرش برای عتبات سامرا دیگر مواردی بود که وی به آن اشاره کرد.

به گفته مهدی یار، هشت کیلو طلا نیز برای گنبد حرم‌ها در سامرا در کارگاه آب به خشت تبدیل شد که اکنون در حرم می‌درخشد و کار گچ‌بری و آئینه‌کاری نیز در این حرمین به وسیله هنرمندان فارس ادامه دارد.

وی با اشاره به ساخت صحن جدید حرم حضرت احمدبن موسی (ع) از ساخت 60 درب چوبی و سازه‌های فلزی مورد نیاز آن خبر داد.

انتهای پیام/ 2448/خ40/آ3004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول