اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

نماینده عالی دولت در بخش خمام خبر داد

برداشت مکانیزه برنج در 5 هزار هکتار شالیزارهای خمام

نماینده عالی دولت در بخش خمام گفت: امسال پنج هزار هکتار از مزارع شالیزاری این بخش به صورت مکانیزه برداشت برنج می‌شود.

برداشت مکانیزه برنج در 5 هزار هکتار شالیزارهای خمام

 به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، حسین ذاکر استقامتی عصر امروز در نخستین برداشت مکانیزه برنج بخش خمام در روستای تازه‌آباد خواجکین خمام در جمع مسئولان و کشاورزان این روستا، اظهار کرد: برنج به منزله‌ یکی از گیاهان راهبردی، نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی جوامع از جمله ایران دارد به طوری که افزایش تولید برنج با داشتن امنیت غذایی در جوامع برابر است.

وی افزود: امروزه در دنیا مکانیزاسیون، هزینه برداشت و درصد هزینه تولید را که یکی از فاکتورهایی بوده کشاورزان را در سطح رقابت نگه می‌دارد کاهش داده است.

ذاکر استقامتی، کاهش ضایعات، انجام سریع‌تر کار برداشت از مزیت‌های برداشت مکانیزه برنج نسبت به برداشت سنتی است زیرا برداشت مکانیزه تا 40 درصد کاهش هزینه را به دنبال دارد.

وی با اشاره به اینکه تولید و برداشت مکانیزه برنج موجب تسهیل در تولید برنج و افزایش درآمد کشاورزان می‏‌شود، سطح زیرکشت برنج خمام را 11.675 هزار هکتار اعلام کرد.

بخشدار خمام اذعان کرد: هر هکتار شالیزار سنتی به طور متوسط 3.9 تن شلتوک برداشت می‌شود که این رقم در شالیزاری که ماشینی نشا شود به حدود 4.3 تن می‌رسد.

وی اضافه کرد: پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از 45.550 هزار تن شلتوک و 25.50 هزار تن برنج سفید از شالیزارهای این بخش برداشت شود.

ذاکر استقامتی، درباره ایجاد بانک نشای برنج در بخش خمام برای سال آینده زراعی، تصریح کرد: این بانک در کاهش میزان ضایعات و افزایش بهره‌وری، استفاده از نهاده‌های کشاورزی در تمام مراحل زراعی، صرفه‌جویی هزینه‌های تهیه نشا و تولید برنج و افزایش راندمان تولید در واحد سطح بسیار مفید و موثر است.

وی اضافه کرد: کاهش دشواری کار کشاورزی، امکان توسعه فرصت‌های شغلی جدید برای اقشار تحصیل‌کرده و ممانعت از مهاجرت جوانان روستایی و نیز ایجاد انگیزه‌های لازم برای سرمایه‌گذاری بیشتر در بخش کشاورزی از دیگر اهداف راه‌اندازی بانک نشا برنج است.

نماینده عالی دولت در خمام از تمام کشاورزان این بخش  خواستار کشت راتون شد و خاطرنشان کرد: برنج دارای یک صفت فیزیولوژیکی اختصاصی است که این گیاهان را قادر می‌سازد تا پس از برداشت و در صورت مساعد بودن شرایط محیطی، رشد و نمو دوباره کرده و محصول جدید تولید کنند.

به گفته وی، راتون به دلیل طول دوره رشد کمتر نسبت به گیاه اصلی و هزینه انجام شده کمتر، از جمله نداشتن هزینه تهیه خزانه و آماده کردن زمین، نشا کاری و مختصر بودن بسیاری از عملیات دیگر نظیر داشت برنج، از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است.

ذاکر استقامتی یادآور شد: بررسی‌ها نشان می‌دهد ورود احشام سرگردان به شالیزارها و شرایط نامساعد آب و هوایی در برخی موارد از جمله مهم‌ترین مشکلات پرورش راتون است.

وی، زراعت راتون را یکی از راه‌های افزایش محصول برنج دانست که علاوه بر افزایش محصول، افزایش درآمد کشاورزان و استفاده‌ بهینه از منابع را نیز در بردارد و این کار نیازمند توجه ویژه به مسایل فنی کاشت، داشت و برداشت محصول اصلی است.

این مسئول، دوره رشد محصول راتون را بسیار کوتاه‌تر از دوره‌ رشد محصول اصلی ذکر کرد و متذکر شد: رسیدن آن تنها در 25 تا 65 درصد زمان لازم برای محصول اصلی انجام می‌‌گیرد بنابراین کشاورزان عزیز بخش خمام باید به این موضوع اهتمام ویژه‌ای داشته باشند.

انتهای پیام/84001/ذ40/ظ1004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول