به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد به نقل از پایگاه خبری دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، نادر نیکپرست اظهار کرد: مراکز پخت و عرضه این غذاها به 2 دسته تقسیم میشوند، یک دسته مراکزی هستند که به طور معمول و طی سال نیز کار آنها پخت و عرضه مواد غذایی است.
وی تصریح کرد: این مراکز شامل رستورانها و آشپزخانهها میشود و دسته دیگر مراکزی هستند که فقط در ماه مبارک رمضان به کار پخت و فروش آش، حلیم و دیگر مواد از این نوع میپردازند.
نیکپرست گفت: هر سال قبل از آغاز ماه مبارک رمضان، افرادی که متقاضی اخذ مجوز برای پخت و فروش افطاری هستند به مراکز بهداشتی مراجعه میکنند و پس از طی روندی خاص مجوز میگیرند و امسال نیز تعدادی مجوز جدید برای این افراد صادر شده است.
وی تأکید کرد: پس از درخواست تقاضای مجوز، از محل بازرسی و بازدید میشود و در صورت داشتن شرایط بهداشتی و رعایت اصول بهداشت محیط که مشتمل بر بندهای زیادی است، مجوز صادر میشود و در صورت نداشتن شرایط لازم که برای پخت و یا عرضه متفاوت است، مجوز هم صادر نمیشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به اینکه امسال هنوز گزارشی از تخلف واحدهای عرضه به ما نرسیده است، گفت: اگر افرادی که سال گذشته تخلف داشتهاند و یا مراکز عرضه و پخت آنها پلمب شده، امسال ثابت کنند که نسبت به رفع نواقص اقدام کردهاند و مشکلی ندارند، میتوانند مجوز دریافت کنند.
وی ادامه داد: به طور معمول پخت و عرضه در محلهایی مانند رستوران و آشپزخانه که کارشان همین است مشکلی ندارد و مشکلات بهداشتی مربوط به بعضی مراکز موقت است که فقط در ماه رمضان راه اندازی میشود.
نیکپرست یادآور شد: مجوزهایی که به مراکز عرضه موقت داده میشود فقط برای ایام ماه رمضان است و هر ساله باید تجدید شود.
وی هدف از تشدید نظارتها و سخت گیریها را خروج مراکز موقت از چرخه پخت و توزیع غذا در ماه رمضان اعلام کرد و گفت: صدور مجوز را کم کردهایم تا افرادی که به طور معمول کارشان پخت و عرضه غذاست و صلاحیت بیشتری دارند وارد کار شوند.
انتهای پیام/63001/س/پ3003