اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

یک عضو هیئت علمی:

غزلیات سعدی نمونه عالی و متعالی در زبان فارسی است

عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه گفت: بخش اشعار غزلیات سعدی نمونه عالی و متعالی غزل در زبان فارسی به حساب می‌آید.

غزلیات سعدی نمونه عالی و متعالی در زبان فارسی است

غلام‌رضا سالمیان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه، به مناسبت روز بزرگ‌داشت مقام سعدی اعلام کرد: سعدی جزو سرآمدان برجسته در زمینه نظم و نثر فارسی است چرا که وقتی به پیشینه ادبیات فارسی و مشاهیر این حوزه نگاه می‌کنیم، متوجه خواهیم شد که شاعران یا در نظم و یا در نثر سرآمد بوده‌اند.

وی ادامه داد: حافظ فقط شاعری نام‌آور است و ابوالفضل بیهقی تنها نویسنده‌ای بزرگ است که شاعر نبوده ولی زمانی‌که از سعدی یاد می‌شود، نویسنده و شاعری بزرگ به اذهان خطور می‌کند.

سالمیان با تاکید بر اینکه اگر بخواهیم از چهار نویسنده بزرگ یاد کنیم، سعدی یکی از آن‌ها است، ادامه داد: اگر بخواهیم در طول تاریخ ادبیات‌فارسی از شاعری برجسته‌ نام ببریم، قطعا سعدی یکی از آن‌ها است و چنین توفیقی برای کمتر کسی پیش می‌آید که هم شاعر و هم نویسنده‌ای بزرگ باشد که سعدی از این نعمت برخوردار بود.

عضو هیئت ‌علمی زبان و ادبیات‌ فارسی دانشگاه رازی کرمانشاه گفت: این مطلب که چه عاملی موجب رسیدن سعدی به این جایگاه شده، در خور توجه است و پژوهشگران عوامل متعددی را در این زمینه نام برده‌اند.

وی مددگرایی سعدی از پیشینه ادبی و سنت ادبی را یکی از راه‌های موفقیت این شاعر دانست و گفت: این عامل راه را برای سعدی در قرن هفتم هموار کرده است و در این راه وی به مهارت و پختگی رسیده و کمتر کسی توانسته به جایگاه و پایگاه این شاعر بزرگ برسد.

سالمیان با تاکید بر اینکه سعدی تذکرات خود را در قالب نظم و نثر متجلی کرده، ادامه داد: سعدی قصاید استواری دارد که در نوع خود کم‌نظیر بوده و در زبان فارسی به روانی و استواری قصاید وی دیده نشده است.

این استاد دانشگاه به غزلیات سعدی اشاره کرد و افزود: غزلیات این شاعر گران‌قدر نیز نمونه‌های عالی و متعالی در زبان فارسی است و رنگ و بوی عرفان را در غزلیات وی می‌توان مشاهده کرد.

سالمیان با بیان اینکه مدینه فاضله سعدی در بوستان است، افزود: مثنوی‌های سعدی نیز در کتاب بوستان متجلی است که مثنوی گران‌سنگی در بحر متقارب است که مسائل گوناگون تربیتی در آن مشهود است.

این استاد دانشگاه به آثار منثور سعدی در گلستان اشاره کرد و گفت: پژوهشگران، دنیای واقعی سعدی را گلستان می‌دانند که پر از حکایت کوتاه و زیبا به همراه درس‌ها و آموزه‌های اخلاقی است که به مخاطب عرضه می‌شود.

وی افزود: نثر سعدی در گلستان چنان پخته است که عنوان نثر معیار زبان فارسی را بر آن گذاشته‌اند، به این دلیل که با نثر گلستان سعدی می‌توان در هر زمان نوشت و ایرادی بر آن وارد نمی‌شود که همه حاصل از استعداد و قریحه ذاتی سعدی است.

عضو گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه رازی کرمانشاه با بیان اینکه امروز وقتی از مشاهیر ادبیات یاد می‌شود حافظ در صدر قرار دارد، ادامه داد: در حال حاضر سمت ‌و سوی کتاب‌ها و مقالات پژوهشگران به طرف حافظ ‌است اما در حدود 150 سال پیش سعدی کانون توجه بوده است.

وی به وجود بنیاد سعدی‌پژوهی در شیراز اشاره کرد و گفت: علاقه‌مندان به این شاعر و نویسنده بزرگ می‌توانند با مراجعه به سایت این مرکز از جدیدترین آثار و مقالات در خصوص این شاعر بزرگ اطلاع یابند.

انتهای پیام/2700/خ30/د1000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول