اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس میراث فرهنگی مشهد خبر داد

توجه جدی میراث فرهنگی مشهد به اشتغال صنعتگران صنایع دستی

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مشهد گفت: میراث فرهنگی همواره توجه جدی به اشتغال صنعتگران هنرهای سنتی و صنایع دستی دارد.

توجه جدی میراث فرهنگی مشهد به اشتغال صنعتگران صنایع دستی

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد،‌ حسن خانزایی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: اداره میراث فرهنگی مشهد در حوزه‌های مختلفی فعالیت می‌کند.

وی افزود: در حوزه میراث فرهنگی، اقداماتی از قبیل نظارت بر پروژه‌های مرمتی، مرمت آثار تاریخی، بازدید از محوطه‌ها و آثار تاریخی توسط یگان و انجام استعلام‌های مرتبط با حوزه میراث فرهنگی انجام می‌شود.

خانزایی با اشاره به فعالیت در حوزه گردشگری خاطرنشان کرد: در حوزه گردشگری اداره مشهد بحث ساماندهی و صدور مجوز برای واحد‌های اقامتی موقت را بر عهده داشته است.صدور مجوز برای واحدهای اقامتی موقت در چند سال اخیر در اداره میراث مشهد صورت گرفته، اماکن شخصی استیجاری را با دستورالعملی خاص که از سوی مرکز ابلاغ می شود، ساماندهی می‌کند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مشهد با بیان اینکه به طور کلی سه واحد اقامتی موقت در سطح شهر مشهد فقط شناسایی شده، یادآور شد: از این تعداد واحدهایی که از نظر فنی، شرایط استاندارد را دارا باشند به شکل فصلی برای اقامت مسافران مجوز صادر می‌شود.

خانزایی از فعالیت‌های اداره میراث مشهد در حوزه صنایع دستی یاد کرد و افزود: در حوزه صنایع دستی بحث اشتغال صنعتگران همواره مورد توجه بوده است. در سال گذشته آموزش هنرهای سنتی و صنایع دستی از قبیل سرمه‌دوزی، ‌سفالگری و تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قمیتی در اداره میراث مشهد صورت گرفته است.

خانزایی با اشاره به واحدهای اقامتی مسافران نوروزی گفت: در ایام تعطیلات نوروز 92 به بیش از 500 واحد اقامتی مناسب مجوز داده شد که بیشتر آنها در مناطق ثامن و خیابان امام رضا(ع) مشهد است.

وی از افزایش تعداد واحدهای اقامتی موقت مشهد در نوروز 92 در قیاس با سال گذشته یاد کرد و ادامه داد: نوروز 91 حدود 400 واحد اقامتی موقت در سطح مشهد فعال بوده که در سال 92 به بیش از 500 واحد رسیده است.

وی تصریح کرد: علاوه بر ستاد تسهیلات زائران، شرکت تابران نیز مجری نظارت بر واحدهای اقامتی موقت مشهد را بر عهده دارد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مشهد با اشاره به حمایت از مالکان و متصرفان آثار تاریخی در حوزه مرمت یادآور شد: در سال گذشته چندین خانه قدیمی در منطقه ثامن مرمت شده‌اند. خانه ناظران، غفوری، داوودی و توکلی  منطقه ثامن در سال گذشته با مشارکت مالکان و متصرفان آنها مرمت شدند.

وی تاکید کرد: یکی از اقدامات اداره میراث فرهنگی مشهد در حوزه زائران پیاده است؛ کاروانسرای رباط خاکستری برای اسکان زائران پیاده در کیلومتر 12 جاده قدیم مشهد مرمت شده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مشهد افزود: این کاروانسرا مربوط به دوره صفویه بوده و ظرفیت اسکان 600 نفر را دارد.

خانزایی با اشاره به مرمت رباط طرق گفت: ضلع شمالی رباط طرق به طور کامل مرمت و احیا شده است.

وی با تاکید بر اینکه مرمت و احیا خانه داروغه از طرح‌های اداره میراث مشهد در سال 92 است، اذعان کرد: این پروژه در مرحله مطالعاتی خود قرار دارد و پس از اتمام آن وارد فاز اجرایی می‌شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مشهد ادامه داد: مرمت، بهسازی و احداث سرویس‌های بهداشتی مستقر در سطح شهر نیز از دیگر اقدامات در سال 92 است.

خانزایی در پایان از اعلام آمادگی برای مشارکت در مرمت خانه‌های قدیمی و تاریخی با مالکان و متصرفان خبر داد.

گفتنی است شکایات زائران و مجاوران بارگاه رضوی از طریق شماره تماس‌های 2-7283001 و 7045 و سایت razavi-chto.ir و سامانه پیامکی 30006110  ستاد تسهیلات زائران خراسان‌رضوی پیگیری می‌شود.

انتهای پیام/70005/خ30/پ3003

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول