اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس سازمان مدیریت بحران:

نظارت جدی بر ساخت و سازها مهم‌ترین اقدام پیشگیری از وقوع حوادث است

خبرگزاری فارس: رئیس سازمان مدیریت بحران گفت: نظارت جدی بر ساخت و سازها مهم‌ترین اقدام برای پیشگیری از وقوع حوادث است.

نظارت جدی بر ساخت و سازها مهم‌ترین اقدام پیشگیری از وقوع حوادث است

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز به نقل از روابط عمومی شهرداری تبریز، حسن قدمی با بیان این مطلب در مراسم افتتاح کنفرانس مقاوم سازی و بهسازی بافت های شهری در مجاورت گسل های شهری افزود: علم و دانش اجرای آیین‌نامه و نظارت بر مقاوم‌سازی ساختمان‌ها مورد نیاز بوده و باید مورد توجه ویژه قرار گیرد، اما بسیاری از مهندسان بر نظارت ساختمان‌ها هیچ‌گونه اشرافی ندارند و این موضوع زمینه‌ساز بروز بسیاری از حوادث در کشور می‌شود.

وی، مقاوم‌سازی ساختمان‌ها و فرهنگی‌سازی درباره بیمه حوادث را دو عامل مهم در کاهش خسارات بلایای طبیعی دانست.

قدمی تاکید کرد : باید درباره مقاوم‌سازی ساختمان‌ها و فرهنگ‌سازی به سمت بیمه حوادث اقدامات اساسی صورت گیرد، زیرا مردم گمان می‌کنند اگر به سوی فرهنگ بیمه روی آورند هزینه زیادی دارد در صورتی که بیمه ساختمان مبلغ ناچیزی در سبد خانوار است و این امر جز با فرهنگ‌سازی درست محقق نمی‌شود.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه از 40 مورد بلایای طبیعی شناخته شده در دنیا 30 مورد آن در ایران اتفاق می‌افتد، گفت: از جمله راهکارهای کاهش خسارت‌ها تدوین و اجرای قانون مناسب است.

این مسئول افزود: در همین زمینه لایحه بیمه حوادث همگانی تقدیم مجلس شورای اسلامی شد و اکنون در کمیسیون زیربنایی مجلس در حال بررسی است که در صورت تصویب با شرایطی نه چندان سخت مالکان باید خانه‌ها را بیمه کنند.

وی با بیان اینکه منشاء بیشتر خسارات زمین لرزه در کشور تجاوزات انسانی در طبیعت است، تاکید کرد: بی‌توجهی به موضوع مهم پیشگیری یکی از غفلت‌هایی بوده که در کشور صورت گرفته است.

معاون وزیر کشور با بیان اینکه حوادث طبیعی امر لاینفک زندگی انسان بوده و باید به چرخه زندگی اضافه کرد، خاطرنشان کرد: بشر با دستیابی به علم و تکنولوژی نباید مشکلی برای ساخت خانه‌های مقاوم داشته باشد، زیرا اگر نقشه و برنامه خود را در کاهش بلایا و اثرات طبیعی بداند، می‌تواند آن را کاهش دهد.

قدمی، افزایش دانش مسئولان را در این باره امری بسیار ضروری دانست و تاکید کرد: بالا بردن سطح دانش و آگاهی جامعه و به ویژه بالا بردن دانش مسئولان به عنوان خدمتگزار مردم امری ضروری است، زیرا مسئولان باید بدانند که مردم جامعه نیاز به چه آموزش‌هایی دارند.

این مسئول، عدم رعایت اصول فنی را مهم‌ترین عامل خسارت ناشی از زلزله اخیر در آذربایجان‌شرقی دانست و گفت: به دلیل عدم رعایت حداقل‌های اصول فنی نه تنها شاهد ویران شدن خانه‌های مسکونی بودیم بلکه بیمارستان‌ها، فرمانداری و اداره گاز این شهر نیز تخریب شد که تاکنون سبب خسارت صدها میلیارد تومانی شده است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور تاکید کرد: برای ساخت ساختمان‌ها نیاز به علم و دانش، آیین‌نامه و نظارت دقیق کارشناسان است.

قدمی ادامه داد: اگر چه زلزله اخیر آذربایجان جان بسیاری از هموطنان را گرفت، اما دستاورد مهم آن بازسازی 30 هزار خانه بوده است.

معاون وزیر کشور با اشاره به اینکه پیشگیری مقدم بر مقابله است، عنوان کرد: باید امکانات را برای پیشگیری حوادث به کار گرفت زیرا هزینه پیشگیری یک‌دهم مقابله است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در ادامه گفت: علم و دانش اجرای آیین نامه و نظارت بر مقاوم‌سازی ساختمان‌ها مورد نیاز است و باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

قدمی با بیان اینکه بسیاری از مهندسان بر نظارت ساختمان‌ها هیچ‌گونه اشرافی ندارند و همین موضوع زمینه‌ساز بروز بسیاری از حوادث در کشور خواهد شد.

وی افزود: بشر با علم و فناوری که امروز در دست دارد، هیچ مشکلی در مقابل زمین لرزه شش و هفت ریشتری ندارد، زیرا بالا بردن سطح آگاهی جامعه در کاهش خسارات موثر است.

معاون وزیر کشور ادامه داد: سازمان مدیریت بحران کشور 14 کارگروه علمی و تخصصی را به عنوان بازوان اجرایی برای کاهش اثرات بلایای طبیعی دارد که امیدواریم با برنامه‌ریزی دقیق بتواند نقش مهمی در کاهش خسارات ناشی از وقوع حوادث ایفا کند. 

این مسئول با اشاره به فرسودگی ساختمان‌ها و نبود نظارت کافی هنگام ساخت گفت: از جمله عوامل موثر در افزایش خسارت جانی و مالی استاندارد نبودن ساخت خانه است و تاکنون یک میلیون و 500 خانه روستایی مقاوم‌سازی شده است.

وی در ادامه سخنان خود وجود بافت فرسوده شهری را از دیگر مشکلات موجود در شهرها دانست و تاکید کرد: در کشور 72 هزار هکتار بافت فرسوده وجود دارد و 15 میلیون نفر از شهروندان در این مکان‌ها زندگی می‌کنند.

معاون وزیر کشور خاطرنشان کرد: برای اصلاح بافت فرسوده باید تمام مسئولان و مدیران شهری همت و تلاش بیشتری انجام دهند.

قدمی، از تلاش‌های شهرداری تبریز در توجه و رسیدگی به آسیب‌دیدگان زلزله اخیر منطقه ارسباران قدردانی کرد.

نخستین سمینار تخصصی و بین‌المللی مقاوم‌سازی و بهسازی بافت‌های شهری در مجاورت گسل‌های فعال امروز با حضور مقامات ارشد شهری و استانی، اساتید، متخصصان، دانشجویان و کارشناسان برجسته زلزله‌شناسی و نیز متخصصان نوسازی و بهسازی بافت‌های فرسوده شهری آغاز به کار کرد.

در این همایش تخصصی و بین‌المللی که به مدت دو روز ادامه خواهد داشت، اساتید و متخصصان داخلی و خارجی ضمن بررسی و تبیین راه‌های مقابله با آسیب‌ها و اثرات سوء ناشی از زلزله و بحران‌های طبیعی و نیز بررسی بسترها و راهکارهای موثر در تسریع روند بهسازی و مقاوم‌سازی بافت‌های فرسوده و آسیب‌پذیر شهر نسبت به اتخاذ تدابیر و نیز تصمیمات راهگشا در این حوزه اقدام خواهند کرد.

انتهای پیام/60001/ن

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول