اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

نان؛ مهمترین سوغات و جاذبه فرهنگی شهرستان اسکو

مهارت پخت نان سنتی اسکو ثبت ملی شد

خبرگزاری فارس: مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان شرقی از ثبت «مهارت پخت نان اسکو» در فهرست میراث ناملموس آثار ملی کشور خبر داد و گفت: نان اسکو مرغوب‌ترین نان سنتی موجود در کشور است که در شهرستان اسکو تولید و پخت می‌شود.

مهارت پخت نان سنتی اسکو ثبت ملی شد

به گزارش خبرگزاری فارس از اسکو، تراب محمدی صبح امروز در شهرستان اسکو اظهار کرد: پخت این نان از زمان‌های قدیم در شهرستان اسکو رایج بوده و اغلب از آرد گندم و جو مرغوب منطقه تهیه و تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه بسیاری از مردم، اسکو را با نانش می‌شناسند، اظهار داشت: یکی از سوغات و جاذبه‌های فرهنگی شهرستان اسکو همین نان سنتی است که ثبت ملی آن تاثیر به سزایی در تکمیل شناسنامه فرهنگی این شهرستان خواهد داشت.

محمدی خاطرنشان کرد: با وجود تغییرات روز افزون و صنعتی شدن تولید نان، تهیه نان سنتی اسکو همچنان با شیوه سنتی و بومی صورت می‌گیرد که به آن انحصار ویژه‌ای بخشیده است.

این مقام مسئول، برخورداری از کیفیت مطلوب را دلیل علاقه مردم سایر مناطق استان و کشور به مصرف نان اسکو دانست و گفت: در حال حاضر این نان زینت بخش سفره بسیاری از مردم این استان شده و در سبد غذایی آنها قرار گرفته است.

محمدی با اشاره به اینکه تقاضای بالا موجب رواج تولید و پخت این نان در اکثر شهرها و روستاهای تابعه شهرستان اسکو شده است، افزود: نان اسکو در اغلب شهرهای بزرگ با نام تجاری اسکو عرضه شده و اقتصاد بسیاری از خانواده های این شهرستان را بهبود بخشیده است.

وی با تاکید بر اینکه بخش زیادی از نیروی انسانی و نیروی کار اسکو در تولید نان سنتی نقش آفرینی می‌کنند، تصریح کرد: یکی از مهمترین سوغات اسکو همین نان سنتی است که از اقلام صادراتی این شهرستان نیز به شمار می‌رود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خاطرنشان کرد: نان اسکو علاوه بر مصرف روزانه در بین خانواده‌ها، در آئین‌های اجتماعی، جشن، شادی، سوگ و عزا نیز به کار برده می‌شود.

محمدی با اشاره به ارزش‌های شاخص این نان سنتی، یادآور شد: شیوه و مهارت خاص پخت، کارگاهی بودن پخت، کیفیت بالا، اشتهار مطلوب، مقبولیت، ماندگاری، یکدست، یکرنگ و یکنواخت بودن نان سنتی اسکو را محصولی ویژه و مقبول کرده است.

یادآور می شود، تنور نان سنتی اسکو از نوع افقی بوده و کف آن به وسیله آجرهای مربعی شکل مفرش گردیده است. به دلیل نازکی خمیر پخت نان اسکو سریع صورت گرفته و نان‌های پخته شده به کمک دو چوب باریک از تنور بیرون آورده می‌شوند. بافت نان لواش اسکو نسبتا یکنواخت و اندازه آن به طول 70 تا 80 سانتی متر و عرض 40 سانتی‌متر می‌رسد.

نان اسکو حالت خشک دارد و به مدت سه ماه و حتی بیشتر قابل نگهداری است که در موقع مصرف با اضافه کردن مقداری آب می‌توان آن را مرطوب و آماده مصرف کرد. ضایعات این نوع نان در حد صفر بوده و طعم خوشایندی دارد.. 

انتهای پیام/60001/و30/پ3003

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول