به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، غلامرضا میری ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به 830 هزار هکتار سطح زیر کشت پیاز زعفران و تولید سالانه حدود 250 تن زعفران خشک در کشور، مراحل جمعآوری و جداسازی کلاله زعفران صددرصد توسط نیروی انسانی انجام میشود که با صنعتی شدن این مراحل میتواند تحولی عظیم را در روند صادرات ایجاد کند.
میری افزود: تمام زعفرانهای بستهبندی شده، پس از گذراندن مراحل کنترل کیفی با برند شرکت صادرکننده در بازارهای داخلی و خارجی عرضه شده و هیچ زعفرانی بدون برند از کشور خارج نمیشود.
وی تاکید کرد: حدود 40 واحد کنترل کیفی توسط اعضای تحت پوشش اتحادیه راهاندازی و مشغول بهکار شده است که این امر در مقایسه با سایر محصولات کشاورزی در ایران بیسابقه است.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان زعفران خراسانرضوی گفت: در حال حاضر هر کیلو زعفران دسته 2 میلیون و 630 هزار تومان، زعفران پوشال حداکثر 3 میلیون و 350 هزار تومان و زعفران نگین 3 میلیون و 600 هزار تومان از کشاورز خریداری میشود.
میری اظهار کرد: جداسازی کلاله توسط نیروی انسانی نه تنها تولیدکنندگان را با مشکلات جدی مواجه میسازد بلکه موجب میشود کیفیت مطلوبی که برای گرانبهاترین ادویه جهان و محصول صادراتی فوق استراتژیک کشورمان انتظار میرود حاصل نشود.
وی حمایت و چارهاندیشی مسئولان را در راستای رفع مشکلات تولیدکنندگان خواستار شد و تصریح کرد: سازمان جهاد کشاورزی به عنوان متولی اصلی تولید زعفران، برنامههای وسیعی را برای ساماندهی تولید و بهبود کیفیت زعفران از جمله جداسازی کلاله توسط ماشینآلات در دست اقدام دارد که امیدواریم هر چه سریعتر به مرحله اجرا درآید.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان زعفران خراسانرضوی در خصوص اقدامات صورت گرفته در راستای ارتقای کیفیت زعفران عنوان کرد: اتحادیه صادرکنندگان و فروشندگان زعفران با تعامل و همکاری خوبی که با مسئولان مربوطه داشته در بخش تولید بروشورهای بهداشتی، لوازم بهداشتی، پاکت و نایلون را هر ساله در اختیار تولیدکنندگان قرار میدهد تا نقشی هر چند ناچیز در ارتقای کیفیت تولید داشته باشد.
انتهای پیام/70005/خ30/د1000