اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس اداره اوقاف کاشمر:

ترویج فرهنگ وقف بهترین راهکار حل معضلات اجتماعی است

خبرگزاری فارس: رئیس اداره اوقاف و امور خیریه کاشمر گفت: ترویج فرهنگ وقف بهترین راهکار حل معضلات اجتماعی است.

ترویج فرهنگ وقف بهترین راهکار حل معضلات اجتماعی است

حجت‌الاسلام والمسلمین اسماعیل تدینی در گفت‎وگو با خبرنگار فارس در کاشمر با اشاره به جایگاه وقف در پیشبرد اهداف متعالی دین مبین اسلام اظهار کرد: هدف از ترویج وقف، ‌کمک به مردم و رفع نیازهای مادی و معنوی آنان است، ضمن اینکه در ایجاد فضای معنوی در سطح جامعه، عدالت اجتماعی، ایجاد اشتغال و در مجموع رفع محرومیت از جامعه بسیار مؤثر است و در واقع وقف برای حل بسیاری از معضلات اجتماعی بهترین راهکار است.

وی افزود: موضوع موقوفات و اماکن متبرکه یکی از شئون ولایت فقیه است و ایشان هم اختیارات خود را به سازمان اوقاف و امور خیریه کشور تفویض کرده‎اند، سازمان اوقاف سازمانی است که زیر نظر مقام معظم رهبری فعالیت می‎کند و بر همین اساس،‌ نظرات، فتاوا و نکاتی که مدنظر رهبر انقلاب و در چارچوب نظر واقفین است جزء اهداف اصلی این سازمان است.

وی ادامه داد: سازمان اوقاف بعد از 27 سال برای اولین بار ساختار تشکیلاتی خود را متحول کرد و متناسب با نیازهای اداری، ‌وظایفی که بر عهده دارد و همچنین متناسب با مباحث روز اجتماعی، ساختار خود را دگرگون و ساختار جدیدی را تعریف کرد و در این ساختار جدید به جای اینکه موضوع محور باشد، نتیجه و خروجی کار به عنوان محور فعالیت‎ها قرار گرفت.

تدینی خاطر نشان کرد: این نویدی است برای تغییر ساختار تشکیلاتی سازمان که از مهر ماه ابلاغ شده و در سطح ادارات کل این ساختار حاکم شده و در شهرستان‎ها نیز آغاز شده است و امیدواریم با این ساختار جدید و با روحیه‎ای مذهبی و جهادی که برگرفته شده از مکتب اهل بیت علیهم السلام است، بتوانیم به وظایف خود بهتر عمل کرده و خدمات بهتری را ارائه کنیم.

تدینی از ایجاد سامانه کشوری اوقاف خبر داد و اظهار کرد:‌ بعد از آنکه اتوماسیون اداری در ادارات اوقاف ایجاد شده بود، راه‎اندازی سامانه کشوری مدیریت اطلاعات موقوفات و بقاع متبرکه از حرکات و برنامه‎های بسیار ارزشمند و مفید بود که هم در بخش نرم‌افزاری و هم در بخش سخت‌افزاری تلاش بسیار زیادی صورت گرفت که این سامانه جامع حاکم بشود.

وی افزود: در این سامانه نکات بسیار خوبی ارائه شده است، به عنوان مثال در این سامانه جامع کشوری، وضعیت موقوفات و رقبات آن به‌روزرسانی شده و مانند آینه برای رییس اداره، مدیرکل استان و رییس سازمان اوقاف کشور و همه کسانی که مسئولیتی در این حوزه دارند نمایش داده می‎شود، ضمن اینکه با ورود اطلاعات و اسکن اوراق، نقاط ضعف و قوت موقوفات مشخص شده است و به خوبی معلوم است که کدام موقوفات از اهداف خود عقب افتاده‎اند، چه موقوفاتی گمنام هستند و کدام موقوفات سیر خود را به خوبی طی کرده‎اند.

تدینی ادامه داد: نکته مهم این است که در سامانه جامع کشوری، اطلاعات پایه، اطلاعات مستأجرین، اطلاعات ثبتی و نقشه‎های موقوفات و همچنین اطلاعات حقوقی هر موقوفه کاملاً به روز است، یعنی ما به راحتی می‌دانیم که یک موقوفه چه وضعیتی دارد، مستأجرش کیست، آدرس و تلفن این مستأجر چیست و چقدر و به چه علت بدهکار است.

 رئیس اداره اوقاف و امور خیریه کاشمر تاکید کرد: در این سامانه دقیقاً‌ نیت واقفین را هم وارد کرده‌ایم و به طور دقیق می‌دانیم که این موقوفه برای چه نیت و هدفی وقف شده است که این کار جلوی تخلفات را می‌گیرد و جالب است بدانید که در سطح کشور در مجموع بیش از 600 نیت واقف وجود دارد.

وی خاطر نشان کرد: در مباحث امور مالی هم موقوفات از شفافیت خاصی برخوردار شدند و سیستم مالی ما به روز و شفاف شد و مشخص شد که هر موقوفه چقدر درآمد دارد و چگونه باید هزینه شود و لذا سازمان اوقاف برای بازسازی و نیز سرمایه‌گذاری در راستای موقوفات از قدرت بالایی برخوردار شد که البته تحقق این کار سنگین یعنی راه‌اندازی سامانه جامع کشوری که یکی از وظایف ما در سند چشم‌انداز اوقاف بود دو سال به طول انجامید.

انتهای پیام/70005/خ40/د1000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول