اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیر حوزه علمیه قم:

عنصر پژوهش از حوزه‌های قابل حذف نیست

خبرگزاری فارس: مدیر حوزه علمیه قم گفت: عنصر پژوهش از سطوح مختلف حوزه علمیه قابل حذف نیست و هدف از آن نیز رسیدن روحانیون به درجه اجتهاد است تا به وسیله این قدرت به تجزیه و تحلیل بپردازند.

عنصر پژوهش از حوزه‌های قابل حذف نیست

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، حجت‌الاسلام احمد فرخ‌فال ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت هفته پژوهش ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید مفتح به عنوان پیشگام وحدت حوزه و دانشگاه ابراز کرد: علمای ربانی هیچ‌گاه نسبت به آنچه در ارتباط با دین رخ می‌داد بی‌تفاوت نبودند و نمونه بارز آن‌ها نیز آیت‌الله بروجردی است که حتی در زمینه امور خارج از کشور هم احساس مسئولیت داشت.

وی افزود: همان مسئولیت‌هایی که بر عهده پیامبر اسلام(ص) بوده امروز بر عهده روحانیت و حوزه‌های علمیه است.

مدیر حوزه علمیه قم با بیان اینکه علما و مراجع تقلید نائبان عام امام عصر(عج) هستند گفت: این اشخاص مسئولیت مستقیمی در حفاظت و پاسداری از کیان دین و مذهب دارند.

وی ادامه داد: نقش مراجع و ولی فقیه زمان بسیار کلیدی و محوری است و به طور طبیعی تمام مقاطع و سطوح آموزشی و مراحل علمی در حوزه‌های علمیه بر محور این مسئولیت عظیم صورت می‌گیرد.

فرخ‌فال با اشاره به جایگاه پژوهش در سطوح مختلف حوزه علمیه خاطرنشان کرد: با توجه به آیات قرآن، مسئولیت اصلی طلاب و روحانیون تفقه در دین است به این ترتیب که این افراد پس از آموختن علوم پایه و مقدماتی وارد مقولات پژوهشی می‌شوند.

مدیر حوزه علمیه قم عنوان داشت: طلاب در سال‌های اول و دوم تحصیل مقدمات ادبیات را فرا گرفته و از سال سوم روش اجتهادی را در پیش می‌گیرند اما پس از پایان سطح یک، نقطه اوج پژوهش آن‌ها آغاز می‌شود.

وی با بیان اینکه عنصر پژوهش از سطوح مختلف حوزه علمیه قابل حذف نیست گفت: هدف از این پژوهش‌ها رسیدن روحانیون به درجه اجتهاد است تا به وسیله این قدرت به تجزیه و تحلیل بپردازند.

فرخ‌فال اضافه کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی فضای پژوهش به اوج خود رسیده و این مسئله در حوزه‌های علمیه به شکوفایی رسید.

مدیر حوزه علمیه قم انتشار مجلات علمی فراوان در حوزه‌های علمیه را مورد توجه قرار داد و افزود: در حال حاضر بیش از 150 نشریه علمی در کشور وجود دارد که نیمی از آن‌ها محصول حوزه‌های علمیه است.

وی ابراز کرد: امروز مدارس علمیه فراوانی در قم تاسیس شده و این مدارس شیوه‌های مختلف پژوهش را به کار گرفته‌اند به طوری که تحقیق و پژوهش کلیدی‌ترین فعالیت آن‌ها به شمار می‌رود و نزدیک به 100 نشریه علمی توسط آن‌ها منتشر می‌شود.

فرخ‌فال با بیان اینکه تحقیق و پژوهش باید در رأس فعالیت‌های طلاب سراسر کشور قرار گیرد عنوان داشت: معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلند‌مدت مختلفی شامل کارگاه‌های آموزشی و کاربردی را در دستور کار قرار داده است.

مدیر حوزه علمیه قم با اشاره به استقبال طلاب و اساتید حوزوی از فعالیت‌های پژوهشی صورت گرفته گفت: امیدواریم بتوانیم به وسیله برنامه‌های گوناگون پژوهشی راه علمای پیشین را ادامه داده و به اهداف متعالی دست یابیم.

وی با تاکید بر وحدت و همدلی میان مراکز مختلف حوزوی تصریح کرد: مراجع تقلید به ویژه مقام معظم رهبری در زمینه پژوهش تأکیدات فراوانی دارند زیرا تنها از این طریق می‌توان به حفظ کیان اسلام کمک کرده و رضایت الهی را کسب کرد.

انتهای پیام/78004/ع/چ3000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول