اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

حمایت‌های بیمه‌ای پاسخگوی نیاز کشاورزان نیست

فاصله بین رقم واقعی خسارت با غرامت پرداختی به کشاورزان زیاد است

خبرگزاری فارس: رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌شرقی گفت: فاصله بین رقم واقعی خسارت با غرامت پرداختی توسط صندوق بیمه زیاد است.

فاصله بین رقم واقعی خسارت با غرامت پرداختی به کشاورزان زیاد است

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، اکبر فتحی ظهر امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: برخی قوانین بیمه نیازمند اصلاح و بازنگری بوده و اصلاح تعرفه‌ها با میزان غرامت پرداختی، زیرپوشش قراردادن تمام محصولات کشاورزی و دامی و همچنین اعمال بیمه درآمدی به جای بیمه هزینه‌ای می‌تواند در این راستا موثر باشد.

وی با بیان اینکه بیمه کشاورزی یکی از مؤثرترین ابزارهای حمایت از تولید و تضمین تداوم فعالیت در این بخش است که در صورت عملی شدن واقعی آن می‌تواند پشتوانه محکمی برای کشاورزان باشد، اظهار کرد: کشاورزی فعالیتی سرشار از مخاطرات است که در این فعالیت انواع مخاطرات طبیعی، اجتماعی، اقتصادی و عمدی دست به دست هم داده و مجموعه شکننده و آسیب‌پذیری برای تولیدکنندگان فراهم کرده است.

فتحی با بیان اینکه دلایل عدم رغبت کشاورزان به بیمه کردن محصولاتشان باید واکاوی شود، افزود: افزایش چند برابری هزینه‌های تولید و قیمت پایین محصول در هنگام فروش مشکلاتی است که گریبانگیر کشاورزان است و حمایت‌های بیمه‌ای و پرداخت غرامت‌ها تنها امید آنها برای جبران خسارات و ادامه کشت و کار بوده که در سال‌های اخیر این مسئله کمرنگ شده است.

وی با بیان اینکه فاصله بین رقم واقعی خسارت با غرامت پرداختی توسط صندوق بیمه زیاد است، افزود: در بسیاری از موارد به بهانه‌های مختلف مثل نرسیدن اعتبارات از پرداخت غرامت‌ها شانه خالی می‌کنند که این موضوع مشکل اصلی بسیاری از کشاورزان است چرا که تاخیرهای طولانی مدت چند ماهه در پرداخت غرامت‌ها باعث از بین رفتن محصول و مشکلات مالی و نبود نقدینگی برای انجام کشت جدید می‌شود.

فتحی ادامه داد: صندوق بیمه محصولات کشاورزی نتوانسته است به نیاز کشاورزان برای پرداخت غرامت در هنگام وقوع حوادث و بلایای طبیعی پاسخ مناسب دهد که این امر باعث دلسردی کشاورزان شده است.

وی خاطرنشان کرد: تسهیل و شفاف کردن روند ارزشیابی در پرداخت میزان خسارت توسط صندوق بیمه موجب تشویق کشاورزان برای بیمه محصولاتشان است؛ از این رو باید این صندوق از برخی سخت‌گیری‌ها در پرداخت خسارت که موجب دلسردی کشاورزان و عدم تمایل آنان برای بیمه کردن محصولات می‌شود خودداری کنند و با ارائه ساز و کارهای مناسب و تسهیل در روند امور، زمینه جذب کشاورزان به این صندوق را فراهم آورند.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان، با اشاره به اینکه انتظارات کشاورزان برای برخورداری از خدمات بیمه‌ای باید بهتر و مناسب‌تر پاسخ داده شود، افزود: ایجاد بیمه درآمدی به جای بیمه هزینه‌ای و مرحله‌ای با زیرپوشش بردن تمام عوامل خطر و تعرفه‌های متناسب با آن می‌تواند‌ به رفع این مانع کمک کند.

انتهای پیام/60002/ز/ض1002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول